Θετικά σχόλια και αναμενόμενη αναβάθμιση από την S&P
21/03/2014 10:22
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θετικά σχόλια και αναμενόμενη αναβάθμιση από την S&P

H πρώτη θετική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας ήρθε από ξένο οίκο αξιολόγησης και συγκεκριμένα από την Standard & Poor’s ο οποίος επιβεβαίωσε την αξιολόγηση Β-/Β και επιφυλάσσεται για το μέλλον

H πρώτη θετική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας ήρθε από ξένο οίκο αξιολόγησης και συγκεκριμένα από την Standard & Poor’s ο οποίος επιβεβαίωσε την αξιολόγηση Β-/Β και επιφυλάσσεται για το μέλλον.

«Η ελληνική οικονομία σταδιακά εξισορροπείται, όπως αυτό αποτυπώνεται στην βελτίωση των εξαγωγών υπηρεσιών και στην αξιοσημείωτη δημοσιονομική εξυγίανση, η οποία αποδεικνύει μια ελαφρώς βελτιωμένη ανταγωνιστικότητα και ενισχυμένη θεσμική ικανότητα" τονίζεται στην ανακοίνωση. Ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι η ανάπτυξη του ΑΕΠ θα ανακάμπτει σταδιακά στο διάστημα 2014-2017, ενώ αναμένει ότι η αύξηση των εξαγωγών, ιδιαίτερα στον τομέα των υπηρεσιών, θα συνεχίσει να βελτιώνεται έχοντας και τη «στήριξη» ενός πιο ευνοϊκού διεθνούς περιβάλλοντος, ιδιαίτερα στη Γερμανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις οποίες συνολικά καταλήγει περισσότερο από το 15% των ελληνικών εξαγωγών. Σύμφωνα με την S&P, τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης για την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου την τόνωση της οικονομίας, έχουν ενισχύσει τις δημοσιονομικές και εξωτερικές επιδόσεις της οικονομίας.

Στα αρνητικά για την S&P είναι το χρέος της κυβέρνησης και το εξωτερικό χρέος της οικονομίας που παραμένουν υψηλά.

Επίσης ότι η κατανάλωση των νοικοκυριών θα παραμείνει μειωμένη λόγω της υψηλής ανεργίας και της απότομης συρρίκνωσης των μισθών, καθώς αμφότερα έχουν οδηγήσει σε συρρίκνωση άνω του 20% των διαθέσιμων εισοδημάτων από το 2008.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.