#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/02/2013 17:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η... χάρη του Θεού φώτισε τον ΘεοχάρηΗ... χάρη του Θεού φώτισε τον Θεοχάρη και πήρε πίσω το σχέδιό του για φορολόγηση ενός επιδόματος των δικαστικών που δίνεται για βιβλιοθήκη, οργάνωση γραφείου και ταχύτατη διεκπεραίωση των υποθέσεων. Η σφοδρή επίθεση που του έκαναν 6 δικαστικές ενώσεις ανάγκασε το γενικό γραμματέα Εσόδων να πάρει πίσω το σχετικό έγγραφο.

Οι έξι δικαστικές Ενώσεις απέστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, Γ. Στουρνάρα και Αντ. Ρουπακιώτη, αντίστοιχα, με την οποία ζητούσαν την άμεση ανάκληση του εγγράφου του Θ. Θεοχάρη για την υπαγωγή στο φορολογητέο εισόδημα, του επιδόματος βιβλιοθήκης και οργάνωσης γραφείου των δικαστών.

Σε σημερινή ανακοίνωσή τους οι έξι Ενώσεις υπογραμμίζουν ότι μετά τις επιστολές τους, η ισχύς του επίμαχου εγγράφου του κ. Θεοχάρη ανακλήθηκε με νεότερο, με αποτέλεσμα να παραμένει αφορολόγητο το επίδομα βιβλιοθήκης, κ.λπ.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει εδώ και 14 χρόνια ότι το επίδομα βιβλιοθήκης κ.λπ. που δίνεται στους δικαστές έχει αντισταθμιστικό χαρακτήρα και δεν υποβάλλεται σε φόρο εισοδήματος (δεν αποτελεί φορολογητέο εισόδημα). Το ίδιο ισχύει και για άλλους επιστημονικούς κλάδους.

Η ουσία είναι, όμως, πως με απόλυτη προχειρότητα ο κ. Θεοχάρης προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση που τελικά αναγκάστηκε να πάρει πίσω.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αγρότης avatar
  Αγρότης 21/02/2013 18:55:14

  Σε αυτή την περίπτωση και οι αγρότες μαζί με το αγροτικό πετρέλαιο πρέπει να ζητήσουν και .....επίδομα οργάνωσης αποθήκης ή έστω ..στάβλου.

 2. roadrunner avatar
  roadrunner 21/02/2013 19:29:18

  H χάρη του Θεού, ας ξυπνήσει και το πνεύμα της οικονομίας και την ανακύκλωσης στους επαΐοντες.
  Ιδού μια οικονομική και λογική πρόταση: με τη συνταξιοδότηση του κάθε δικαστικού, να επιστρέφεται ο εξοπλισμός που αγοράστηκε με το σχετικό επίδομα (βιβλιοθήκης, γραφείου κτλ), ώστε να μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί από νέους δικαστικούς λειτουργούς (οι οποίοι δεν θα παίρνουν το αντίστοιχο ποσό από το κράτος).
  Γιατί είναι λογικό αυτό ;
  Διότι, αν είναι αληθές, ότι το επίδομα δίδεται ως αντισταθμιστικό της έλλειψης χώρων και εξοπλισμών μέσα στα δικαστικά μέγαρα, για κάθε λειτουργό, είναι απόλυτα λογικό να επιστρέφεται με τη λήξη της θητείας. Με την ίδια έννοια, που εάν υπήρχαν χώροι και εξοπλισμοί (βιβλιοθήκες κτλ) μέσα στα δικαστικά μέγαρα για κάθε δικαστικό λειτουργό, κανείς δεν θα τα έπαιρνε μαζί του στο σπίτι του, με τη συνταξιοδότηση, αλλά θα δίνονταν για χρήση στους νεότερους.

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ roadrunner 22/02/2013 10:00:05

   Σωστά τα λες. Για μια χώρα με παιδεία και οικονομική λογική.

 3. Ραβινος avatar
  Ραβινος 21/02/2013 19:49:43

  Να τον χαιρονται οι επιλεξαντες τον!Δεν βαζουν και κανεναν φυσιογνωμιστη στις 'επιτροπες '' επιλογης !

 4. δημης avatar
  δημης 21/02/2013 23:17:07

  ΖΗΤΩ Η...ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

 5. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 21/02/2013 23:24:50

  Οι άλλοι κλαδοι στο πηγάδι ()...μάλλον.

 6. mimikos avatar
  mimikos 22/02/2013 10:13:02

  Δικαστικοι-πολιτικοι μια μεγαλη οικογενεια !

 7. υποψήφιος_2013 avatar
  υποψήφιος_2013 22/02/2013 11:49:50

  Είναι ένα αίσχος...δηλαδή εγώ που ασκώ επάγγελμα σχετικό με την τεχνολογία και "πρέπει" να είμαι διαρκώς ενημερωμένος για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο μου γιατί δεν μου δικαιολογεί και αφαιρεί από τη φορολογία μου ΟΤΙ αποδείξεις μαζέψω για περιοδικά τύπου τεχνολογίας , για βιβλία τεχνολογίας και τα λοιπά? για ακόμα μια φορά με κάνουν να θέλω να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα...και αντιθέτως με αυτό που λένε πολλοί εδώ μέσα , αυτό είναι το φυσιολογικό για τον ανθρώπινο ψυχισμό , να θέλει να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα όταν δεν έχει και αυτός μία και όχι να εύχεται λουλούδια και παγκόσμια ειρήνη και αγαθά σε όλους....ο άνθρωπος είναι καθαρά ανταγωνιστικό ον!

 8. anetos avatar
  anetos 22/02/2013 13:05:56

  αυτος καλα εκανε ,οι αλλοι ειναι το προβλημα ....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.