#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/07/2011 14:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κυβέρνηση εμπαίζει τους ταξιτζήδεςΟ Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών, Επικοινωνιών και  Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Νομού Κοζάνης,  Μιχάλης Παπαδόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο  Υπουργός Μεταφορών κ.  Γ. Ραγκούσης, μετά την παράλογη πρόθεσή του για αλλαγή πολιτικής στον τρόπο λειτουργίας των “ταξί”, χρησιμοποιώντας γενικόλογες αναφορές, χωρίς να έχει συγκεκριμένη θέση, ενέπαιξε, για άλλη μια φορά, την Ομοσπονδία των ιδιοκτητών “ταξί” και αγοραίων στη χθεσινή του συνάντηση, χωρίς να έχει προετοιμάσει νομοθετική ρύθμιση ή Π.Δ σχετικά με τις “ρυθμίσεις του επαγγέλματος”.

Η αόριστη ανακοίνωσή του για απελευθέρωση της χορήγησης των αδειών “ταξί” προκάλεσε σύγχυση και συνωστισμό πολιτών για την έκδοση νέων αδειών στις Περιφέρειες της Χώρας, οι οποίες καμία σχετική ενημερωτική εγκύκλιο είχαν λάβει.

Η λογική του Υπουργού Μεταφορών επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τις Ελληνικές οικογένειες, που μαστίζονται από την ανεργία, τις επιπτώσεις του μνημονίου και τη γενικότερη οικονομική κρίση, που βιώνουν καθημερινά.

Η ασυνέπεια του ιδίου και η έλλειψη συνέχειας της πολιτικής της Κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου φέρνουν τον επιβαρυμένο κλάδο των “ταξί” ένα βήμα πριν τον αφανισμό, δημιουργώντας παράλληλα ανασφάλεια και σύγχυση στους Έλληνες πολίτες.

Καλούμε τον κ. Ραγκούση, να αποκτήσει μία υπεύθυνη συμπεριφορά προς τον κλάδο των “ταξί” και προς το επιβατικό κοινό δημιουργώντας:

-       Αναβάθμιση του κύρους του επαγγέλματος και ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για τους ιδιοκτήτες και οδηγούς “ταξί” (παλαιούς και νέους).

-       Υψηλή ποιότητα μεταφορικών υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό και εξίσωση των παρεχόμενων υπηρεσιών με αυτές των Ευρωπαικών Χωρών.

Οφείλει ο κ. Υπουργός να κατανοήσει άμεσα τα μηνύματα της κοινωνίας».

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. SAVAS avatar
  SAVAS 08/07/2011 15:59:28

  Οι ταξιτζήδες δεν πρέπει να υποκύψουν στις πονηριές του Υπουργού και πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Ο υπουργός παίζει παιχνίδι και όσοι παρακολουθήσαμε χτές τα γεγονότα είδαμε ότι είναι και στημένο. Ο κόσμος θα πρέπει να βγεί στους δρόμους και οι διαπραγματεύσεις (αν πραγματικά τις θέλει ο υπουργός) θα πρέπει να γίνουν με απεργίες και διαδηλώσεις. Διαφορετικά ο χρόνος περνάει και έτσι κι άλλοι αυτοαπασχολούμενοι θα αγγίξουν μαζικά την ανεργία όπως συμβαίνει και τους υπόλοιπους αυτοαπασχολούμενους, εργάτες και μισθωτούς που προδόθηκαν απο τα συνδικάτα τους. Στην άκρη του σκέψης μου και βλέποντας τις κινητοποιήσεις τους απο μακριά, φαίνεται πως αυτός ο κλάδος θα δώσει το σύνθημα για να ακολουθήσουμε και οι υπόλοιποι στον αγώνα ενάντια στην πολιτική της απελευθέρωσης της φτώχειας, της μαζικής ανεργίας, και της εξαγοράς των υπηρεσιών που προσφέρουν, απο τα μεγάλα μονοπώλια. Εύχομαι να κερδίσουν τον αγώνα τους οι απλοί ταξιτζήδες με τους δικούς τους όρους και όχι με τους όρους της κυβέρνησης του κεφαλαίου και των μονοπωλιακών της συμφερόντων.

 2. GB avatar
  GB 08/07/2011 16:20:20

  Μόνο που κύριε Παπαδοπουλέ μας και η δική σας στάση είναι γενική και αόριστη.

  1. Όταν ένας υπουργός, δέν λαμβάνει υπόψη του 50.000 ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά σε απορίπτει και ανακοινώνει εξ΄απροόπτου νέο Π.Δ. δεν συζητάς μαζί του, απαιτείς την απομακρυνσή του και αρχίζεις κινητοποιήσεις.

  2. Δέν υπάρχουν θέματα για συζήτηση, γιατί λύθηκαν απο κοινού, με Ομοσπονδία, Ρέππα, Τρόικα και προέκυψε προεδρικό διάταγμα το οποίο είναι σύμφωνο με όσα ισχύουν στις δημοκρατικές Χώρες του κόσμου και όχι με την θεωρία του χάους.

  3. Το Κράτος δεν είναι Ε.Π.Ε. και φροντίζει για την προστασία των συμφερόντων των πολιτών του, λύνοντας τα προβληματά του απο κοινού με τους κοινωνικούς εταίρους και όχι αποφασίζω και διατάζω.

  4. Σήμερα, ανακοίνώθηκε απο το υπουργείο ως ψευδή η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας και επισήμως η Ομοσπονδία δεν πήρε θέση. Άρα, η Ομοσπονδία τα πήρε πίσω και αρχίζει τον διάλογο εν λευκό, λέγοντας σε όλους ότι ξεκινά με βάση το Π.Δ. Ρέππα.

  Μήπως, τελικά συμβαίνει κάτι ποιό ύποπτο, λαμβανομένου υπόψη πως το ΠΑΣΟΚ διαθέτει και την "τεχνογνωσία" κύριε Παπαδοπουλέ μας?
  Γιατί αυτά δεν συμβαίνουν πουθενά στον κόσμο!!!!

 3. vaggelis avatar
  vaggelis 08/07/2011 18:58:30

  Αυτα ολα ειναι γνωστες(τωρα) ΠΑΣΟΚΙΕΣ δεν μπορουν να ταξουν θεσεις στο δημοσιο ταζουμε αδειες ταξι κανουν αιτηση 200000 300000 οσους θελετε περιμενουν τις εκλογες (σεπτεβριο 8βριο ) και απλα ψηφιζουμε ΠΑΣΟΚ μηπως παρουμε ταξι (αλιως θα το φερει ο αη βασιλης σε μινιατουρα)

 4. dimitris avatar
  dimitris 09/07/2011 15:22:48

  Στην Ελλάδα των ξεκάθαρων κανόνων. Μέχρι και πριν από μια εβδομάδα κάποιος που μπήκε στο επάγγελμα διάθεσε ένα σεβαστό ποσό για την αγορά της
  αδείας υποθηκεύοντας το σπίτι του σύμφωνα με το ισχύων καθεστώς που πολύ
  καλά γνώριζε το κράτος. Καθεστώς που ισχύει λίγο πολύ με παραλλαγές σε όλες
  τις χώρες της Ευρώπης.Με το που άλλαξε η κυβέρνηση και ήλθε άλλη(ανασχηματισμός) ο άνθρωπος που επένδυσε στη δουλειά του αμέσως μετατράπηκε σε παθογένεια κατά τον ΡΑΓΚΟΥΣΗ έρε ομορφιές έχει να πέσει πέτρα και μάρμαρο που δεν μπορούν να το φανταστούν. Μήνυμα στην ΝΔ πάρτε θέση από τώρα με δελτίο τύπου ότι εάν παρόλα αυτά η κυβέρνηση προχωρήσει η ΝΔ ερχόμενη στην εξουσία θα πάρει πίσω τις δοθείσες άδειες και θα επαναφέρει το παλαιό καθεστώς.

 5. GB avatar
  GB 09/07/2011 22:03:43

  Για να γνωρίζετε, στην "πιάτσα" η Ομοσπονδία έχει χάσει κάθε κύρος και αξιοπιστία, απο την στιγμή που και ο ίδιος ο Ραγκούσης τους ακύρωσε ή καλύτερα εξευτέλισε με την τελευταία ανακοίνωση του υπουργείου. Η ενημέρωση απο την Ομοσπονδία είναι νεφελώδης και τις περισσότερες φορές αστεία. Απλά οι άνθρωποι είναι πολύ μπερδεμένοι και έχουν καταλάβει πως η πίεση πρέπει να ξεκινήσει απο το ίδιο τους το σπίτι.

  Όσο για τη Ν.Δ. καλέ μου φίλε dimitri, που είσαι και πολύ λογικός, έχει plenty time να το σκεφτεί μέχρι το ξημέρωμα, εκτός άν φοβάται την αντίδραση του αφεντικού του Μπάμπη μας, του μπέμπη μας. Και στο τέλος ο Λυμπερόπουλος της Ν.Δ. άνθρωπος είναι!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.