08/08/2011 15:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ιταλοί επιχειρηματίες θέλουν να αγοράσουν ιταλικά ομόλογα για να βοηθήσουν την χώρα τους

Οι επιχειρηματικοί ηγέτες της Ιταλίας υπέγραψαν και δημοσίευσαν στις εφημερίδες μια διακήρυξη στην οποία προσφέρονται να αγοράσουν εγχώρια κυβερνητικά ομόλογα για να βοηθήσουν τη χώρα.

"Αν η Ιταλία χρειάζεται τη βοήθειά μας, είμαστε εδώ", αναφέρεται στη διακήρυξη, η οποία υπογράφεται από τους επικεφαλής μερικών από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Ιταλίας, περιλαμβανομένων της εταιρείας ελαστικών Pirelli, του ομίλου πετρελαίου και φυσικού αερίου Eni και της εταιρείας υποδημάτων πολυτελείας Tod's.

"Όχι, δεν θα μείνουμε αδρανείς να παρακολουθούμε την Ιταλία να γίνεται αδέκαρη", υπογραμμίζουν οι 24 υπογράφοντες τη διακήρυξη, η οποία δημοσιεύθηκε το Σαββατοκύριακο από την επιχειρηματική εφημερίδα Milano Finanza.

"Περίπου το 50% του δημόσιου χρέους της Ιταλίας βρίσκεται σε ιταλικά χέρια. Αν η Ιταλία χρειάζεται τη βοήθειά μας (...), είμαστε εδώ", υπογραμμίζουν.

"Είμαστε μια ισχυρή, πλούσια χώρα, με ένα πολύ υψηλό δημόσιο χρέος, αλλά με ένα συνδυασμένο δημόσιο και ιδιωτικό χρέος σημαντικά χαμηλότερο απ' αυτό της Βρετανίας, χαμηλότερο απ' αυτό της Γερμανίας", αναφέρεται στη διακήρυξη, η οποία υπογράφεται επίσης από οικονομολόγους και διευθυντές επενδυτικών κεφαλαίων. "Οι βιομηχανίες μας, οι τράπεζές μας είναι ισχυρές", προστίθεται.

Ωστόσο φαίνεται ότι δεν συμφωνούν όλοι με την έκκληση για αγορά ιταλικού χρέους. Τα αποτελέσματα του εξαμήνου που δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα η μεγαλύτερη εμπορική τράπεζα της Ιταλίας, η Intesa Sanpaolo, έδειξαν πως η εν λόγω τράπεζα μείωσε από το Μάρτιο την έκθεσή της σε ιταλικά ομόλογα κατά περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Έχει τώρα στην κατοχή της 64 δισεκατομμύρια ευρώ σε ιταλικά ομόλογα, που αντιστοιχούν στο 79% του συνόλου των κρατικών ομολόγων που κατέχει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. φωνή avatar
  φωνή 08/08/2011 15:31:05

  Δε ζηλεύουμε.

  Και μεις έχουμε Έλληνες (;) επιχειρηματίες που θέλουν να βοηθήσουν τη χώρα βγάζοντας τις καταθέσεις του στο εξωτερικό και ακονίζοντας τα δόντια τους για το ροκάνισμα του επερχόμενου ΕΣΠΑ.

  Αααααααχ...άρωμα Ελλάδας.....
  .......Ωχ συγγνώμη λάθος εργασίες στο βόθρο
  της γειτονιάς ήταν!

 2. juliet avatar
  juliet 08/08/2011 15:50:11

  Oταν λέμε πως ο χειρότερος εχθρός του τόπου μας είμαστε εμείς οι ίδιοι ,δε λέμε τίποτα διαφορετικό από το αν λέγαμε ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου είναι ο ίδιος ο άνθρωπος''.
  Ζησιμος Λορεντζάτος

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ juliet 08/08/2011 15:53:36

   Ήταν ένας σοφός Έλληνας. Οι όμοιοί του, είδος εν ανεπαρκεία.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ juliet 08/08/2011 15:58:35

   Απαπαπαπαπα, τι αιρετικά λόγια είναι αυτά! Πιπέρι!

   Τολμάς να θίγεις την ιερή αγελάδα του νεοφιλελευθερισμού, την "επιχειρηματικότητα"! Ντροπή!...

  • φωνή avatar
   φωνή @ juliet 08/08/2011 16:11:53

   Φυσικά και ο άνθρωπος είναι ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου όσο ζούμε σε ένα σύστημα που θεωρεί υπέρτατη αξία την οικονομική ευμάρεια και την άνοδο στην κοινωνική πυραμίδα.

   Ο άνθρωπος μόνο όταν λειτουργεί πρώτα σαν ζώον πολιτικό και μετά σαν κοινωνικό και οικονομικό μπορεί να προσφέρει κάτι στο συνάνθρωπο.

   Οι ιδεολογίες σύμφωνα με τις οποίες κυβερνιέται ο πλανήτης έχουν βιάσει την πολιτική φύση του ανθρώπου, μετατρέποντας σε σημαντικότερη την οικονομική και κοινωνική του υπόσταση, γιαυτό παράγουμε όλο στρεβλώσεις που στρέφονται εναντίον του ανθρώπου.

   Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα νομίζουν ότι το ζητούμενο από μια καλή κυβέρνηση είναι να τους προσφέρει οικονομική άνθηση και κοινωνική ισότητα.

   Λάθος, αυτό είναι το ελάχιστο. Το μέγιστο μιας πραγματικής πολιτικής είναι να προσφέρει στους ανθρώπους τη δυνατότητα να παράγουν νέες ιδέες που θα οδηγήσουν σε πραγματική πρόοδο. Γιαυτό είναι απαραίτητη η οικονομική άνθηση, η κοινωνική ισότητα ούτε καν, απλά η κοινωνική δικαιοσύνη. Δίκαιο δεν είναι η ισότητα, είναι η αναλογία.

   Όσο ο άνθρωπος παρεκλίνει της φύσης του της πολιτικής και μετατρέπεται πρωτίστως σε οικονμικό ον και κοινωνικό ον, τότε θα είναι ο χειρότερος εχθρός του εαυτού του.

   Χαίρονται οι Αμερικάνοι οταν ανεβαίνει το Α.Ε.Π. τους, αλλά το 25% είναι από το εμπόριο όπλο. Τι προσφέρει στον άνθρωπο αυτή η άνοδος του Α.Ε.Π. στην πραγματικότητα, μόνο πολέμους. Αν δεν είμασταν οικονομικά όντα δε θα χαιρόμασταν με τέτοια άνοδο του Α.Ε.Π.

   Τι προσφέρει το χρηματιστήριο στον πραγματικό άνθρωπο; Τι παράγουν που το χρειαζεται; Όσα προσφέρει και ένας χαρτοπαίκτης του black jack με δυο άσσους στο χέρι.Τίποτα! Αν δεν είμασταν οικονομικά όντα δε θα θέλαμε την παραφύσιν οικονομία του χρηματιστηρίου.

   Αν γυρίσουμε στην πολιτική μας φύση υπάρχει μια ελπίδα να ξαναβρούμε τις ιδέες που κάνουν τον άνθρωπο φίλο του ανθρώπου.

   • juliet avatar
    juliet @ φωνή 08/08/2011 16:52:01

    Για να γίνει αυτό θα πρέπει ν΄αγαπήσουμε τον άνθρωπο και όχι τη τσέπη του ανθρώπου.Θ α πρέπει να δούμε τον άνθρωπο και όχι το τζιπ του ανθρώπου.Να απλώσουμε το χέρι στον γέροντα να τον περάσουμε.Να μάθουμε στο παιδί να σέβεται ,να εκτιμά και όχι να απαιτεί.Να σεβόμαστε τις ιδιαιτερότητες των ανθρώπων .
    Φωνή ,είμαστε στη χώρα της πράσινης διακυβέρνησης και αυτά είναι ουτοπίες.

    • φωνή avatar
     φωνή @ juliet 08/08/2011 17:03:18

     Οτι δε θέλουν ποτέ να συμβεί μας πείθουν ότι είναι ουτοπία.

     Η πραγματική φύση δεν είναι ποτέ ουτοπία.

     Δεν είναι θέμα χριστιανικής ηθικής. Είναι θέμα λογικής.

     • juliet avatar
      juliet @ φωνή 08/08/2011 17:40:52

      Εντάξει ,δέχομαι τη ρήση του Λαμαρτίνο
      ''Οι ουτοπίες δεν είναι παρά πρόωρες αλήθειες''.
      Ποτέ δεν θέτω την ευπρέπεια με θέμα τις χριστιανικές αρχές .
      Ξέρω χριστιανούς που μόνο σταυρό ξέρουν να κάνουν και έτσι τα έχω διαχωρίσει αυτά.Ολα είναι θέμα παιδείας .

     • φωνή avatar
      φωνή @ juliet 08/08/2011 18:06:13

      Άλλωστε πόσες ιδεολογίες- ιδεοληψίες μαρξιστικές, σοσιαλιστικές και σύγχρονες καπιταλιστικές όλες παρακάμπτουν την πραγματική ανθρώπινη φύση, την πολιτική και θέτουν ως βασικό χαρακτηριστικό του ανθρώπου την οικονομική υπόσταση και την ταξική του κατάταξη.

      Και αυτές παρότι κάποιοι φιλόσοφοι τις είχαν καταρρίψει πριν καν δημιουργηθούν, παρότι διαστρέβλωναν την ανθρώπινη φύση δε μας φάνηκαν ουτοπικές, τις είδαμε να εφαρμόζονται κιόλας.

      Και τώρα φτάσαμε το πιο φυσικό για τον άνθρωπο να μας λένε ότι είναι αφύσικο και ουτοπικό.

      Καλά να πάθουμε, αφήσαμε την ελληνική φιλοσοφία που δεν ήταν ούτε ουτοπική ούτε πρόωρη αλήθεια, απλά αλήθεια ήταν και είναι, για να ακολουθήσουμε τον Μαρξ, τον σοσιαλισμό, τον καπιταλισμό των χρηματιστηρίων.

     • juliet avatar
      juliet @ φωνή 08/08/2011 18:46:32

      Εχεις δει ταύρο να επιτίθεται σε κόκκινο πανί; Είναι για μένα το κόκκινο πανί η λέξη σοσιαλισμός,εδώσαμε και μάλιστα αίμα στο βωμό του σοσιαλισμού και ξέρω τι ακριβώς σημαίνει.Επι Κουτσόγιωργα μου τάξανε ότι μπορείς να φανταστείς (πληρούσα τις προΰποθέσεις όλες αλλά είχα επίγνωση τι εστί σοσιαλισμός ),είχα ελεύθερη ψυχή και δεν μπορούσα να πουλήσω τα πιστεύω ανθρώπων που αγαπούσα και είχα πρότυπα , για την διαφθορά ,την υποκρισία ,την χυδαιότητα και πολλά άλλα που έπονται αυτού του συστήματος.
      Μεγάλωσα με παράνομα σατυρικά βιβλία του Στάλιν ,με εφημερίδες που ο αγώνας του 40 ήτανε η περηφάνεια σε κάποια άλλη χώρα να λες ότι είσαι Ελληνας.
      Οταν είμαι στο εξωτερικό ,ξέρεις τι φέρνω στην Ελλάδα μόνο λουλούδια .Τι να σου πω 10 βράδι στο Μιλάνο σε πολυκατάστημα ,να βλέπεις Ελληνες να αγοράζουνε πατσαβούρια μόνο για να λένε ότι είναι απο Μιλάνο.
      Ο καθένας με τον τρόπο του έστω και 2 να πείσει,να τους προβληματίσει έχουμε κερδίσει.

 3. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 08/08/2011 15:52:12

  Και οι δικοί μας, από τέτοια ευγενή ιδανικά εμφορούνται! Δε βλέπεις τον άεργο πρόεδρό τους, πόσο ρισκάρει τα αποθησαυρισμένα του για το καλό της πατρίδας; Τύφλα να' χει ο μισθωτός που έδινε και το μισθό του στον ΓΑΠ!

  • manos avatar
   manos @ Αυριανιστής 08/08/2011 16:02:26

   Μάθαμε τελικά αν όντως υπήρξε τέτοιος μισθωτός που του έδωσε το μισθό?
   Ή ήταν και αυτό επικοινωνιακό τέχνασμα (στο χωριό μου τα λέγαμε trick)?

 4. Απόστολος Γ. avatar
  Απόστολος Γ. 08/08/2011 16:26:21

  Οι Ελληνες επιχειρηματίες που κάνανε αμύθητες περιουσίες στην πλάτη των φορολογουμένων που είναι; O Εθνικός εργολάβος; O Εθνικός προμηθευτής; O Εθνικός πετρελαιάς; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ; ΓΙΑΤΙ ΛΟΥΦΑΞΑΝ; Τα πήγαν όλα έξω και τι περιμένουν; Να τα φάνε οι Ελβετοί ή οι δικηγορικές εταιρείες της αλλοδαπής; Τόσο χρήμα που μάζεψαν πότε περιμένουν να το φάνε;

  Κάποτε υπήρχε ένας Συγγρός , ένας Αβέρωφ οι αδελφοί Ζωσιμάδες και τόσοι άλλοι που έκαναν χρήματα ξεκινώντας ξυπόλυτοι από τα χωριά της Ηπείρου.

  Οι σύγχρονοι τι περιμένουν;

  Αυτή είναι η σύγχρονη Ελλάδα , χώρα κοπριτών και αρπακτικών.

  • φωνή avatar
   φωνή @ Απόστολος Γ. 08/08/2011 16:33:32

   Για τους Ηπειρώτες ο πραγματικά πλούσιος ήταν αυτός που είχε τόσα χρήματα που του έφταναν να δωρίσει και στην κοινωνία.

   Οι Ηπειρώτες αναγνώριζαν κάποιον ως πολύ πλούσιο μόνο όταν κατάφερνε να δωρίσει στο κράτος.

   Χάνουμε το παρελθόν μας, γιαυτό είμαστε νεκρά δέντρα ξεκρέμαστα χωρίς ρίζες.

  • juliet avatar
   juliet @ Απόστολος Γ. 08/08/2011 16:35:07

   Ενας Ζάππας ,ένας Χαροκόπος...
   Σήμερα υπάρχει ένας Ακης ,μία Ζημενς ,ένας Κοσκοτάς, ένας Ψωμιάδης.....κλπ
   Κάθε εποχή και τη δική της γενιά!

   • Απόστολος Γ. avatar
    Απόστολος Γ. @ juliet 08/08/2011 16:49:07

    Έχουμε μέρες να δούμε και την πρέσβειρα της Unesco στο Mega...

 5. juliet avatar
  juliet 08/08/2011 16:30:24

  Σήμερα πήγα σε ένα γιατρό δερματολόγο να ρωτήσω αν μπορεί να έλθει να δει τη γιαγιά.Είχε όρεξη για κουβέντα ,μετά απο ανάλυση ,ότι ο κόσμος πεινάει ότι το Σεπτέμβρη έρχονται τα δύσκολα ,ότι κόβουνε τα φάρμακα κ.λπ.,μου λέει εντάξει, παίρνω 100!! Ευρώ επίσκεψη .Δεν είπα τίποτε ,πήρα τα διαπιστευτήριά του και έφυγα .
  Αφήστε τα ,για τα κεκτημμένα τους φωνάζουνε .Ακόμη δεν έχουνε καταλάβει ότι αν το χειμώνα δεν έχει να ταΐσει το παιδί του ο άλλος ,αν δεν έχει να ζήσει η κατάσταση θα γίνει ανελεξέλεκτη.Θεωρείες ,αλλά θέλουνε να ζήσουνε καλά.
  Είναι δυνατό ν' αλλάξεις την θεωρία, του εγώ να περάσω καλά και δε με νοιάζει για τον άλλο.
  Δεν ξέρω τι λένε για τους Ιταλούς ,αλλά για σκεφτείτε και εμάς ,όλο το γυφτολόΐ μαζεύεται για να μας εκτιμήσει.Θυμίζει σκλαβοπάζαρο που το καλό σκλάβο τον αγόραζαν και τον κοιτούσανε καλά για να δούνε μη πάνε χαμένα τα λεφτά τους.
  Καταλήγουμε πάντα στο ίδιο.
  Ποίους επιχειρηματίες ;αυτούς που κέρδισαν με υπερτιμολογήσεις ,με τον μαθηματικό τύπο και που μόλις κατάλαβαν την κατρακύλα έκαναν την Ελβετία πλούσια,που αγόραζαν διαμερίσματα στη Νεα Υόρκη,Λονδίνο ....
  Δεν με ενδιαφέρει τι είναι ο Σύλβιο αλλά δεν είναι το ίδιο .
  Μάνο ,υπήρχε ένας αλλά περνώντας απο την Ομόνοια του την έπεσε ένας αλγερινός και του πήρε τα χρήματα,τα πάει στον Καμίνη -έχει ανοίξει άλλο ταμείο υπερ του τζαμιού.

 6. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 08/08/2011 17:52:40

  Δεν γραφω ανθελληνικα πραγματα σε αυτο το αρθρο γιατι τα εγραψαν αλλοι.
  Οσοι εθιγησαν με τη συγκριση με τους Ιταλους ας βαλουν τωρα την κασετα για το 1940 για να παρηγορηθουν.

 7. armagedon avatar
  armagedon 08/08/2011 19:05:27

  ΑΕΡΓΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ.ΟΝΟΜΑ?

 8. Δημήτρης Ιατρόπουλος avatar
  Δημήτρης Ιατρόπουλος 09/08/2011 01:21:22

  ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
  Επειδή θεωρώ πως οι Ιταλοί, ξαναφέρνουν στην επιφάνεια αυτό που ζήτησα από τον... Μάρτιο του 2010, επιτρέψτε μου να σας κουράσω με την αναδημοσίευση αυτής της Ανοιχτής Επιστολής, αυτή τη φορά από εδώ, το μαχόμενο "ANTINEWS"
  ----------------------------------------------------
  ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ,ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΟΝΤΟΔΕΣΠΟΤΕΣ.

  Κυρίες και Κύριοι, Αδελφοί Συνέλληνες.
  Τώρα που πέσανε πια όλες οι μάσκες, τώρα που η χώρα αυτή, για άλλους Πατρίδα, για άλλους χώρος επιχειρήσεων και για άλλους κερδοσκοπικός παράδεισος, κινδυνεύει όχι πλέον να πτωχεύσει αλλά να σβηστεί απ τον παγκόσμιο χάρτη κυριολεκτικά, σε ελάχιστα μονάχα χρόνια, τώρα λοιπόν που οι κατεργάρηδες μέσα κι έξω απ τον τόπο, είναι τόσοι πολλοί ώστε να μην υπάρχουν πάγκοι για να καθίσουν, ας κοιταχτούμε στα μάτια, στα ίσα, κι ας κουβεντιάσουμε σταράτα και κάθετα.
  Γνωριζόμαστε όλοι σ’ αυτό τον τόπο. Εννοώ κι εσάς τους 10.000 –δεν είσαστε περισσότεροι- κι εμάς που παροικούμε την Ιερουσαλήμ της Ενημέρωσης ως ένοικοι του Δημόσιου Βήματος αυτής εδώ της τραυματισμένης Δημοκρατίας.
  Δεν ωφελεί κανέναν μας πια, η Οπισθοδακτυλοκρυψία, το Συναξάρισμα, η Επαγγελματική Υποκρισία και το Αλληλοπαραμύθιασμα. Η Ελλάδα έγινε Μπατεσκυλαλεσταρία. Απευθύνομαι σ’ εσάς, -με ξέρετε όλοι, περνάτε καλά μαζί μου όταν «τα χώνω» από τηλεοράσεως, έχετε διασκεδάσει με τα τραγούδια μου, κοντά μισόν αιώνα τώρα, και σε κάποιες εξαιρέσεις σας μάλιστα, έχετε επικοινωνήσει και με τον καθαρό ποιητικό μου λόγο, κλπ.
  Απευθύνομαι σ εσάς, διότι εσείς κυβερνάτε εδώ και πολλά χρόνια τον τόπο. Αγοράζετε και εξαγοράζετε επίορκους, ανίκανους και φτωχομπινέδες πολιτικούς, -οι εξαιρέσεις, πασίγνωστες και φωτεινές δεν αρκούν να τουμπάρουν τη ζυγαριά- φτιάχνετε νόμους και καθιερώνετε διατάξεις σύμφωνα με τα κλειστά δικά σας συμφέροντα, γράφοντας στα παλιά σας τα παπούτσια το λαό αυτής της χώρας. Τον οποίο συχνά πυκνά φωνάζετε να σκύψει κι άλλο και να βγάλει απ τη μύγα το ξύγκι να το καταθέσει στις ατέλειωτες τεράστιες δεξαμενές χρημάτων που είτε κληρονομικά, είτε με τη δικιά σας μαεστρία και ικανότητα, έχετε αποθηκεύσει για πολλές-πολλές γενιές των οικογενειών σας.
  Απευθύνομαι σ’ εσάς γιατί δεν είσαστε όλοι παλιοτόμαρα, η συντριπτική σας πλειοψηφία έχει σπουδάσει, συνήθως στο εξωτερικό, έχετε λάβει και ελληνική παιδεία, ξέρετε γλώσσες αλλά μιλάτε και την ελληνική πολύ καλά.
  Έχετε διαβάσει ιστορία και μετέχετε των παραδόσεων στο βαθμό που οι τελετές τους σας εξασφαλίζουν ένα μίνιμουμ ψυχικής ευφορίας.
  Πολλοί από σας είσαστε και αληθινά φιλοπάτριδες. Και βοηθάτε μακριά από τη δημοσιότητα με συγκεκριμένο φιλανθρωπικό έργο.
  Κανείς δεν δικαιούται να σας βάλει σ’ ένα καζάνι όλους μαζί, έτσι απλουστευτικά και αφελώς.
  Απευθύνομαι λοιπόν σ εσάς, γιατί ετούτες τις μέρες η Ιστορία μας η Ελληνική, μας χτυπάει τα τζάμια των παραθύρων, έρχεται τη νύχτα στον ύπνο μας, κυκλοφορεί αμεταμφίεστη πλέον στους δρόμους μας, τη βλέπετε βουρκωμένη να κρεμιέται σαν την πρώτη τυχούσα πουτάνα στα περίπτερα…
  Κατ αρχήν, εσείς οι τραπεζίτες μας. Όπως η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδας ομολογεί, το ενεργητικό σας είναι 580 δισεκατομμύρια Ευρώ. Τα τελευταία χρόνια μονάχα, κερδίσατε 350 δις!
  Κι εσείς οι επιχειρηματίες μας. Τα «Νέα» γράφανε το Μάη του 09, αυτό που αποκαλύπτει το παγκόσμιο Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης, ότι έχετε 10.000 οφ- σορ εταιρίες δικές σας και κάνετε κάθε χρόνο τζίρο, 500 δις!
  6.000 από σας χρωστάτε 15 δις ευρώ στο κράτος! Αλλά τα ρέπος σας, γίνανε τα τελευταία χρόνια 277 δις ευρώ! Και οι προθεσμιακές σας καταθέσεις στις τράπεζες είναι άλλα 136 δις!
  Και το επίσημο Ενεργητικό των επιχειρήσεών σας, (τα λέει η ICAP αυτά) έχει φτάσει στα 700 δις!
  Την ίδια ώρα αυτή η κυβέρνηση, έχει κιόλας ανακοινώσει τη χρηματοδότησή σας με 10 δις ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ, με άλλα 7,2 δις ευρώ μέσω του Επενδυτικού Νόμου, με άλλα 6 δις μέσω των «Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα», ενώ άλλα 4 δις ευρώ σας τα χαρίζει για τις πληρωμές των ασφαλιστικών εισφορών που οφείλετε!
  Τι άλλο θέλετε πια; ΄Ελεος!
  Εσείς οι εφοπλιστές μας, πάλι, το έλλειμμα των 30 δις ευρώ για το οποίο πάμε να βουλιάξουμε έναν ολόκληρο λαό στη μιζέρια, ισοδυναμεί, («Καθημερινή» (8/9/2009)), με μια και μόνο παραγγελία σας για τη ναυπήγηση των νέων 777 ποντοπόρων πλοίων σας εντός του 2009!
  Όσο για σας αρχοντοδεσπότες, με την αμύθητη περιουσία που δεν μπορεί να μετρηθεί καν, τι να πει κανείς, οι αριθμοί χλομιάζουν! Δισεκατομμύρια ευρώ, τεράστια φιλέτα της χώρας, χιλιάδες ακίνητα, κτήρια, μέγαρα, καταθέσεις, μετοχές, ΜΚΟ μαϊμούδες, λιβάδια, κοπάδια…
  Λοιπόν; Τι θα κάνουμε Κύριοι; Βλέπετε ένα λαό στη συντριπτική του πλειοψηφία ολιγογράμματο, μαστουρωμένο απ τον μπανιστηρτζίδικο λαϊκισμό, και πανικόβλητο. Έχετε κι εσείς, -ξέρετε ποιοι- ευθύνη γι αυτή την κατάντια.
  Βλέπετε αναρίθμητους προβοκάτορες να καταστρέφουν τα πάντα, να καίνε τη χώρα βάσει σχεδίου, να βομβαρδίζουν την όποια εναπομείνασα εθνική φυσιογνωμία, να διαλύουν τον κοινωνικό ιστό.
  Βλέπετε μια νεολαία ζαλισμένη, και με το δίκιο της. Βλέπετε την ξευτίλα, την υποτέλεια, την υποταγή, η Ελλάδα κινδυνεύει για πρώτη φορά μετά από την ΄Αλωση της Πόλης με μια καινούργια Άλωση.
  Θα το επιτρέψετε; Τι σόι αίμα κυλάει στις φλέβες σας; Πόσο νομίζετε ότι θα ζήσετε; Μια μπριζόλα χωράει η κοιλιά σας κι αυτή μετά από άδεια του γιατρού. Για τους απογόνους σας φροντίσατε δεν κινδυνεύουν για πολλές γενιές, τα είπαμε.

  Δεν υπάρχει ανάμεσα σας ένας Έλληνας μωρέ, μια αληθινή Ελληνίδα, να βουρκώσει επιτέλους, γαμώ τα λεφτά σας, γαμώ;
  Η πατρίδα κυλιέται σαν τσούλα στα πεζοδρόμια, οι κωλοσύμμαχοι βγάζουνε όλα τους τα κόμπλεξ, οι ανθέλληνες περιμένουν σαν κοράκια να μοιράσουν τις σάρκες μας, κι εσείς μετράτε τι ακόμα θα κερδίστε απ’ αυτό το σαρακοφαγωμένο «νεοελληνικό» κρανίο, που πάνε να του αφαιρέσουν εντελώς τη φαιά ουσία απ την κρανιακή κάψα;
  Τα παιδιά μας μισογραμματιζούμενα, οι γέροι μας πανικόβλητοι, οι ψυχές μας πεταγμένες στα πεζοδρόμια, τα όνειρά μας σκέτοι εφιάλτες, ηγέτες δεν έχουμε, πολιτικούς δεν έχουμε, πνευματικούς ανθρώπους δεν έχουμε, μαλάκες οι περισσότεροι, τελεία ο τόπος και πάμε για την παύλα.

  ΥΣΤΕΡΟΛΟΓΙΟΝ:
  Ε, όχι λοιπόν, όχι! Εσείς κυβερνάτε! Κάντε κάτι. Τη σκόνη μονάχα να δώσετε, σώθηκε η πατρίδα. ΄Εχετε και τον τρόπο και τη δύναμη. Κρατείστε την Ελλάδα, γιατί φεύγει! Και δεν το θέλετε ούτε εσείς, που διαβάζετε την ιστορία, να σας σκατοψυχάνε οι μεταγενέστεροι! Δώσετε στην Ελλάδα τη σκόνη από τα αμύθητα πλούτη σας, για να μην διαλυθεί η σκόνη της μνήμης σας κάποτε, στους πέντε ανέμους. Κάντε αυτό που πρέπει. Τώρα. Εσείς, και αμέσως!
  ----------------------------------------------------------------------
  ·

 9. Κπ avatar
  Κπ 09/08/2011 11:51:36

  μάλλον δεν μοιάζουμε πολύ με τους Ελληνες επιχειρηματίες του 19ου-20ου αιώνα που με τα έργα και τις ημέρες τους ώθησαν μπροστά το οικονομικό-κοινωνικο-πολιτικό γίγνεσθαι... είμαστε απλώς υποβαθμισμένοι απόγονοι κάποιων Ζωσιμάδων, κάποιου Ζάππα, Τοσίτσα, Βαλλιάνου κλπ -απόγονοι των οποίων τα προβλήματα εξαντλούνται στην επιλογή σωστού life style , σε λιγότερη και χαμηλότερης ποιότητας εργασία και στο πώς να τη βγάλουμε καθαρή χωρίς πολύ κόπο... αν κάποιος δείχνει να ξεχωρίζει από την άμορφη μάζα των διώχνουμε με τον τρόπο μας στο εξωτερικό για να μη μας ζαλίζει ...κια εμείς εξακολουθούμε να περνάμε καλά...

  τελικά ποτέ μη μισεις και μη λυπάσαι κανένα... καθένας αξίζει να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.