Η ομερτά για το κόστος των συμβούλων του Βαρουφάκη
05/08/2015 12:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ομερτά για το κόστος των συμβούλων του Βαρουφάκη

Ο κ. Βαρουφάκης έφυγε από το Υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο αλλά και το κόστος των συμβούλων που είχε επιλέξει για να συνδράμουν στην διαπραγμάτευση. Και προκαλεί εντύπωση το πέπλο μυστικότητας που καλύπτει τις αμοιβές αυτών των συμβούλων για τους οποίους επιχειρήθηκε εκ αρχής να περάσει η εντύπωση ότι προσφέρουν "εθελοντική" εργασία. Γιατί αυτή η "ομερτά" από την κυβέρνηση; Μήπως τα νούμερα ζαλίζουν;


Και αν όμως οι κύριοι Γκάλμπρειθ, Σακς και Πιγκάς, έχουν αναφέρει οι ίδιοι ότι προσεφέρθησαν αμισθί, προσδοκώντας ο καθένας για δικούς του λόγους έμμεσα οφέλη, δεν ισχύει το ίδιο για την Έλενα Παναρίτη και τους Kim Glenn, Kim Brian Yuhyun και Shambayati Soroosh.

Αντιθέτως παλαιότερες πληροφορίες, περί τα τέλη Μαρτίου, έφεραν ιδιαίτερα τον Kim Glenn, ο οποίος έχει διατελέσει στο παρελθόν και στην ομάδα συμβούλων του κυρίου Σόιμπλε να δυσανασχετεί για την εκκρεμότητα με τις αμοιβές του.

Κι όμως ουδέποτε αποχώρησε ενώ φέρεται να δίνει ακόμη τα... φώτα του στον κ. Τσακαλώτο. Υπενθυμίζουμε ότι ειδικά για τον Kim Glenn είχε υποβάλει ερώτηση στη Βουλή ο Νικήτας Κακλαμάνης αλλά ακόμη περιμένει ξεκάθαρη απάντηση... Υπάρχει όμως και ένα άλλο ερώτημα. Το ποιος ήταν ο πραγματικός ρόλος των συμβούλων, συμπεριλαμβανομένων των Γκάλμπρειθ και Σακς. Η συνδρομή στη διαπραγμάτευση ή η προετοιμασία του διπλού νομίσματος και του grexit; Πάντως αν κρίνουμε από την τύχη του κ. Βαρουφάκη ως διαπραγματευτή, μάλλον δεν συνέβαλαν και ιδιαίτερα στον δρόμο προς τη συμφωνία.

Ακόμα όμως και για τους "εθελοντές" του Βαρουφάκη όπως ο κ. Πιγκάς της Lazard, άραγε κάλυπτε ο ίδιος προσωπικά και την αποζημίωση των στελεχών της εταιρίας που συνόδευαν τον κ. Βαρουφάκη σε πολλές συναντήσεις εντός και εκτός συνόρων; Και αν ναι σε τι προσέβλεπε ή Lazard; Η κατά ορισμένες πλευρές, μήπως είχαν υποσχεθεί Μαξίμου και Βαρουφάκης στον κ. Πιγκάς την "δουλειά" του haircut του Χρέους αν η χώρα εγκατέλειπε στα πρότυπα του σχεδίου Σόιμπλε το ευρώ;

Σε σχέση λοιπόν με τις ομιχλώδεις αμοιβές των συμβούλων, εύλογα τίθεται το ερώτημα κατά πόσο η νέα ΠΝΠ που προβλέπει την απ ευθείας υπογραφή 3μήνων συμβάσεων σε εμπειρογνώμονες για θέματα διαπραγμάτευσης, δεν αποτελεί και μία φωτογραφική διάταξη για την ενσωμάτωση αμοιβών σε διατελέσαντες συμβούλους υπό το πρόσχημα της νέας συνδρομής για τη συγγραφή του νέου Μνημονίου.

Για την έγκριση των δαπανών που αφορούν στη δράση των συμβούλων, αποκαλυπτικά είναι τα οσα αλιεύσαμε απο το diavgeia. gov.gr. Βέβαια, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες εγκρίσεις δαπανών για τους... άμισθους συμβούλους, δεν αναφέρονται ποσά. Κρατούνται επτασφράγιστο μυστικό. Γιατί άραγε; Διαύγεια αλά καρτ από τον κ. Βαρουφάκη και την κυβέρνηση. Ας δούμε λοιπόν τις δαπάνες που μαρτυρούν ότι η σχέσης συμβούλων - ΥΠΟΙΚ δεν ήταν και τόσο... εθελοντική.

AΔΑ : 72 ΦΑΗ – 01Ε
12 Ιουνίου 2015

Εκ των υστέρων έγκριση μετακίνησης στο εξωτερικό.
Αυθημερόν μετάβαση από το Λονδίνο στις Βρυξέλλες για τις 31 Μαίου του κ. Kim Glenn ο οποίος συμμετείχε σε συναντήσεις με το Brussels Group.
Δεν αναφέρεται δαπάνη.

AΔΑ : ΩΩ3ΨΗ-ΝΜΙ
10 Ιουλίου 2015

Εκ των υστέρων έγκριση μετακίνησης στο εξωτερικό
Μετάβαση των κκ Kim Brian Yuhyun και Kim Glenn από το Λονδίνο στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια στην Αθήνα με σκοπό τη συμμετοχή σε ομάδες εργασίας αναφορικά με τα τρέχοντα οικονομικά θέματα.
Για τον Kim Brian Yuhyun προβλέπεται ημερήσια αποζημίωση 11 ημερών (21 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2015), οχτώ διανυκτερεύσεις, έξοδα σιδηροδρομικών εισιτηρίων Λονδίνο – Βρυξέλλες- Λονδίνο και αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα – Βρυξέλλες και Βρυξέλλες – Αθήνα (με κρατικό αεροπλάνο).
Για τον Kim Glenn προβλέπεται ημερήσια αποζημίωση 10 ημερών (21 -30 Ιουνίου 2015), εννέα διανυκτερεύσεις, έξοδα σιδηροδρομικών εισιτηρίων για Λονδίνο – Βρυξέλλες – Λονδίνο και Λονδίνο – Βρυξέλλες, αεροπορικών εισιτηρίων Αθήνα – Λονδίνο και Βρυξέλλες- Αθήνα (με κρατικό αεροπλάνο).
Δεν αναφέρεται δαπάνη.

ΑΔΑ : 7ΝΙΦΗ – 0ΘΩ
19 Ιουνίου 2015

εκ των υστέρων έγκριση μετακίνησης στο εξωτερικό
για μετάβαση των Kim Brian Yuhyun και Kim Glenn στην Αθήνα με σκοπό τη συνάντηση με τον ΥΠΟΙΚ προκειμένου να συνεργαστούν για τρέχοντα οικονομικά θέματα.
Για Kim Brian Yuhyun, μετάβαση Λονδίνο – Αθήνα για 3 μέρες : Ημερήσια αποζημίωση 2 ημερών (15 – 16 Ιουνίου 2015), 2 διανυκτερεύσεις, έξοδα αεροπορικών εισιτηρίων Λονδίνο – Αθήνα - Λονδίνο
Για Kim Glenn μετάβαση Λονδίνο – Αθήνα για 4 μέρες : Ημερήσια αποζημίωση 3 ημερών (15 -17 Ιουνίου 2015). 3 διανυκτερεύσεις, αεροπορικά εισιτήρια Λονδίνο – Αθήνα - Λονδίνο.
Δεν αναφέρεται δαπάνη.

ΑΔΑ : 6ΚΒΖΗ-ΓΔΝ
29 Απριλίου 2015

Εκ των υστέρων έγκριση μετακίνησης στο εξωτερικό
Μετάβαση στην Αθήνα με σκοπό τη συνάντηση με τον ΥΠΟΙΚ προκειμένου να συνεργαστούν για τρέχοντα οικονομικά θέματα των Kim Brian Yuhyun και Kim Glenn.
Για Kim Brian Yuhyun μετάβαση Λονδίνο – Αθήνα για 3 μέρες : Ημερήσια αποζημίωση 2 ημερών 19 – 20 Απριλίου, 2 διανυκτερεύσεις, έξοδο αεροπορικών εισιτηρίων.
Για Kim Glenn μετάβαση Λονδίνο – Αθήνα: ημερήσια αποζημίωση 4 ημερών 19 -22 Απριλίου, 4 διανυκτερεύσεις , έξοδα αεροπορικών εισιτηρίων Λονδίνο – Αθήνα – Λονδίνο.
Δεν αναφέρεται δαπάνη.

ΑΔΑ : ΩΨΚΟΗ-ΞΩΣ
27 Μαρτίου 2015

Εκ των υστέρων...
Μετάβαση στην Αθήνα με σκοπό τη συνάντηση με τον ΥΠΟΙΚ προκειμένου να συνεργαστούν για τρέχοντα οικονομικά θέματα των Kim Brian Yuhyun, Shambayati Soroosh, Kim Glenn.
Για Kim Brian Yuhyun μετάβαση Λονδίνο – Αθήνα για 3 μέρες : Ημερήσια αποζημίωση 3 ημερών 22 – 24 Μαρτίου 2015, 2 διανυκτερεύσεις, έξοδα αεροπορικών εισιτηρίων Λονδίνο – Αθήνα – Λονδίνο.
Για Shambayati Soroosh μετάβαση Γενεύη – Αθήνα για 2 μέρες: Ημερήσια αποζημίωση 24 -25 Μαρτίου 2015, 1 διανυκτέρευση, έξοδα αεροπορικών εισιτηρίων Γενεύη – Αθήνα – Ζυρίχη.
Για Kim Glenn μετάβαση Λονδίνο – Αθήνα 3 ημερών: Ημερησία αποζημίωση 3 ημερών 24 -26 Μαρτίου 2015, 2 διανυκτερεύσεις, έξοδα αεροπορικών εισιτηρίων Λονδίνο – Αθήνα – Λονδίνο.
Δεν αναφέρεται δαπάνη.

ΑΔΑ : 7ΚΛΜΗ-ΑΦ9
20 Μαρτίου

Εκ των υστέρων ...
Μετάβαση Kim Glenn μαζί με Έλενα Παναρίτη Ειδικής συμβούλου ΥΠΟΙΚ και άλλους πέντε συμβούλους κλπ
Ημερήσια αποζημίωση 4 ημερών 9-12 Μαρτίου 2015, 2 διανυκτερεύσεις, έξοδο αεροπορικών εισιτηρίων Λονδίνο – Βρυξέλλες.

capital.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δήμητρα Μ. avatar
    Δήμητρα Μ. 05/08/2015 21:21:06

    Σύμβουλοι και συνοδοιπόροι του Γ. Βαρουφάκη http://tinyurl.com/olemw88 (kathimerini.gr)

  2. λαέρτης avatar
    λαέρτης 07/08/2015 01:15:49

    καλέ πάλι αυτή η lazar?? Πότε ήταν πάλι αυτή ??? Κι αυτή άμισθη φαντάζομαι !!! Όπως οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ ένα πράγμα!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.