Έτσι θα γίνει το Ελληνικό
Έτσι θα γίνει το Ελληνικό
27/02/2014 21:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Lamda Development υπέβαλε τη μοναδική δεσμευτική προσφορά για το Ελληνικό

LAMDA Development ανακοίνωσε ότι κατέθεσε σήμερα στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) δεσμευτική προσφορά, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας, για την απόκτηση του ποσοστού 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.».

Η προσφορά της LAMDA Development S.A. υποστηρίζεται από το Global Investment Group, που απαρτίζεται από την εταιρεία Al Maabar από το Abu Dhabi, από την κινεζικό όμιλο Fosun Group, καθώς και από ευρωπαϊκά κεφάλαια.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Αl Maabar είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες real estate μικτής χρήσης στην ευρύτερη περιοχή της Mέσης Aνατολής και της Βορείου Αφρικής. Είναι θυγατρική της Mubadala Development, εταιρείας με κρατικά επενδυτικά κεφάλαια (sovereign fund) του Αbu Dhabi.

Η Fosun Group, η οποία δημιουργήθηκε το 1992 και έχει έδρα τη Σαγκάη, είναι ένας από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους της Kίνας και διαδραματίζει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Δραστηριοποιείται στους τομείς της βιομηχανίας, των επενδύσεων, της διαχείρισης περιουσίας και των ασφαλειών.

O διευθύνων σύμβουλος της LAMDA Development, Οδυσσέας Αθανασίου, επισήμανε ότι η συνολική επενδυτική πρόταση, που αποτελεί το μεγαλύτερη ιδιωτικό έργο που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, εφόσον υλοποιηθεί, θα ξεπεράσει τα 7 δισ. ευρώ και θα έχει - μεταξύ άλλων - ως άμεσες συνέπειες τη δημιουργία δεκάδων χιλιάδων άμεσων θέσεων εργασίας, την αξιοποίηση του παραγωγικού δυναμικού της ελληνικής επιχειρηματικότητας, αλλά και την ουσιαστική περιβαλλοντική αναβάθμιση της Αττικής με τη δημιουργία ενός βιώσιμου πάρκου 2.000.000 τ.μ., το οποίο θα αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της επένδυσης.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου, όπου θα αποφασιστεί η εγκυρότητα της τεχνικής προσφοράς και η πληρότητα των δικαιολογητικών, μετά από εισήγηση των συμβούλων του, ώστε να προχωρήσει η αποσφράγιση του φακέλου της οικονομικής προσφοράς. Η διαδικασία της αξιολόγησης εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου 2 εβδομάδες.

Όπως αναφέρει, από την πλευρά της, η Lamda Development, η συνολική επενδυτική πρόταση στην περιοχή του Ελληνικού, εφόσον υλοποιηθεί, θα ξεπεράσει τα 7 δισ. ευρώ, ενώ θα υπάρξει και ουσιαστική περιβαλλοντική αναβάθμιση της Αττικής, με τη δημιουργία ενός βιώσιμου πάρκου 2.000.000 τ.μ., το οποίο θα αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της επένδυσης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. angel avatar
  angel 28/02/2014 05:59:25

  Στα νότια προάστια υπάρχουν χιλιάδες απούλητα νεόδμητα και μη ακίνητα,ακόμη και παλαιότερα διαμερίσματα,παλιές πολυκατοικίες, ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα κλπ... θα μπορούσαν να ανακαινιστούν-ανακατασκευαστούν ώστε να προσελκύσουμε επενδύσεις.
  Γιατί λοιπόν στο Ελληνικό να δημιουργήσουμε απλά άλλο ένα προάστιο;

  Φυσικά και το Ελληνικό δεν πρέπει να μετατραπεί σε ένα απέραντο πάρκο,ούτε όμως και να τσιμεντωθεί και αυτό με πολυκατοικίες ή να γεμίσει με καζίνο,αλλά να μετατραπεί σε ένα καινοτόμο πάρκο όπου θα εγκατασταθούν καινοτόμες επιχειρήσεις που θα παράγουν υψηλής προστιθέμενης αξίας υπηρεσίες και προϊόντα.
  Θα ήθελα επίσης στο Ελληνικό να δω την ανέγερση 2-3 ουρανοξυστών όπου σε αύτους μέσα να εγκατασταθούν ξενοδοχεία,κλινικές,γραφεία,κάποιες λίγες κατοικίες κλπ...
  Μία ενδιαφέρουσα πρόταση σε αυτό το σκέλος ανήκει στον Μανώλη Αναστασάκη που αφορά σε ένα συγκρότημα δύο πύργων στην περιοχή του Ελαιώνα,που θα μπορούσε βέβαια να υλοποιηθεί και στο Ελληνικό:
  http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=11628280#post11628280

  Μακριά λοιπόν από τσιμέντο και καζίνα αλλά αναζήτηση έξυπνων και καινοτόμων λύσεων που θα παράγουν παραγωγικό πλούτο.

  Διαβάζω για παράδειγμα στα σχέδιά τους είναι και η κατασκευή ενός νέου εμπορικού κέντρου, κάτι τέτοιο όμως θα δώσει την χαριστική βολή στην ήδη καταρρέουσα αγορά της Γλυφάδας, ενώ αν επικεντρωνόνταν οι προσπάθειες στη δημιουργία ενός καινοτόμου πάρκου όπως περιέγραψα παραπάνω η Γλυφάδα θα μπορούσε να αναζωογονηθεί ακόμη και να μετατραπεί ολόκληρη η ίδια σε ένα ανοιχτό mall αρκεί οι πανίβλακες του υπουργείου μεταφορών να πάρουν πίσω την απόφαση της μη δημοπράτησης της επέκτασης του μετρό από το Ελληνικό στη Γλυφάδα. Θα μπορούσα να γράψω ολόκληρο κατεβατό το πως μπορεί να γίνει η χωροθέτηση ενός μεγάλου χώρου σε ένα καινοτόμο πάρκο προς προσέλκυση και εξασφάλιση ξένων και εγχώριων επενδύσεων,αλλά πραγματικά δεν έχει νόημα όταν το όραμα σε αυτόν εδώ τον τόπο για ανάπτυξη παραμένει πάντα το τσιμέντο,καζίνα,μπουρδέλλα και γκαρσόνια για πλούσιους αλλοδαπούς δηλαδή μια κακέκτυπη ιμιτατσιόν τύπου Φλόριντας.
  Και πραγματικά δεν το παρεξηγώ εάν έχεις γεννηθεί και μεγαλώσει σε μία χώρα όπου επικρατεί το τσιμέντο αρχίζεις σιγά σιγά να το συνηθίζεις και έπειτα να το αγαπήσεις,άλλωστε είναι η γενιά που κατέστρεψε τον τόπο σε όλα τα επίπεδα.

  Το Ελληνικό θα έπρεπε όπως περιέγραψα παραπάνω να μετατραπεί σε ένα καινοτόμο πάρκο που θα παράγει έναν διαρκώς συνεχόμενο πλούτο υψηλής προστιθέμενης αξίας που θα αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολοκληρό τον κόσμο,και όχι έναν μιας και έξω παρακμιακό πλούτο πολυτελών κατοικιών.

  Αλήθεια όλοι εμείς οι επισκέπτες του Ελληνικού θα πηγαίνουμε για να θαυμάζουμε τις πολυτελεις κατοικίες τρώγοντας από ένα σουβλάκι;Και δεν πηγαίναμε κατευθείαν να θαυμάσουμε αντίστοιχες στην Εκάλη ή στις γύρω περιοχές από το Ελληνικό;

  Ας μου απαντήσει όμως παρακαλώ κάποιος,μεταξύ Αγίου Δημητρίου,Παλαιού Φαλήρου και Γλυφάδας πόσα ακόμη mall(μικρά ή μεγάλα)χωράνε;
  Είμαι σίγουρος οι υπέρμαχοι αυτών την δεκαετία του 80 θα ήταν υπέρμαχοι της δημιουργίας βιντεοτέκ σε κάθε γειτονιά.

  Αθάνατη Ελλάδα ζήσε(γιατί τελικά αυτό σου αξίζει) με τον greek μουσακά,τζατζίκι,σουβλάκι και συρτάκι.

  • Aplos Politis avatar
   Aplos Politis @ angel 28/02/2014 12:03:37

   Μιλάς για το όνειρο αυτού του τόπου, γιατί σε ρώτησε κανένας, ή μήπως ρωτήθηκε κανένας άλλος, αποφάσισε το κράτος να πουλήσει, πρώτον κοψοχρονιά αυτήν την τεράστεια & προνομιακή έκταση και δεύτερον αδιαφορεί για το τι θα κάνει ο νέος ιδιοκτήτης. Ο νέος ιδιοκτήτης λοιπόν έχοντας πληρώσει όσα λιγότερα μπορεί θα δαπανήσει ακόμη λιγότερα για την δημιουργία κάποιων υποδομών που θα του αποφέρουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και περισσότερο κέρδος. Απλά είναι τα πράγματα μην μπερδεύεσαι. Πέντε - έξι οικογένειες στην Ελλάδα κινούν τα νήματα αποφασίζοντας κατά το δοκούν και σύμφωνα με τα ατομικά τους συμφέροντα και μόνον, έχοντας το κράτος και τους πολιτικούς υποχείριά τους.

  • angel avatar
   angel @ angel 28/02/2014 16:51:30

   Απλά να διευκρινήσω ότι καινοτόμο πάρκο δεν σημαίνει κατά βάσει μόνο τεχνολογικό πάρκο,
   μπορεί να περιλαμβάνει ένα πρότυπο εναλλακτικό κέντρο αποθεραπείας ασθενών με καρκίνο που δεν υπάρχει στην Ελλάδα και να προσελκύει ασθενείς από όλο τον κόσμο,μπορεί να περιλαμβάνει ένα πολυτελές ξενοδοχείο-ουρανοξύστη(http://www.newsbeast.gr/files/1/2013/08/28/hhotel8.jpg),μπορεί να μετατρέπεται μια φορά τον χρόνο σε πίστα φόρμουλας 1 στα πρότυπα του albert park στην Αυστραλία και πολλά άλλα,αυτό σημαίνει σημείο αναφοράς και πλούτο υψηλής προστιθέμενης αξίας.

  • angel avatar
   angel @ angel 28/02/2014 18:34:24

   Απλά να διευκρινήσω ότι καινοτόμο πάρκο δεν σημαίνει κατά βάσει μόνο τεχνολογικό πάρκο,
   μπορεί να περιλαμβάνει ένα πρότυπο εναλλακτικό κέντρο αποθεραπείας ασθενών με καρκίνο που δεν υπάρχει στην Ελλάδα και να προσελκύει ασθενείς από όλο τον κόσμο,μπορεί να περιλαμβάνει ένα πολυτελές ξενοδοχείο-ουρανοξύστη(http://www.newsbeast.gr/files/1/2013/08/28/hhotel8.jpg),μπορεί να μετατρέπεται μια φορά τον χρόνο σε πίστα φόρμουλας 1 στα πρότυπα του albert park στην Αυστραλία,δημιουργία κινηματογραφικών studios που ήθελαν να επενδύσουν ελληνοκαναδοί και πολλά άλλα,αυτό σημαίνει σημείο αναφοράς και πλούτο υψηλής προστιθέμενης αξίας.

 2. Β.Κ.Σ. avatar
  Β.Κ.Σ. 28/02/2014 10:06:32

  παλαιότερα είχαε Υποβληθεί πρόταση απο ελληνοκαναδούς ιδιοκτητες των μεγαλύτερων κινηματογραφικών στούντιο στον Καναδά να γίνει κεντρο παραγωγής ταινιών. Βέβαια μια ελληνική. Silicon valley θα ήταν το ιδανικότερο αλλά......

 3. Aplos Politis avatar
  Aplos Politis 28/02/2014 11:54:16

  Μόνο μία προσφορά? Αλλοι ενδιαφερόμενοι δεν υπάρχουν? Μάλλον θα τους έφαγε το μαύρο το σκοτάδι ή τους πλάκωσε το λάμδα. Είναι μεγάλο το πακέτο για να περάσει απαρατήρητο, ας προσέξουν οι κρατούντες καλά αν τηρούνται οι διεθνείς και ευρωπαϊκοί κανονισμοί, γιατί ποτέ κανείς δεν ξέρει τι γίνεται και ιδιαίτερα όταν τα δωράκια συνεχίζονται απρόσκοπτα πάντα στους ίδιους και τους ίδους και μάλιστα κάθε φορά και μεγαλύτερα. Θα κόψετε το σχόλιο προφανώς, σημασία όμως έχει ότι δεν ξεχνάμε πιά εύκολα.

 4. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 28/02/2014 18:28:04

  ῾Η δημιουργία ἑνός Disney World/Land, πῶς σᾶς φαίνεται; Just an idea, I haven't the foggiest about investments!

  • Άλυτη εξίσωση avatar
   Άλυτη εξίσωση @ Φωτεινή 28/02/2014 19:56:28

   Εμένα μου αρέσει ΠΟΛΎ !! Είναι εφαρμόσιμο όμως; Θέλει ψάξιμο.

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Άλυτη εξίσωση 01/03/2014 13:43:13

    Εὐχαριστῶ. Πάντως διαθέτομε ἰδανικό καιρό γιά τήν λειτουργία του ὅλο τό χρόνο. Θά ὑπάρχουν ἐστατόρια, ξενοδοχεῖα, καταστήματα μέ ῾Ελληνικά σουβενίρ, καί γενικά θά ὑπάρξη μακροχρόνια ἀνάπτυξη. Μακάρι νά διέθετα τά funds!

 5. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 01/03/2014 00:10:10

  Γνωριζω παρα πολυ καλα την περιοχη και θα ηθελα να πω οτι το Ελληνικο εχει μεγαλη αξια αλλα και τα 7 δισ ειναι πολυ καλα. Σημερα κανενας δεν θελει να επενδυσει στην Ελλαδα λογω ΣΥΡΙΖΑ. Οταν με απειλες αποτρεπει καθε επενδυση. Οταν οι μικροσυντεχνιες κατεστρεψαν τον τουρισμο της Αθηνας με καθημερινες πορειες που για να επιτυχουν τα μικροπολιτικα σχεδια εκλεισαν τοσα μαγαζια και αφησαν τοσους ανεργους. θα σεβαστουν επενδυτες ? Οι κορμορανοι θα επιστρεψουν και στο Ελληνικο. Οι Ρομα θα εχουν χωρο κατασκηνωσης οι δε πορνες της παραλιας θα βρουν ασυλο στο Ελληνικο. (Αυτο που γινεται και σημερα). Τα ολυμπιακα εργα θα καταρεουν και οι εγκαταστασεις του αεροδρομιου θα γινουν (εχουν γινει ηδη) καταφυγιο τρωκτικων. Η προπαγανδα του ΣΥΡΙΖΑ βασιλευει σε μια κοινωνια αφελων και ευκολοπιστων ψηφοφορων πελατων που δεν θελουν να δουν την πραγματικοτητα . Θελουν να ζουν με την ελπιδα του λεφτα υπαρχουν . Και φυσικα καποιοι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ αυριο θα ακολουθησουν σιγουρα τα παραδειγματα του παρελθοντως και θα γινουν πλουσιοι ξεπουλωντας τα αποκαιδια . Και ο αφελης ψηφοφορος δεν βλεπει την διαφορα της Μαρινας του Φλοισβου και της Μαρινας του Αλιμου. Δεν βλεπει την διαφορα της καλης επενδυσης-Φλοισβος και του εκφυλισμου της κρατικης διοικησης- Αλιμος

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.