Η Standard & Poor
06/02/2015 20:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Standard & Poor's υποβάθμισε την Ελλάδα σε Β- από Β

Σοκ για την ελληνική οικονομία καθώς έγινε γνωστό ότι ο διεθνής οίκος Standard & Poor's υποβαθμίζει το αξιόχρεο κατά μία βαθμίδα, σε Β- από Β. Παράλληλα διατηρεί αρνητικό το outlouk και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο νέας υποβάθμισης στο μέλλον.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο τα περιορισμένα ταμειακά «μαξιλάρια» και οι επικείμενες λήξεις ομολόγων προς τον επίσημο τομέα περιορίζουν την ευελιξία της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις. Αναφέρει, δε, πώς πιθανή παράταση στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω πιέσεις ως προς την χρηματοοικονομική σταθερότητα της Ελλάδας, λόγω πιθανών εκροών καταθέσεων.

«Παρότι η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει λιγότερο από δύο εβδομάδες στην εξουσία, θεωρούμε ότι τα περιορισμένα ταμειακά της διαθέσιμα και οι λήξεις χρέους που πλησιάζουν περιορίζουν σημαντικά τη διαπραγματευτική της ευελιξία στις συζητήσεις με τους διεθνείς πιστωτές» αναφέρει η S&P.

Σύμφωνα με τον οίκο, μια περαιτέρω καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων θα ασκήσει επιπλέον πιέσεις στην χρηματοπιστωτική σταθερότητα με την μορφή εκροής καταθέσεων και στο χειρότερο σενάριο θα οδηγήσει σε επιβολή περιορισμών στην διακίνηση κεφαλαίων και απώλεια της πρόσβασης στην χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης και πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και η Moody's ετοιμάζει την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι χωρίς πρόγραμμα η χώρα δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη. Το χτύπημα αυτό έρχεται εν μέσω της σκληρής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και βαρύνει ακόμη περισσότερο το κλίμα.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. extra_medium avatar
  extra_medium 06/02/2015 20:58:45

  Κουφάθηκαν και δεν ακούν τα νταούλια.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ extra_medium 06/02/2015 22:57:50

   Είναι γιατί χορεύουν το πεντοζάλη..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.