#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/11/2012 17:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ώρα της αλήθειας για τη ΔΕΠΑΗ πατρίδα μας βρίσκεται σε πρωτόγνωρη κρίση, η οικονομία έχει παραλύσει, ο παραγωγικός τομέας είναι βαριά τραυματισμένος, κι οι πιέσεις των δανειστών είναι αφόρητες.

Μας πιέζουν να ξεπουλήσουμε, για να αποπληρώσουμε το χρέος. Εμείς προσπαθούμε ν' αξιοποιήσουμε όσο καλύτερα και γρηγορότερα μπορούμε, την Δημόσια περιουσία, που μας έχει απομείνει. Στην πρώτη φάση είναι η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ. Φυσικό αέριο και ενέργεια, είναι ο κεντρικός πυλώνας για την πολυπόθητη ανάπτυξη .

Και πριν ακόμη ανακοινωθούν από το ΤΑΙΠΕΔ, τα αποτελέσματα της ενδιάμεσης φάσης του διαγωνισμού, που είχε ορισθεί για την 21 Νοεμβρη 2012, άρχισαν τα ...όργανα! Κατά…παραγγελιά όργανα! «Προσοχή στην Γκαζπρόμ»! « Θα μας τιμωρήσουν αν δώσουμε τη ΔΕΠΑ στην Γκαζπρόμ»! « Η Ρωσία μας εκβιάζει »! « Προσοχή στη γεωστρατηγική μας θέση»! «Κινδυνεύει η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης» !

Αβάσιμες θέσεις , φθηνά επιχειρήματα, γνωστά συνθήματα, ως να έρχονται από το ψυχροπολεμικό παρελθόν .

Αν πρόκειται  να αποφασίσουμε για το μέλλον της ΔΕΠΑ και της Ενέργειας με τέτοια κριτήρια, παίζοντας κερδοσκοπικά παιχνίδια με ψεύτικες προφάσεις, τότε σίγουρα θα έχουμε υπογράψει τον αργό – ενεργειακό θάνατο της χώρας μας .

Αν όμως αφήσουμε, να εξελιχθεί ομαλά και πολιτισμένα η διαγωνιστική διαδικασία, χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις και εμπόδια, έχοντας θέσει ως μοναδικό στόχο την επιλογή του καλύτερου και σταθερότερου επιχειρηματικού σχεδίου ανάπτυξης της ΔΕΠΑ και του εξαρτώμενου από αυτήν ενεργειακού τομέα, τότε, Ναι, ας κερδίσει και η Γκαζπρόμ, η πρώτη άλλωστε εταιρεία στον κόσμο, με  τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, με την επενδυτική της ευχέρεια των διαθέσιμων πόρων, με τα ενεργειακά της ενδιαφέροντα στην Ν.Α. Ευρώπη .

Ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία να γίνει και η Ελλάδα, για πρώτη φορά στην πράξη και όχι στα λόγια, στρατηγικός εταίρος της Ρωσίας στην περιοχή μας. Τότε, ίσως μας σεβαστουν περισσότερο κι οι άλλοι εταίροι μας. Θα ενισχύσουμε την αξιοπιστία μας, θα ενισχύσουμε την ανεξαρτησία μας.

Και τα κέρδη μας στην οικονομία θα είναι πολλαπλάσια κι από αυτό το κέρδος της πώλησης της ΔΕΠΑ, διότι θα έχουμε παράλληλα ανοίξει την τεράστια ρωσική αγορά για τα προιόντα μας, για τον τουρισμό μαςν και τόσα άλλα οφέλη .

Αυτή είναι η αλήθεια, ας την ακολουθήσουμε.

http://rbth.gr/articles/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Mara avatar
  Mara 23/11/2012 17:31:51

  Μακάρι!
  Θα ήταν εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη αυτή την στιγμή.

 2. anti-MME avatar
  anti-MME 23/11/2012 17:34:38

  Καλα υπάρχει και αλλη εταιρεια στον διαγωνισμο εκτος απο την Gazprom, η Sintez η οποια διεκδικει με αξιοιωσεις ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και ΕΛΠΕ.

 3. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 23/11/2012 18:21:42

  Δεν κομίζω γλαύκας εις Αθήνας (...ο Αθανασόπουλος και οι λοιποί επαγγελματίες του ΤΑΙΠΕΔ λογικά έχουν γνώση), παρ’ όλα αυτά θα αναφερθώ στη φόρμουλα που πρέπει να στηθεί για την πώληση της ΔΕΠΑ αλλά και άλλων δημόσιων περιουσιακών στοιχείων/εταιριών
  1. Το απόλυτο τίμημα
  2. Οι επενδύσεις σε βάθος της περιόδου παραχώρησης, και η εθνική προστιθέμενη αξία που θα εγγυηθεί επ’ αυτών
  3. Νέες θέσεις εργασίας
  4. Φοροδοσία στην περίοδο
  5. Δεικλείδες ασφαλείας στην τιμολόγηση του πωλούμενου προϊόντος

  ΥΓ. Εννοείται ότι αποκλείεται πάσα σκέψη για επιρρεασμό της επιτροπής κατακύρωσης (...κοινώς λαμογιές)

 4. kotstak avatar
  kotstak 23/11/2012 18:22:15

  Όλες ανεξαιρέτως οι ΔΕΚΟ πρέπει να πουληθούν ταχύτατα. ΧΘΕΣ. Ανεξαρτήτως τιμήματος, με άλλα κριτήρια.

  • Όσες δεν έχουν σχέση με τον τουρισμό, πρέπει να πουληθούν σε έλληνες επιχειρηματίες.

  • Όσες έχουν και την παραμικρή έστω σχέση με τον τουρισμό, πρέπει να πουληθούν σε ξένους.
  Όχι σε έναν. Σε πολλούς και από διαφορετικές χώρες (επ’ αυτού θα προτείνω προσεχώς ένα light business plan).
  Και σε αυτή τη περίπτωση ΔΕΝ έχει σημασία το τίμημα, αλλά το πώς η κάθε αποκρατικοποίηση θα επηρεάσει τα μελλοντικά Ισοζύγια Τρεχουσών Συναλλαγών.

  • ΕΛΛΗΝ avatar
   ΕΛΛΗΝ @ kotstak 23/11/2012 18:51:17

   ''............Όσες δεν έχουν σχέση με τον τουρισμό, πρέπει να πουληθούν σε έλληνες επιχειρηματίες..............''

   Γειά σου ρε Μάνο .

   Όπως για παράδειγμα στον Μυτηληναίο έεεεε?????

   Ο οποίος ενώ χρωστάει 183 εκ. ευρώ στη ΔΕΠΑ κάνει λέει και προσφορά για την αγοράσει..........με τί χρήματα ?????? με αυτά που της χρωστάει προφανώς.

   Πώς να μην το κάνει άλλωστε'
   Ο Σάλλας που ήθελε να αγοράσει το ΤΤ με δάνειο που πήρε απο αυτό και τελικά αγόρασε την καθαρή ΑΤΕ ποιό έξυπνος είναι!!!!!!!!!!!!!

  • Kραντωρ avatar
   Kραντωρ @ kotstak 23/11/2012 20:30:59

   Ξεπουλητή μου εσυ!
   Στη «real estate» πολιτική να πωλήσωμε τμήματα της Ελληνικής Πατρίδος, σε πολλούς ξένους, απ΄όπου και άν προέρχωνται για εξοφλήσωμε τα χρέη που εσώρευσαν στο όνομα των Ελλήνων και εν αγνοία των Ελλήνων οι πολιτευόμενοι και η «Διαπλοκή»
   Προτείνω, κάτι σαν κι΄εσένα, να τους παραχωρήσωμε δωρεάν στους πεινασμένους... της υποζαχαρίου Αφρική.

 5. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 23/11/2012 18:27:00

  Συμφωνώ απόλυτα με το περιεχόμενο του άρθρου. Είναι καιρός να στείλουμε παντού ένα μήνυμα ότι παύουν, επιτέλους, οι «φίλοι μας» να μας σέρνουν από τη μύτη. Και, κυρίως, είναι καιρός να εξυπηρετήσουμε τα οικονομικά μας συμφέροντα συνάπτοντας γεωστρατηγικής σημασίας συμφωνία με μια ενεργειακή υπερδύναμη όπως η Ρωσία. Τι άλλο περιμένουμε δηλαδή; Να μας σφίξουν οι εταίροι μας ακόμη περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό ώσπου να πεθάνουμε από ασφυξία; «Παρενέργειες» μπορεί να υπάρξουν, οφείλουμε όμως να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά , ώστε να δείξουμε αποφασιστικότητα κατά την αντιμετώπισή τους και παράλληλα να καταγγείλουμε τους ηθικούς και τους φυσικούς αυτουργούς των όποιων ανατρεπτικών ενεργειών. Και όχι να ξέρουμε, για παράδειγμα, ότι τα υπόγεια της Νομικής, το Δεκέμβριο του 2008, ήταν γεμάτα ξένους τρομοκράτες, συναγωνιστές των δικών μας αναρχοαντιεξουσιαστών, και εμείς να συνιστούμε στην αστυνομία διακριτική συμπεριφορά, ώστε αυτοί να λαμπαδιάσουν ανενόχλητοι την Αθήνα!

 6. mezapos avatar
  mezapos 23/11/2012 18:39:06

  Οι Ρώσοι, όπως ακούγεται, είναι έτοιμοι να δώσουν 20% παραπάνω από τις υπόλοιπες προσφορές. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τα παραμύθια της Χαλιμάς περί αποκλεισμού της Γκαζπρόμ με πρόσχημα τους ευρωπαϊκούς καονονισμούς για τον ανταγωνισμό, θα πρέπει να τα ξανασκεφτούν πολύ καλά όσοι τα πιπιλάνε!

  Ακούγεται επίσης, και το άλλο: Οτι υποψήφιες ευρωπαϊκές εταιρείες που θέλουν τη ΔΕΠΑ, θα στηριχτούν και από τους αμερικανούς, μόνο και μόνο για να μην πάρουν τη δουλειά οι Ρώσοι.

  Οπως και να' χει, αν η Μόσχα δεν μπεί σε αυτή τη "δουλειά", βέβαιον είναι ότι θα κάνουμε πάρα πολλά χρόνια μέχρι να ξαναδούμε τη Ρωσία να προσπαθεί να κάνει κάποια κάποια επένδυση στην Ελλάδα. Κι όλα αυτά τη στιγμή που σε ενεργειακό επίπεδο, παρά τις πολιτικές κόντρες τους, η Μόσχα με το Βερολίνο έχουν στήσει πολύ σοβαρές γέφυρες.

 7. kapar13 avatar
  kapar13 23/11/2012 18:52:54

  Λυπάμαι, αλλά δε νομίζω ότι έχουμε πολιτικούς ικανούς να παίξουν σε πολλά ταμπλό, να διαπραγματευτούν πραγματικά, να εκμεταλλευτούν ισορροπίες και αδυναμίες, να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη της χώρας.
  Δεν βλέπω "παίκτες". Μακάρι να μοιάζαμε στο μικρό δακτυλάκι του Ισραήλ, αλλά δεν...
  Άλλους τους κρατάνε, άλλους τους χρηματοδοτούν και άλλοι (το χειρότερο ίσως) παραδίδονται μόνοι τους μήπως και η στάση τους τύχει εκτιμήσεως μελλοντικά.
  Μακάρι να διαψευσθώ.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ kapar13 23/11/2012 20:57:44

   Καλά όλα τα άλλα, αλλά να συγκρίνεις σε πολιτική δύναμη το Ισραήλ των 500 παράνομων πυρηνικών κεφαλών με την Ελλάδα που εδώ και 2 αιώνες από τότε που ελευθερώθηκε από τους Τούρκους είναι υπόδουλη σε ξένα συμφέροντα χωρίς ποτέ να αφέθηκε ελεύθερη να κινηθεί σε τομείς που θα την καθιστούσαν δυνατή, είναι τουλάχιστον αφελές...

   • kapar13 avatar
    kapar13 @ Γεώργιος Τ. 24/11/2012 08:53:43

    Δεν υπάρχει σύγκριση, εγώ εύχομαι να υπήρχε.
    Και δεν είμαι σίγουρος εάν τα πυρηνικά είναι προϋπόθεση πολιτικής ισχύος ή το αντίστροφο...

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ kapar13 24/11/2012 13:56:15

     Μαζί πάνε. Αυτοί είχαν και τα 2, εμείς τίποτα ποτέ από το 1453 και μετά...

 8. tas avatar
  tas 23/11/2012 19:24:24

  Το παρον οικοπεδο ειναι αλουνου...

 9. Zame avatar
  Zame 23/11/2012 20:10:06

  απο παραδειγματα μεγιστοποιησης της τσεπης τους.. εχουμε απειρα..
  αλλα..να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη της χώρας.?
  -νομιζω βαζεις δυσκολα-

  λένε πώς η αλήθεια απλά υπάρχει το ψέμα πρέπει να κατασκευαστεί.
  και η Αλήθεια είναι πασιφανεστατη..αισθητικά τουλάχιστον
  & κραυγάζει ο βίασμος της φύσης..τεσπα.

  Σωστα & ΚΑΛΑ τα ΛΕΣ αρθρογράφε
  (να εξελιχθεί ομαλά και πολιτισμένα η διαγωνιστική διαδικασία, χωρίς εξωτερικές-εσωτερικες- παρεμβάσεις και εμπόδια, έχοντας θέσει ως ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ την επιλογή του ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ και σταθερότερου επιχειρηματικού σχεδίου ανάπτυξης της ΔΕΠΑ και του εξαρτώμενου από αυτήν ενεργειακού τομέα,)

  αλλα
  *)και τι καλύτερο από την ελεύθερη από -διάφορες εγκαταστάσεις- θέα στο τοπιο στην παραπάνω φωτο.
  *)και τι καλύτερο από την απελευθέρωση (από τούς "νταβατζιδες") της ενεργειακής αγοράς..& τα παρελκόμενα του
  *)και τι καλύτερο από την φιλική στο περιβάλλον & χαμηλού κόστους άφθονη ενέργεια & συνετά καταναλώσιμη..& παρα πολλα ακομα..κλπ.

  αλλά τα καλυτέρα θα αποθαρρύνονται & θα απομακρύνονται όσο δεν βελτιώνεται η στόχευση αλλαγής νοοτροπίας και κουλτούρας..προς την ελευθερία πού είναι το δικαίωμα στο όνειρο..ενθαρρύνοντας τις όσες ισως κάποιες -σπίθες στο σκοτάδι- πού βρεθήκαμε & πύκνωσε..ακολουθώντας & υιοθετώντας τα υποδεικνυόμενα στρεβλά μοντέλα ανάπτυξης..

 10. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 23/11/2012 22:55:36

  ''Μας πιέζουν να ξεπουλήσουμε, για να αποπληρώσουμε το χρέος. Εμείς προσπαθούμε ν’ αξιοποιήσουμε όσο καλύτερα και γρηγορότερα μπορούμε, την Δημόσια περιουσία, που μας έχει απομείνει. ''

  Πολύ ωραία, αφού οι σεβαστοί μας ''φίλοι'', μας εκβιάζουν τόσο αισχρά να τους τα ξεπουλήσουμε όλα μισοτιμής (αφού πριν φρόντισαν να μας αλυσοδέσουν πισθάγκωνα για να μην έχουμε πολλές επιλογές και ....μπερδευόμαστε), μία μπορεί να είναι η μόνη αξιοπρεπής μας επιλογή. Να τολμήσουμε, να μετατρέψουμε τον αισχρό εκβιασμό τους σ΄ευκαιρία, σε πρόκληση,και σε μιά νέα δυνατότητα. Γκαζπρόμ λοιπόν. Γιατί όχι; Στρατηγικός εταίρος της Ρωσίας στην περιοχή!!! Θαυμάσια.
  Όποιος ελευθερώνεται απ΄τους φόβους του, μονάχα αυτός που σπάει τα δεσμά του και ρισκάρει, αυτός έχει δικαίωμα να σχεδιάζει το μέλλον του. Εκείνος που διστάζει και προτιμά να μένει σκυφτός και πειθήνιος μες στην ασφάλεια του κελιού του, αυτοκαταδικάζεται στην αναξιοπρέπεια και στην ατιμωτική δουλεία.

  • alpha1 avatar
   alpha1 @ BLACKQUEEN 24/11/2012 13:42:31

   Αγαπητή βασίλισσα,
   Το επιχείρησαν οι Ούγκροι, φορολογώντας τους Τραπεζίτες!!!
   Αλλά το Θηρίο είναι τελικά πολύ μεγάλο. Σκύλλα και Χάρυβδη μαζί, αλλά το πιό επικίνδυνο, ΑΝΕΥ ΗΘΙΚΗΣ . Oχι απλώς ANΗΘΙΚΟ.
   Οποιος δεν υποτάσσεται τον εκβιάζει. Και όποιος δεν υποκύπτει τον σκοτώνει. Δες πρόσφατα παραδείγματα με την Κύπρο παρά τη στήριξη της Ρωσίας. Δες πάλι εκβιασμό πρώτου μεγέθους στην πληγωμένη Αργεντινή.
   Ακόμα και στη Μεγάλη Γαλλία. Ηδη την έχουν βάλει στο λούκι! Αν είναι δυνατό...Μόνι το Κούγκι αλλα μεγάλο ΚΟΥΓΚΙ Πανευρωπαικό και ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ θα μας απαλλάξει απο τους Μπάνκστερς. Πάλι το κίνημα κατά της Wall Street είναι Πρωτοπορεία. Είναι το 1% και είμαστε 99%. Δεν μπορεί, θα βρούμε τον τρόπο να τους νικήσουμε και να τους βάλουμε φυλακή γιατί εκεί είναι η θέση τους για να μην πώ κάτι χειρότερο...

 11. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 23/11/2012 23:16:05

  Είναι τόσο απλή τελικά η εξωτερική πολιτική;
  Αν την πάρουν θα γίνουμε δυνατοί,θα γεμίσουμε τουρίστες,επιχειρησεις και ατσάλινα σύνορα...εκτός απο ευχή πώς αλλιώς προκύπτει αυτό;

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ Μεγάλες στιγμές 24/11/2012 09:23:15

   Στην εξωτερική πολιτική δεν υποχρεούται κανείς πάντα να ελίσσεται, να εκμεταλλεύεται τις συγκυρίες και τις νέες δυνατότητες; Δεν οφείλει να ανοίγει καινούργιους δρόμους συνεργασιών, συμμαχιών και διεξόδων που παρακάμπτουν τα εμφανιζόμενα εμπόδια;; Ετοιμοπαράδοτοι Παράδεισοι φυσικά δεν υπάρχουν, όμως χρέος σου είναι όταν ηγείσαι, να τους οραματίζεσαι και συστηματικά να προσπαθείς να τους δημιουργήσεις.

   • factorx avatar
    factorx @ BLACKQUEEN 24/11/2012 10:13:51

    BLACKQUEEN (και ανάλογες περιπτώσεις φίλων και αναγνωστών): για λόγους που δεν φταίω μόνο εγώ, στο παρελθόν περάσατε σε moderation που το wordpress το κρατάει μονίμως με αποτέλεσμα να υφίσταμαι καθημερινώς μια χρονοβόρα διαδικασία για να εγκρίνω τα σχόλιά σας – και παράλληλα να την φθορά ότι σβήνω τα σχόλια. Παρακαλώ κάντε το εξής: ή αλλάξτε ΙΡ, ή προσθέστε κάτι στο ψευδώνυμο, ή κάντε κάτι τέλος πάντως επειδή σπαιτείται πολύς χρόνος και δεν είμαστε λαμπρακισταν για να έχουμε προσωπικό. Για αλλαγή ΙΡ: Σβήστε spams , computer, modem και ξανανάψτε

    • BLACK QUEEN avatar
     BLACK QUEEN @ factorx 24/11/2012 11:53:54

     Η αλλαγή IP δεν πιάνει. Στην Αθήνα έχω σταθερή IP, αυτή τη στιγμή είμαι εκτός με σύνδεση mobile και πάλι υπάρχει πρόβλημα. Αν το όνομά μου γίνει BLACK QUEEN με κενό ανάμεσα, διορθώνεται ή να αλλάξω e-mail?? Kαι πως θα καταλάβω οτι διορθώθηκε;; Ευχαριστώ πάντως..

    • BLACK QUEEN avatar
     BLACK QUEEN @ factorx 24/11/2012 12:21:03

     Αγαπητέ factorx, αυτή τη στιγμή το δοκιμαστικό μου σχόλιο στέλνεται με αλλαγμένη IP (mobile σύνδεση & επανεκκίνηση) και με αλλαγμένο όνομα σε
     BLACK QUEEN αντί ΒLACKQUEEN. Υπήρξε λύση στο πρόβλημα, ή πρέπει να γίνει κάτι άλλο; Aν δεν ''λειτούργησε'' αυτός ο τρόπος, μήπως αυτό που επιλέγει να ''μπλοκάρει'' το σύστημα είναι τελικά το
     e-mail ??

 12. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 24/11/2012 08:27:14

  Ωραία τα λες, Zame. Μεταφέρεις κάτι από το άρωμα των θέσεων του Jeffry...

 13. factorx avatar
  factorx 24/11/2012 12:46:40

  BLACK QUEEN αντί ΒLACKQUEEN είναι το ίδιο. βάλε ΒLACKQUEEN-ΙΙ με αλλαγμένα τα άλλα να δούμε

 14. Zame avatar
  Zame 24/11/2012 17:23:23

  το άρωμα είναι από την ΟΝΝΕΔ νομίζω
  αλλά δεν έχεις άδικο Παρατηρητή
  νομίζω πως ακριβώς αυτό είναι & το "άλλοθι" τού Jeffry
  υποστηριζόμενο πάντα..
  αφού πείσω από τις καλύτερες προθέσεις γίνονται & τα μεγαλύτερα εγκλήματα..σωστα?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.