#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/12/2011 16:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η S&P υποβαθμίζει και το ... Ταμείο Σταθερότητας!!!Σε καθεστώς παρακολούθησης για πιθανή υποβάθμιση (CreditWatch) έθεσε σήμερα η Standard & Poor's την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση «ΑΑΑ» του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Παράλληλα, επιβεβαίωσε τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση «Α-1+» του EFSF.

Σύμφωνα με τον οίκο, η αξιολόγηση του EFSF θα μπορούσε να υποβαθμιστεί κατά μία ή δύο βαθμίδες. Η χαμηλότερη αξιολόγηση θα εξαρτηθεί από το αν θα υποβαθμιστούν ή όχι οι έξι χώρες της ευρωζώνης που διαθέτουν την κορυφαία αξιολόγηση «ΑΑΑ».

Χθες η S&P αιφνιδίασε, ανακοινώνοντας πως πιθανόν να προχωρήσει σε υποβάθμιση 15 χωρών της ευρωζώνης - συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Γερμανίας - αν δεν ληφθούν αποφάσεις στην επικείμενη σύνοδο κορυφής.

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης επικαλέστηκε για την απόφασή του τις αυξανόμενες συστημικές πιέσεις εξαιτίας της επιδείνωσης των πιστωτικών συνθηκών και ειδικά των υψηλότερων premium κινδύνου στα κρατικά ομόλογα των χωρών μελών του ευρώ, ενώ παράλληλα έδωσε έμφαση στη συνεχιζόμενη διχογνωμία μεταξύ των Ευρωπαίων διαμορφωτών πολιτικής για τον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης χρέους Παράλληλα, δίνει 40% πιθανότητα για συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας σε όλες τις χώρες του ευρώ.

Σύμφωνα με τον οίκο, οι αξιολογήσεις του για Αυστρία, Βέλγιο, Φινλανδία, Γερμανία, Ολλανδία και Λουξεμβούργο πιθανόν να υποβαθμιστούν έως μία βαθμίδα, ενώ για τις υπόλοιπες χώρες έως δύο βαθμίδες.

Αναφορικά με τη Γερμανία, προειδοποίησε ότι η αδύναμη πολιτική συντονισμού θα μπορούσε να αντισταθμίσει τη δημοσιονομική σταθεροποίηση και την πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία έτη στη χώρα, ενώ αναφορικά με τη Γαλλία, εκτιμά ότι η κρίση θα μπορούσε να επηρεάσει την πολιτική δημοσιονομικής σταθεροποίησης της χώρας, καθώς τα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος μπορεί να αποδειχθούν ανεπαρκή για την εκπλήρωση του στόχου του 4,5% του ΑΕΠ για το 2012, εάν ο ρυθμός ανάπτυξης υποχωρήσει χαμηλότερα των προβλέψεων για 1%.

Ο επικεφαλής της Standard & Poor's για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική απέδωσε τη χθεσινή προειδοποίηση του οίκου στους αυξανόμενους συστημικούς κινδύνους και το γεγονός ότι η κρίση μοιάζει να πλησιάζει στην καρδιά της Ευρώπης.

«Επί του παρόντος, αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση όπου η κρίση έχει εξελιχθεί από μια απλή κρίση χρηματοδότησης του κράτους σε μια κρίση όπου το τραπεζικό σύστημα βρίσκεται συστημικά αποδυναμωμένο και η αποτυχία να τεθούν τα πράγματα υπό έλεγχο έχει αυξήσει τις πιθανότητες επιβράδυνσης της πραγματικής οικονομίας», είπε ο Μόριτζ Κρέμερ μιλώντας σήμερα στη γερμανική τηλεόραση ARD.

Όπως σημείωσε, «η σύνοδος κορυφής στα τέλη της εβδομάδας είναι μια καλή ευκαιρία να αλλάξουν τα πράγματα».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 06/12/2011 18:33:05

  Δέν μπορεῖ,κάτι γίνεται,πρέπει ἡ Standars&Poors νά 'χει ὑποβαθμίσει καί τήν ἐρωτική διάθεση τῆς συζύγου μου,γιατί τά βράδυα τήν παίρνει ἀμέσως ὁ ὑπνος...γ@!!@&*;

 2. σίγουρος avatar
  σίγουρος 06/12/2011 19:58:16

  Είναι τυχαίο ότι η ανακοίνωση γίνεται μία μέρα μετά την κοινή συνέντευξη Μέρκελ - Σαρκοζί; Στην Standars&Poors προφανώς δεν αρέσει η Γερμανοποίηση και άρα ισχυροποίηση της Ευρώπης και πιέζει προς άλλες, σπάταλες πολιτικές...

 3. alex2010 avatar
  alex2010 06/12/2011 20:35:38

  S&P set to downgrade Earth....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.