18/05/2010 15:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κυβέρνηση νομιμοποιεί το μαύρο αφορολόγητο χρήμα εξωτερικούΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΗΘΕΝ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝΟ Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος  στη διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων, έκανε την παρακάτω δήλωση:Η εκδοθείσα εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών, κατ’ εφαρμογήν πρόσφατων νομοθετικών διατάξεων, έρχεται να προσφέρει φορολογική ασυλία στους πιο μεγάλους φοροφυγάδες που επαναπατρίζουν τα χρήματά τους και να νομιμοποιήσει το μαύρο αφορολόγητο χρήμα του εξωτερικού, ακόμα κι αν αυτό είναι προϊόν εγκληματικών πράξεων.

Ακόμα χειρότερα, η κυβέρνηση με αυτή την υπουργική εγκύκλιο μετατρέπει κυριολεκτικά σε «πλυντήρια» του μαύρου χρήματος την αγορά κρατικών ομολόγων και το Χρηματιστήριο, αφού το εισερχόμενο χρήμα, αν τοποθετηθεί για 2 χρόνια σε κρατικά ομόλογα ή μετοχές, παραμένει ουσιαστικά αφορολόγητο, μιας και τότε ο σχετικός φόρος θα πέφτει από τον έτσι κι αλλιώς ελάχιστο συντελεστή 5% στο ασήμαντο 2,5%.

Με τέτοιου είδους μεθοδεύσεις η περίφημη κυβερνητική μάχη κατά της φοροδιαφυγής μετατρέπεται σε κοροϊδία και υπακούει μόνο σε ευτελείς επικοινωνιακές σκοπιμότητες.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Orestios avatar
    Orestios 18/05/2010 15:32:47

    Οι μόνοι που θα πληρώσουν είναι οι νομοταγείς για μια ακόμη φορά. Ζήτω ο σοσιαλισμός.

  2. anonymous avatar
    anonymous 18/05/2010 17:38:41

    Μετά τη λαίλαπα του ΓΑΠ μόνο ηλίθιος θα φέρει λεφτά στην Ελλάδα. Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια δηλ χώρες να πας τα λεφτά σου και να είσαι ασφαλής χωρίς να φοβάσαι την εφορία και τον κάθε αλήτη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.