04/01/2011 13:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ισχνά τα έσοδα απο την περαίωση

Μικρή ήταν η ανταπόκριση των φορολογουμένων στη ρύθμιση για την τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων χρεών. Αν και τα έσοδα από τη ρύθμιση της περαίωσης ξεπέρασαν τελικά το 1 δισ. ευρώ, με τους βεβαιωθέντες φόρους να υπερβαίνουν τα 2 δισ. ευρώ, η τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων χρεών δεν είχε αντίστοιχη επιτυχία. Το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι οι φορολογούμενοι επέλεξαν να κλείσουν εκκρεμείς υποθέσεις και να απαλλαγούν από το «ελεγκτικό άγος», παρά να ρυθμίσουν τα χρέη τους.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δεν αποκλείουν να δοθεί η δυνατότητα από το υπουργείο σε όσους οφειλέτες το επιθυμούν να ενταχθούν εκ των υστέρων στη ρύθμιση. Υπενθυμίζεται πως στα μέσα Νοεμβρίου το υπουργείο Οικονομικών επέκτεινε τις ευνοϊκές ρυθμίσεις στις προσαυξήσεις για τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες του Δημοσίου και σε όσους κάνουν αίτηση ως τις 31 Δεκεμβρίου.
Το πρόγραμμα με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές έληγε κανονικά στις 29 Οκτωβρίου. Όσοι εντάχθηκαν σε αυτό εγκαίρως γλίτωσαν τις προσαυξήσεις ως 100%, ανάλογα με τις δόσεις που επέλεξαν να πληρώσουν.
Για όσους δεν εντάχθηκαν ως το τέλος Οκτωβρίου αποφασίσθηκε η ένταξη σε αυτό ανά πάσα στιγμή υπό την προϋπόθεση ότι την ημέρα ένταξης σε αυτό θα πληρώσουν εφάπαξ τις δόσεις που έπρεπε να είχαν καταβάλει αν εντάσσονταν στη ρύθμιση ως τέλος Οκτωβρίου. Πλέον , εξετάζεται η επέκταση της περιόδου υποβολής αίτησης για υπαγωγή στο πρόγραμμα και από ότι διαφαίνεται θα παραμείνει η υποχρέωση καταβολής εφάπαξ των δόσεων με χρόνο αναφοράς τον Οκτώβριο 2010.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. φορομπήχτης avatar
  φορομπήχτης 04/01/2011 14:25:41

  Στις εφορίες δε δουλεύει τίποτα.
  Υπάρχει τεράστια έλλειψη προσωπικού, οι διευθυντές έκαναν 11 μήνες να τοποθετηθούν, οι προηγούμενοι (Νεοδημοκράτες) έκαναν ό,τι μπορούσαν για να υπονομεύσουν τους επόμενους, από τους υπάλληλους όποιος μπορεί να βγει στη σύνταξη βγαίνει, καθώς οι συνδικαλιστές όπως πάντα πρόκειται να αποτύχουν στη διεκδίκηση των όποιων επιδομάτων.

  Ο κόσμος ταλαιπωρείται, η διαφθορά υπάρχει και δεν ανοίγει μύτη, οι επιθεωρητές αυτό τον καιρό ζητάνε στατιστικά και τίποτα άλλο, οι ελεγκτές (όσοι απέμειναν, μιας και οι όσοι είχαν κομματικό βύσμα πήγαν στο ΣΔΟΕ) έχουν αφήσει στην άκρη ένα σωρό υποθέσεις για να ασχοληθούν με την περαίωση η οποία δεν έφερε τα αναμενόμενα, η ΓΓΠΣ κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, η διεύθυνση ελέγχου τσακώνεται με τη ΓΓΠΣ, παραλαμβάνει λανθασμένα αποτελέσματα...
  Αστα να πάνε.
  Αμα περιμένει κανείς να ανέβουν τα έσοδα με τέτοιες συνηθήκες, είναι πολύ γελασμένος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.