#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/05/2011 15:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Handelsblatt καλεί τον Παπανδρέου να παραδεχθεί τη χρεοκοπίαΑνοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου απευθύνει ο διευθυντής της εφημερίδας Ηandelsblatt Γκάμπορ Στάινγκαρτ, με την οποία τον καλεί να παραδεχτεί ότι η χώρα έχει ουσιαστικά φτάσει στα όρια στάσης πληρωμών.

«Με μεγάλο σεβασμό παρακολουθεί ο δυτικός κόσμος τις προσπάθειές σας να αντιμετωπίσετε την κρίση χρέους. Κανένα άλλο δημοκρατικό κράτος δεν κατάφερε σε καιρούς ειρήνης κάτι παρόμοιο», αναφέρει..Στιγματίζει τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή, φορτώνοντας στο ελληνικό κράτος 340 δις χρέος, που ισοδυναμεί με 155πλάσιο των κερδών των 60 μεγάλων επιχειρήσεων της χώρας.

Ο κ. Στάινγκαρτ μιλά άκρως εγκωμιαστικά για τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου. «Για μένα είστε ένας σύγχρονος ήρωας. Επιχειρείτε το αδύνατο», λέει οκ. Γκάμπορ. Προσθέτει ωστόσο, ότι η πικρή αλήθεια, την οποία εσείς και όσοι θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα, πρέπει να παραδεχτείτε είναι: Η βοήθεια δεν βοηθά. Η χώρα βυθίζεται όλο και βαθύτερα στο τέλμα».

Υπενθυμίζει ότι η εφημερίδα του, Handelsblatt, είχε πρωτοστατήσει πριν από ένα χρόνο στην καμπάνια για την αγορά ελληνικών ομολόγων, σε μια προσπάθεια να συνδράμει για να σπάσει ο φαύλος κύκλος της μείωσης της εμπιστοσύνης και αύξησης των επιτοκίων. Διαπιστώνει ωστόσο ότι «αυτός ο κύκλος επιταχύνεται, δεν επιβραδύνεται» και ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να πληρώσει επιτόκια 16%. Με τέτοια επιτόκια, που είναι «το αναισθητικό των επενδυτών», οι επενδυτές συνυπολογίζουν ήδη απώλεια μέρους της επένδυσής τους.

Στο μεταξύ, «η αλήθεια ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει οικονομία έχει μετατραπεί στο αντίθετό της. Το σωστό είναι τώρα λάθος», λέει ο κ. Γκάμπορ, υποστηρίζοντας ότι η χώρα δεν μπορεί να εξυγιανθεί με περικοπές, ούτε με συνεχείς νέες ενέσεις πιστώσεων από την ΕΕ. «Πλησιάζει η μέρα που και το υγιές σώμα παραιτείται», λέει ο κ. Στάινγκαρτ. «Αν η ελληνική οικονομία είχε ένα μάτι, θα έκλαιγε. Αν μπορούσε να πει μόνον μία λέξη, θα φώναζε: σταματήστε! Πλησιάζει η μέρα που είναι εφιάλτης για τους επενδυτές. Τότε η λέξη ‘στάση πληρωμών’ θα είναι στα στόματα όλων», προειδοποιεί ο κ. Στάινγκαρτ. Εκτιμά ότι ο αντίκτυπος στις αγορές θα είναι τρομακτικός, αλλά θα είναι και ορόσημο για μία νέα πορεία της χώρας με το βάρος στις επενδύσεις και όχι την εξυπηρέτηση των δανείων με νέα δάνεια. Επικαλείται το παράδειγμα της Αργεντινής του 2001, του Μεξικού στις αρχές της δεκαετίας του 80 και της Γερμανίας μετά το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχει ζωή μετά το θάνατο, αυτό ισχύει κυρίως για υπερχρεωμένα κράτη».

«Μέχρι τώρα επιχειρήσατε το ανέφικτο. Τώρα πρέπει να επιδιώξετε το εφικτό», λέει ο κ. Στάινγκαρτ στον κ. Παπανδρέου. Τον καλεί - όπως στη διάρκεια της δικτατορίας, κατά τη σύλληψη του πατέρα του με το πιστόλι στον κρόταφο αρνείτο να τον αποκαλύψει - έτσι και τώρα να απαρνηθεί την υπερηφάνεια των Ελλήνων για να σώσει τη χώρα. «Αντιμετωπίστε τη νέα, δύσκολη αλήθεια, πριν αυτή σας χτυπήσει την πόρτα. Είναι ήδη καθ΄οδόν», καταλήγει η ανοιχτή επιστολή του διευθυντή της Handelsblatt στον πρωθυπουργό.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 13/05/2011 15:19:55

  Μα απαντησε σε ολους το ΓΑΠ απο Οσλο... εκει στα Προοδευτικα Κεντροαριστερα..

  Ο έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι οι δημοκρατίες αντιμετωπίζουν προκλήσεις και τόνισε ότι πρέπει να δοθεί "οξυγόνο στους θεσμούς", μέσω της καταπολέμησης της αδιαφάνειας και της διαφθοράς, ενώ σε ότι αφορά τα ελλείμματα και τα χρέη είπε ότι αποτελεί υπευθυνότητα η αντιμετώπισή τους, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη και αύξηση της απασχόλησης.

  υπογράμμισε ότι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέσω της στροφής του παραγωγικού μοντέλου στην «πράσινη» οικονομία θα επιφέρει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας και επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι «ιδανικός τόπος» για την ανάπτυξη «πράσινων» επενδύσεων.

  δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, λέγοντας πως αυτά έχουν την στήριξη των πολιτών!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, παρότι υπήρξαν περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην μείωση των ελλειμμάτων.
  «Πήραμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μέτρα δεκαετιών» είπε ο πρωθυπουργός ο οποίος επίσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κοινωνική συμφωνία που συνήφθη στις αρχές του καλοκαιριού μεταξύ συνδικάτων και εργοδοτικών οργανώσεων.( ΟΡΙΣΤΕ ??? ΠΩΕ ΕΙΠΑΤΕ? ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΤΕ? )

  Τέλος, ο κ. Παπανδρέου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γεγονός της χορήγησης διαβατηρίου εκ μέρους της Νορβηγίας, στον πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου, στην διάρκεια της δικτατορίας, ευχαριστώντας τον νορβηγικό λαό στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Γιενς Στόλτενμπεργκ. χαχαχααααα

  ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΧΕΤΕ ΧΑΝΤΕΖΒΠΛΑΤΕΣ... κοκοβιοι...! εγω μιλαει το ΓΑΠ ! πισω στα κλουβια σας !!

  ΠΠ

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 13/05/2011 15:56:59

   αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
   Στην κοσμάρα του το GAP.
   Οχι απλά αλλού. Αλλού γι' αλλού.

   Έχει κάνει τρομακτική φυγή από την πραγματικότητα και φανερώνει το άρρωστο υλικό του.

   • brankaleon avatar
    brankaleon @ Orestios 13/05/2011 20:01:05

    Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω, φίλε Orestios.
    Ποιά κοσμάρα ;
    Ο Giorgos, (σαν πιστό σκυλί) εφαρμόζει την μεθοδολογία του κυρίου του.
    Γύρισε λίγο πίσω και θυμίσου τον Μπους "τζούνιορ".
    ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΥ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΜΟΥ".
    Αυτή είναι η λογική που διακατέχει το PA."SO".K.
    Δήλα δή, κατά το πώς του βολεύει,
    ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΣΠΡΟ, ... μέχρι και μελιτζανί.
    Ούτε πρέπει να εκλάβουμε μια τέτοια "λογική" ως "μετα-εφηβικό" Αλτσχάϊμερ, ούτε γινάτια, μετατραυματικά της παιδικής ηλικίας.
    Ο "τύπος" με το όνομα (franchise) (αν το αποδίδω σωστά), εγκατατέθηκε να εφαρμόσει την μέθοδο της λοβοτομής, ...
    Από την αναίμακτη εκδοχή της, μέχρι να μας "βάλει" να σφαχτούμε μεταξύ μας.
    Και ειδικά για την αναίμακτη εκδοχή, που είναι η πιο δόλια και η πιο πονετική.
    Mας οδηγούν, "στάγδην", στο όριο διαρροής, χωρίς να καταρρεύσουμε. (Νόμος του Hooke) :)

 2. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 13/05/2011 15:23:04

  Η αλήθεια είναι ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός του κου Στάινγκαρτ κινδυνεύει θανάσιμα.
  Σήμερα αρχίζει το συνέδριο του αγαπημένου του FDP (του 3 % δημοσκοπικά). Σκοτώνονται. Κάποιοι θέλουν να αποκαθηλώσουν από το υπουργείο εξωτερικών τον Βέστερβέλε. Σε σημερινή δημοσκόπιση , 66 % των πολιτών πιστέυει ότι το FDP είναι τελειωμένο ως κόμμα.
  Ο Σόιμπλε ξεκίνησε ανακρίσεις στο υπουργείο του για τους "τυφλοπόντικες" και τις διαρροές. Σκοτώνονται και στο CDU, έχουν "αντάρτες" που δεν θέλουν να ψηφίσουν για τη διάσωση της Πορτογαλίας.
  Χθές στη Βουλή της Βάδης Βυρτεμβέργης, δύο Χριστιανοδημοκράτες βουλευτές αποσκίρτησαν από τον αντιπολιτευτικό τους ρόλο και υπερψήφισαν τον νέο Πράσινο πρωθυπουργό Κρέτσμαν.
  Στις 22 Μαρτίου έχουν εκλογές στην πόλη - Ομόσπονδο κράτος της Βρέμης και οι δημοσκοπήσεις φέρουν το CDU τρίτο κόμμα με 20% και το FDP εξωκοινοβουλευτικό (πολύ κάτω από 5 %).
  Πιθανώς η κυβέρνηση Μέρκελ θα πέσει πρίν το Σεπτέμβριο.
  Αυτό καίει τον κο Στάινγκαρτ, κυρίως η τύχη του FDP, του συντεχνιακού κόμματος των Γερμανών golden boys. Η Ελλάδα, και τι θα κάνει; Ποσώς τον ενδιαφέρει.
  Το παράξενο είναι ότι από καιρό διαφωνεί μαζί τους ο Άκερμαν της DB.

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 13/05/2011 15:38:46

  Έχω ήδη αναφερθεί στον πολύ αγαπητό σε κάποιους εδώ μέσα Hans Werner Sinn, που πέρισυ τέτοιο καιρό, έπαιρνε στο τηλέφωνο Γερμανούς βουλευτές και τους πίεζε να καταψηφίσουν το πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα. Τέτοιος ξεπεσμός!
  Παρεπιμπτόντως, ο Steingart είναι "κολλητός" ακόλουθος του μεγάλου προφέσορα Sinn.
  Δεν πειράζει, ο καθένας θέλει το Γερμανό του.
  Αλλά το Γερμανό που του ταιριάζει.
  Στο antinews αγαπούν τον Sinn τον Steingart και τον "κουνελοπνίχτη" Westerwelle. Κάτι είναι κι αυτό, ψάχνοντας μπορούσαν να βρούν ακόμα χειρότερους.
  Του λόγου μου προτιμώ εντελώς διαφορετικούς Γερμανούς και το έχω γράψει: Του γερο - σοφούς Jürgen Habermas και Helmut Schmidt. Τους πιθανούς μέλλοντες καγκελλάριους Winfried Kretschmann ή Renate Künast ή Jürgen Trittin. Άν είναι ανάγκη, τον ίδιο τον πολύπειρο, συνετό και εργατικό Ευρωπαίο Wolfgang Schäuble. Τον σοφό οικονομολόγο Peter Böfinger.
  Έχω γράψει γι αυτούς, και τι λένε τον τελευταίο καιρό. Αυτοί είναι οι "δικοί μου Γερμανοί".
  Ως κατακλείδα:
  "Δείξε μου τους Γερμανούς σου, και θα σου πώ ποιός είσαι"!

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Ο Θείος 13/05/2011 15:44:25

   Δε μου λες βρε Θειε....
   Τι γνωριζεις για τον Αδερφο Σημιτη, Σπυρο??? χαχαχαα για πες πες πες!!
   εγω τον ξεφωνιζω καποια χρονια τωρα !.. μου εστειλαν και το βιογραφικο του !

   θελω ... Σπυρο Σημιτη.. γραψε αρθρο. ;)

   ΠΠ

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 13/05/2011 15:53:01

    Χα χα, αρχίζω έρευνα, ζούσα σε άλλες πόλεις και δεν έχω ιδίαν γνώμην. Χωρίς τεκμηριωμένα στοιχεία, μπορεί να πώ μαμακίες - και δεν το κάνω.
    Μη βλέπεις τους άλλους, οι Kretschmann και Schäuble ήταν επί μιάμισυ δεκαετία "συμπολίτες" μου, Βάδιοι-Βυρτεμβέργιοι, στη χώρα της Μερτσέντες. Πράματα και θάματα έχω ακούσει, διασταυρωμένα.
    Όσο για τους οικονομολογούντες, τους FDPέδες και καναπέδες, άστα να πάρει ο διάολας: Βούιζαν τα μελίσσια στο Μέλανα Δρυμό, πώς το βούταγαν το δάχτυλο στο μέλι και πως το τρίβαν το πιπέρι.

    • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
     ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Ο Θείος 13/05/2011 16:37:22

     Ενδεικτικα....

     Professor Spiros Simitis, while serving as the Data Protection
     Commissioner of the German state of Hesse, described this principle over 20 years ago:

     Personal information should only be processed for
     unequivocally specified purposes. Both government and
     private institutions should abstain from collecting and
     retrieving data merely for possible future uses for still
     unknown purposes. Both national and international
     organizations have in fact rejected the unlimited build-up of
     data files. In order to be retrieved, data must be necessary to
     a precise goal that is within the legally acknowledged
     activities of the organization interested in the information. A
     normative barrier thus prevents the technically possible
     multifunctional use of the data.
     Spiros Simitis, Reviewing Privacy in an Information Society, 135 U. PA.

     ΠΠ

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 13/05/2011 16:14:02

    Ιδού πάντως. μια πρώτη γεύση. Δυστυχώς δεν υπάρχει σελίδα του wiki στα Αγγλικά.
    h**p://de.wikipedia.org/wiki/Spiros_Simitis
    Θέλει πάντως προσοχή και καλό ψάξιμο, και για έναν άλο λόγο: Είναι τα ανθελληνικά Γερμανικά έντυπα και πηγές (π.χ. Bild) τα οποία μονίμως "αποκαλύπτουν" δήθεν διασυνδέσεις Ελλήνων - όπως ο Σ.Σ. (έχει διπλή υπηκοότητα) - με Γερμανούς πολιτικούς του αντίπαλου πολιτικού φάσματος και βρίσκουν ευκαιρία να καταγγείλουν ταυτόχρονα τους "κακούς Έλληνες" και τους "κακούς Γερμανούς". Συγκεκριμένα, τον Σ.Σ. με τους πολιτικούς της τότε κυβέρνησης του ομόσπονδου κράτους της Έσσης (εκεί δίδασκε και είχε και δημόσιο αξίωμα), π.χ. τον Hans Eichel και τον Joschka Fischer.
    Προσωπικά, σ' αυτό το παιχνίδι κομματικού φανατισμού - όπου όχι τυχαία πάντα και κάποιοι Έλληνες είναι στο ρόλο του "κακού" και οι ανθέλληνες στο ρόλο του "καλού" - δεν μπαίνω ούτε με σφαίρες. Εκτός άν υπάρχουν στοιχεία αδιαμφισβήτητα.

    • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
     ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Ο Θείος 13/05/2011 16:45:20

     κανε τηλεφωνα να μαθεις... ! ;)
     2 θητειες εκανε ο αδεφος Δρακος εδω !...

     ΠΠ

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 13/05/2011 16:49:43

      Υπάρχει πολύ υλικό γραμμένο (μόνον αυτό εμπιστεύομαι scripta manent), αλλά θέλει "φιλτράρισμα".
      Είπαμε, οι κομματικές αντιπαλότητες και σκοπιμότητες μακριά από μένα, ψάχνω μόνον πραγματολογικά στοιχεία.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Ο Θείος 13/05/2011 17:20:03

   Οι Γερμανοί μου, Σόϊμπλε και Χ. Σμιτ.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Προφήτης 13/05/2011 17:42:26

    Συμπέσαμε!

 4. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 13/05/2011 15:41:42

  Τελικά, όσο πιό "ανθέλληνας" είναι ένας Γερμανός - o altra cosa - τόσο πιό πολύ τον συμαπθούν στο antinews;
  Αυτή άν δεν είναι απορία!

  • undercover gpr avatar
   undercover gpr @ Ο Θείος 13/05/2011 16:16:52

   Εμ , πως θα στηριχθεί η γραμμή της καταστροφής Θείο μου ?

   Keep up writing γιατί αν λείψεις κι εσύ από εδώ δεν θα υπάρχει κανένας πια της παλιάς σχολής της λογικής ανάλυσης...

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ undercover gpr 13/05/2011 17:16:11

    Γεια σου gpr ! Πού είσαι ; Είπαμε undercover, αλλά όχι τόσο

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ undercover gpr 13/05/2011 18:01:11

    Η παλιά σχολή της λογικής ανάλυσης!
    Μόνο που οι σοφοί Habermas και Schmidt παραγέρασαν. Και του λόγου μου δεν αισθάνομαι πιά πολύ νέος.
    Καιρός ν' αναλάβετε τη σκυτάλη οι νεότεροι!
    Ευτυχώς υπάρχουν και εκεί νεότερα σοφά οικονομικά μυαλά σαν τον Peter Bofinger - κι εδώ σαν τον Γιάννη Βαρουφάκη (που το βλέπει, βεβαίως, από διαφορετική σκοπιά.
    Ικανοποίηση ήταν και ο επί δεκαετίαν τουλάχιστον "συμπατριώτης Σουαβός" Winfried Kretschmann (όχι και τόσο νέος, στην ηλικία μου), που πήρε τα σώβρακα των Bild-ιδων στη Στουτγκάρδη και τους άφησε τσίτσιδους στην παγωνιά του Μέλανος Δρυμού.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 13/05/2011 16:47:08

   Χάθηκες undercover gpr, κι εδώ γίνεται μονίμως μέγας τζερτζελές. Χάνεις άν δεν παρακολουθείς.
   Αλλά μπροστά σ' αυτά που συμβαίνουν αυτές τις μέρες στης Άνγκελα τη χώρα (τη χώρα που ξέρω κάπως), ο εδώ τζερτζελές είναι απλές ερωτοτροπίες Αρσακειάδων με σπουδαστές Ιερατικής σχολής.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Ο Θείος 13/05/2011 17:17:12

    Θείε, περιμένω απάντηση στην ανάρτηση του "φίλου σου" του Φινλανδού.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Προφήτης 13/05/2011 17:52:30

     Τι να πώ γι' αυτόν το Φινλανδό!
     Όταν σκέφτομαι νύχτα κάτι τέτοιους, χάνω τον ύπνο μου.
     Ευτυχώς, ακούω μετά-ένα δυό κομμάτια του αγαπημένου μου Φινλανδού Γιαν Σιμπέλιους, και επανέρχομαι στα φυσιολογικά μου.
     Κατά προτίμηση Συμφωνία No. 4 σε A minor ή τον "Κύκνο της Τουονέλα" (Έργο 22 από τους "4 Θρύλους της Καλεβάλα"):
     h**p://www.youtube.com/watch?v=6B5_l-yUFsE

     • brankaleon avatar
      brankaleon @ Ο Θείος 13/05/2011 20:05:10

      Παλιές φιλίες ξαναλουστράρωνται και παρουσιάζονται για νέες.
      Σε παραπέμπω στο εκπληκτικό φίλμ του Σεργκέϊ Αϊζενστάϊν (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΕΦΣΚΥ).

     • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
      ΝΙΚΟΛΑΣ @ brankaleon 14/05/2011 01:45:09

      Δε χορταίνω να το ξαναβλέπω....

 5. Orestios avatar
  Orestios 13/05/2011 15:59:07

  Το κενό εξουσίας στην Ελλάδα διαπιστώνεται από όλους πια.

 6. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 13/05/2011 16:15:10

  Γι ατην ταμπακέρα κάτι;

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ Ο Θείος 14/05/2011 01:49:57

   Ο Μαρκεζίνης άγγιξε την ταμπακιέρα πρόσφατα
   h__p://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1967477

   Τονίζει, όπως και το Χαντελσμπλατ, ότι μόνο με ανάπτυξη σωζόμαστε, τα άλλα είναι φούμαρα. Κι αφού παραθέτει 4 μέτρα που όλοι τα δεχόμαστε, θέτει και το ερώτημα:

   "Όλα αυτά μπορεί αυτή η κυβέρνηση να τα κάνει;"

   • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
    ΝΙΚΟΛΑΣ @ ΝΙΚΟΛΑΣ 14/05/2011 02:08:47

    Δε μπορει! Χωρίς περαιτέρω ανάλυση.

 7. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 13/05/2011 18:19:13

  Ιδού:
  Χάμπερμας:
  h**p://www.irishtimes.com/newspaper/opinion/2010/0612/1224272354438.html
  Σμίτ:
  h**p://www.zeit.de/2011/19/Europa-Finanzkrise
  Βαρουφάκης:
  h**p://yanisvaroufakis.eu/euro-crisis/
  h**p://www.sueddeutsche.de/geld/2.220/griechenland-strategische-panik-1.1094881
  Μπόφινγκερ:
  h**p://wirtschaft.t-online.de/-peter-bofinger-kritisiert-bundesregierung-wegen-griechenland/id_41475190/index
  Κρέτσμαν:
  h**p://news.in.gr/world/article/?aid=1231107982

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.