08/02/2012 11:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ιδού η απόδειξη της πλήρους αποτυχίας της Τρόικας

Ιδού η απόδειξη της πλήρους αποτυχίας της πολιτικής της τρόικας και των κατοχικών κυβερνήσεων. Παρά τα σκληρά μέτρα, τη λιτότητα που δεν έχει προηγούμενο, τα χαράτσια και τους συνεχείς φόρους, ο προϋπολογισμός του 2012 ξεκινά με μαύρη τρύπα. Τον Ιανουάριο καταγράφεται μείωση των εσόδων κατά 1 δις ευρώ!

Ο ΦΠΑ τον ίδιο μήνα έχει πέσει κατά 20% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011 που μη φανταστείτε ότι ήταν καλή η κατάσταση.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η ύφεση είναι τόσο βαθιά που όσα μέτρα λιτότητας κι αν ληφθούν πάλι η οικονομία θα αργοπεθαίνει. Δυστυχώς και το νέο Μνημόνιο την ίδια συνταγή ακολουθεί και σε λίγους μήνες θα βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση.

Με τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, με τις απολύσεις και την πλήρη κατάλυση των εργασιακών σχέσεων και με τους συνεχείς φόρους είναι 1.000% σίγουρο ότι η ύφεση θα μεγαλώσει. Και τα έσοδα θα βουλιάζουν μήνα με το μήνα.

Διότι αν έχεις να επιλέξεις να πληρώσεις το γάλα του παιδιού σου ή το φόρο σίγουρα δε θα επιλέξεις το δεύτερο. Να δείτε ότι κάθε μήνα τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών θα επιβεβαιώνουν ότι ο προϋπολογισμός είναι κουρελόχαρτο.  Κι όσο θα μένουν άδεια τα ταμεία τόσο μεγαλύτερη ανάγκη θα έχει η Ελλάδα από χρήματα. Όμως, σύμφωνα με το σχέδιο της τρόικας και της Μέρκελ, τα λεφτά του νέου δανείου δε θα πηγαίνουν στην ανάπτυξη της χώρας αλλά στην αποπληρωμή των δανείων.

Με ότι εισπράττει το κράτος, μ’ αυτά θα πληρώνει μισθούς και συντάξεις, νοσοκομεία και σχολεία. Αν δεν έχει να εισπράξει τότε έρχεται νέο μεγάλο ψαλίδι. Αυτό είναι το πιο πιθανό σενάριο για την Ελλάδα μέσα στη χρονιά. Χωρίς ίχνος μέτρων για ανάπτυξη και με τη στάση πληρωμών που θα κηρύξουν σύντομα οι φορολογούμενοι η τύχη της χώρας είναι προδιαγεγραμμένη.

Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν λύσεις αυτή τη χρονική στιγμή, αλλά όπως όλα δείχνουν η Ελλάδα ακόμη και μετά το νέο Μνημόνιο θα πάει σε εσωτερική χρεοκοπία. Δηλαδή θα πληρώνει το εξωτερικό χρέος, αλλά δε θα έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.

Είναι ακριβώς το ίδιο σενάριο μ’ αυτό που μας λέει η κυβέρνηση ότι θα συμβεί αν δεν πάρουμε το δάνειο και χρεοκοπήσουμε ανεξέλεγκτα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 08/02/2012 11:37:29

  Αυτά να τα βλέπουν όσοι επιμένουν να βάλουν την υπογραφή τους κάτω από το νέο Μνημόνιο.

  Και να τα βλέπουν και όσοι νομίζουν ότι η δραχμή θα έρθει επειδή το θέλει ο Κοντομηνάς και ο Κουρής.

  Η χρεωκοπία είναι εδώ και δεν είναι επειδή εμείς το διαλέγουμε. Ας πούμε την αλήθεια στους εαυτούς μας και ας κάνουμε σωστή διαχείριση της κατάστασης.

 2. aurora3363 avatar
  aurora3363 08/02/2012 12:43:15

  Τα ξέρουν απο την αρχη ολοι τους..μας ελεγαν δε χαραμοφαϊδες για να μην μιλαμε,να κανουμε τουμπεκι ψιλοκομενο γιατι "μαζί τα φάγαμε.." Γιαυτο και οι ξένοι μας βρίζανε..ήθελαν εξ αρχής να χρεωκοπήσουμε εμείς αλλα αυτοί να πάρουν τα λεφτά τους πίσω με τόκο!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.