29/10/2010 17:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Barclays ισχυρίζεται ότι δεν θα γίνουμε Αργεντινή

Σε έκθεση της με τίτλο: «Ελλάδα - ακόμα πολύ νωρίς για αναδιάρθρωση», η Barclays Capital επισημαίνει ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνει μία ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, τονίζει ότι η κυβέρνηση έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στη μείωση του ελλείμματος και υποστηρίζει ότι οι επιπτώσεις από την ελληνική κρίση χρέους στα υπόλοιπα κράτη της ευρωζώνης ήταν τελικά μικρότερη απ' ότι αναμενόταν.

Εάν η αναδιάρθρωση γινόταν σήμερα, τότε, υπογραμμίζει, η χρεοκοπία θα προκαλούσε σημαντικές αναταράξεις. Εάν η Ελλάδα περιμένει και δρομολογήσει επιτυχώς τις μεταρρυθμίσεις της, τότε η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη, σημειώνει..

Η Barclays εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης το 2015 θα έχει ανέλθει στο 4%, εκτίμηση η οποία είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι δεν είναι δυνατή ακόμα η πρόβλεψη για το αν η Ελλάδα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση.

Αν η κυβέρνηση δεν τα καταφέρει, τονίζει, και αποφασίσει την αναδιάρθρωση, τότε αυτή θα είναι ελεγχόμενη και δεν θα έχει ομοιότητες με περιπτώσεις όπως της Αργεντινής.

Τέλος, η Barclays τονίζει ότι μέσα στην επόμενη διετία είναι η «μητέρα των μαχών» για την ελληνική κυβέρνηση, χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα κριθούν πολλλά για τη μελλοντική πορεία της χώρας.

Στο μεταξύ σε έκθεση της η Citigroup αποκλείει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια. Η στήριξη της ελληνικής οικονομίας από την ΕΕ και το ΔΝΤ είναι πιθανό να συνεχισθεί και μετά το 2013, επισημαίνει

ΣΧΟΛΙΑ

 1. o παγωτατζής avatar
  o παγωτατζής 29/10/2010 19:19:48

  Εμ ! βέβαια, εχει γάλα ακόμη ή αγΕλλάδα να δώσει. Κάτσε να φτάσει τό χρέος τα 500 δίς,να τρέχουν και οι τόκοι,....ε! και τότε βλέπουμε,και άν έχουμε κάνει λάθος στήν εκτίμησή μας,βρέ αδερφέ...sorry!

 2. δημης avatar
  δημης 29/10/2010 23:04:41

  " Η Barclays ισχυρίζεται ότι δεν θα γίνουμε Αργεντινή"
  -ναί ε ε αλλά με πόσα ;;;;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.