Θα αυξήσουν τη χρέωση του ρεύματος για να βολέψουν τα «φιλαράκια» τους στη ΔΕΗ;
02/03/2015 11:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα αυξήσουν τη χρέωση του ρεύματος για να βολέψουν τα «φιλαράκια» τους στη ΔΕΗ;

Δεν έχουμε πια κανένα πρόβλημα ως οικονομία... και ο Τσίπρας μοιράζει μπόνους στη ΓΕΝΟΠ...

H πρώτη… μεγάλη κίνηση της κυβέρνησης στο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων ήταν η νέα συλλογική σύμβαση στη ΔΕΗ. Και μπράβο τους λοιπόν οι εργαζόμενοι που πέτυχαν να υπογράψουν:

1. Τη χορήγηση τροφείου ύψους 6 ευρώ την ημέρα για κάθε μέρα πραγματικής εργασίας (φυσικής εργασίας) στη ΔΕΗ, με σκοπό όπως αναφέρεται στο κείμενο της σύμβασης «την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών της επιχείρησης, τη βελτίωση των όρων και των συνθηκών εργασίας καθώς και την αύξηση της παραγωγικότητας». Τα 150 ευρώ μηνιαίως αντιστοιχούν σε αύξηση 8 έως 10% για το μέσο μισθό της ΔΕΗ

2. Διασφαλίζεται ότι δε γίνεται καμία απολύτως μείωση στους μισθούς.

3. Η ΔΕΗ δεσμεύεται να μην προχωρήσει σε καμία απόλυση εργαζομένου για οικονομοτεχνικούς λόγους.

4. Η ΔΕΗ είναι πλέον υποχρεωμένη (μέχρι τώρα κατέβαλε από ελευθεριότητα) να καταβάλει επίδομα ευδόκιμης παραμονής. Αυτό σημαίνει ότι όταν κάποιος εργαζόμενος έχει εξαντλήσει τη μισθολογική του εξέλιξη, θα λαμβάνει υποχρεωτικά μισό κλιμάκιο.

5. Καθιερώνεται ειδική άδεια 4 ημερών ετησίως για τους εργαζόμενους που δουλεύουν στην εξυπηρέτηση πελατών (front office) της επιχείρησης.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι εκτός από τις έμμεσες αυξήσεις που θα πάρουν, έχουν και κάποια κρυφά μπόνους, παίρνουν και άδειες και γενικώς θα διάγουν εργασιακό βίο που θα ζήλευαν πολλοί. Να θυμίσουμε ότι η ΔΕΗ είναι ακόμη ΔΕΚΟ, δηλαδή εταιρεία του Δημοσίου και είναι η πρώτη που παίρνει τόσο σημαντικές αποφάσεις οι οποίες δείχνουν ότι η χώρα… βγαίνει από την κρίση. Δεν έχουμε πια κανένα πρόβλημα ως οικονομία. Είναι παρελθόν τα ελλείμματα, η ΔΕΗ δεν είναι ζημιογόνα επιχείρηση και θα καλύψει όλες τις επιπλέον μισθολογικές χρεώσεις που θα προκύψουν. Μπράβο λοιπόν στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, στη γνωστή ΓΕΝΟΠ δηλαδή του Φωτόπουλου που κατάφερε μετά από «σκληρές» διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση Τσίπρα να πετύχει το καλύτερο.

Ουδεμία σχέση δεν έχει φανταζόμαστε, το γεγονός ότι ο Φωτόπουλος και η παρέα του προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στην επαναστατική κυβέρνηση της Αριστεράς. Και βεβαίως, θα πρέπει να ξεχάσουμε τις κατηγορίες που βαρύνουν συνδικαλιστές για τα περίφημα ταξίδια και συνέδρια που πληρώνονταν από τη ΔΕΗ.

Όπως θα πρέπει να πούμε ότι ουδεμιά σχέση έχει το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα κρατιστών που λύνει προβλήματα δημοσίων υπαλλήλων αλλά από την άλλη παγώνει επενδύσεις και οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Απλά να πούμε κάτι στον Λαφαζάνη που είναι υπεύθυνος για την ενέργεια και έχει παγώσει οποιαδήποτε κουβέντα για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ κ.λπ. Αν δούμε έστω κι ένα ευρώ αύξηση στους λογαριασμούς προκειμένου να καλύψουμε τα επιδόματα των εργαζόμενων της ΔΕΗ τότε θα γίνει χαμός. Δε φτάνει που βλέπουμε το λογαριασμό και παθαίνουμε σοκ κάθε μήνα τώρα θα πληρώνουμε και τις αυξήσεις των συνδικαλιστών; Αν τολμήσουν λοιπόν να αυξήσουν τη χρέωση του ρεύματος ή βάλουν κι άλλο χαράτσι για την ΕΡΤ τότε καλύτερα να ξαναβάλουν τα κάγκελα στη Βουλή γιατί θα κάνουν ντου οι νοικοκυραίοι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Λιψ avatar
  Λιψ 02/03/2015 12:09:43

  Μετά από αυτό να αναμένουμε και άλλη φιλοκυβερνητική συγκέντρωση ηλιθίων στο Σύνταγμα με ελληνικά και συριζαίικα σημαιάκια;

 2. Φιλελεύθερος avatar
  Φιλελεύθερος 02/03/2015 16:14:53

  Οι πρώτες μεγάλες μεταρρυθμίσεις του σύριζα θα είναι η αμαρτωλή ΕΡΤ με το μπιλιετάκι στο Λαό και οι αυξήσεις μισθων στις ΔΕΚΟ.......Αντώνη Σαμαρά αν είχες προλάβει να πουλήσεις όλες τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ και είχες στείλει στο σπίτι τους αρχικά κάποια αμαρτωλά παλικάρια που έκλεβαν ασύστολα στη ΔΕΗ στον ΟΣΕ στα ΕΛΤΑ και αλλού, να είσαι σίγουρος θα κυβερνούσες για άλλα 20 χρόνια.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Φιλελεύθερος 02/03/2015 21:16:46

   Ο Σαμαράς είχε για βαρίδι ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ που του τα κληροδότησαν Καμμένος και Καρατζαφέρης με την ΧΑ που του τράβηξαν από τα δεξιά του. Δε μπορούσε να τα κάνει όλα όπως έπρεπε. Αυτά που έκανε ήταν πάρα πολλά σε 2,5 χρόνια και υπό καθεστώς μνημονίων.

 3. panas avatar
  panas 02/03/2015 22:14:00

  Πότε πρόλαβαν κιόλας και άλλαξαν την διοίκηση της ΔΕΗ;

 4. Naruto avatar
  Naruto 03/03/2015 09:59:33

  Εμπρός λοιπον για την ίδρυση ενός κόμματος του ιδιωτικού τομέα , μαζί με τους υπαλλήλους μας είμαστε τουλάχιστον διπλασιοι απο τους Δ.Υ .

  • Eva avatar
   Eva @ Naruto 03/03/2015 14:34:45

   Και των πρώην υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα. Των ανέργων.

 5. Ελενα Κανελοπούλου avatar
  Ελενα Κανελοπούλου 03/03/2015 10:32:13

  ν είναι μόνο η ΔΕΗ και η ΕΡΤ των οποίων τον λογαριασμό θα μας περάσουν .Πριν λίγο ο κ.Κουρουπλης στο MEGA είπε οτι θα αυξηθεί η συμμετοχή στα φάρμακα όσων μπορούν να πληρώσουν και ανάλογα με το εισόδημά τους προκειμένου να καλυφθεί η δαπάνη των φαρμάκων των ανέργων δηλ.ούτε λίγο ούτε για 1.500.000 άτομα !!! Δηλ. σε ένα χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (ο μη γένοιτο) θα έχουμε φτωχοποίηση του συνόλου της κοινωνίας με εξαίρεση φυσικά κάποιες οικογένειες (1% του πληθυσμού) . Κοινωνικά πρότυπα Λ.Αμερικής .....

  • Eva avatar
   Eva @ Ελενα Κανελοπούλου 03/03/2015 14:39:28

   Τις εισφορές τις πληρώνανε κανονικά όμως.

 6. tt avatar
  tt 03/03/2015 12:53:32

  Χάσαμε αγαπητοί του ΙΤ. Vae victis λοιπόν, επίδομα καφέ και σάντουιτς...

 7. Νίκος Πετρόπουλος avatar
  Νίκος Πετρόπουλος 03/03/2015 18:06:47

  Το κόστος για την ελάφρυνση του τιμολογίου ρεύματος που ζητούσε όχι η Χαλυβουργία Ελλάδος αλλά συνολικά όλες μαζί οι 5 εν ζωή χαλυβουργίες της χώρας είναι λίγο πάνω από 20 εκατ. ευρώ το χρόνο, δηλαδή το 60% από τους κερασμένους από τη ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ καφέδες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.