19/10/2011 13:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Moody's υποβάθμισε την Ισπανία

Οι οίκοι αξιολόγησης συνεχίζουν τις υποβαθμίσεις τους.

Η Moody's  ακολούθησε χθες τον δρόμο που χάραξε η Standard & Poor’s, και υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας κατά δυο βαθμίδες.

Παράλληλα, προειδοποίησε πως μπορεί να ακολουθήσει και η Γαλλία.

Όπως ανακοίνωσε ο οίκος, «Η Ισπανία συνεχίζει να είναι ευάλωτη στα στρες της αγοράς και σε πιστωτικά συμβάντα», προσθέτοντας πως όσο συνεχίζεται η κρίση, η ισπανική ανάπτυξη θα αργήσει πολύ.

Η Γαλλία διατηρεί προς το παρόν την αξιολόγηση ΑΑΑ, αλλά σύμφωνα με την Moody's, παραμένει η πιο αδύναμη χώρα μεταξύ αυτών που διαθέτουν τέτοια βαθμονόμηση. Προειδοποίησε όμως, πως η Γαλλία μπορεί να πληγεί από τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει στο πρόγραμμα διάσωσης.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Francois Baroin δεσμεύτηκε να κάνει τα πάντα προκειμένου να αποφευχθεί η υποβάθμιση της χώρας του, λέγοντας πως όσοι καταστρέφουν την Ευρώπη και το ευρώ, θα φέρουν την πλήρη ευθύνη για την αναβίωση των συγκρούσεων και της διχόνοιας στην  ήπειρο…», ενώ ο Nicolas Sarkozy τόνισε πως θα πιέσει για άμεση δράση στην ερχόμενη Σύνοδο κορυφής.

«Η καταστροφή του ευρώ, σημαίνει μεγάλο ρίσκο καταστροφής της Ευρώπης…», είπε.

 

Washington Post

http://www.washingtonpost.com/business/economy/moodys-downgrades-spains-credit-rating-warns-france-on-risks/2011/10/18/gIQAe7rMvL_story.html?hpid=z4

S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. manos avatar
  manos 19/10/2011 13:20:11

  Jose maria de la parton, kai kouna ton ores.

 2. Απορία avatar
  Απορία 19/10/2011 13:45:06

  Μάλλον όχι μόνον η ΟΝΕ αλλά ολόκληρη η ΕΕ πρόκειται να κατεβάσει ρολά.

  Οικονομολόγοι θα μπορούσαν να γράψουν σελίδες τεχνικών λεπτομερειών για το πως και το γιατί, αλλά και ένας απλός άνθρωπος μπορεί να αισθανθεί το τι γίνεται.

  Έχει χαθεί η συνοχή και η όποια κοινωνία υπήρχε μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ.

  Με ευρωχωροφυλακές, μνημόνια και συνεχή μέτρα λιτότητας, όπου δυό (άντε τρία) κράτη είναι τα "καλά παιδιά" και όλα τα άλλα είναι οι "τσαμπατζήδες" και οι "λεχρίτες", καμμία ένωση δεν πρόκειται να ξαναστεριώσει. Ούτε κάν τελωνειακή, πόσο μάλλον οικονομική...

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Απορία 19/10/2011 14:22:30

   μπάααα... κόλπο ήταν για να επανενωθούν οι Γερμανίες. Αναρωτιέμαι τι σκέφτονται οι Γάλλοι... Ελπίζω να μην σκέφτονται τον Pétain.

   Ρώτησα ένα φίλο "λες να εξοπλίζονται οι Γερμανοί τόσο καιρό"; Μου λέει "δηλαδή τι νομίζεις μόνο για εξαγωγές τα φτιάχνουν";

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.