#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/10/2011 14:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κρίση είναι πλέον συστημικήΣύμφωνα με τον Jean-Claude Trichet, η κρίση χρέους της ευρωζώνης έχει γίνει πλέον συστημική, και οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, αλλά και της ευρωπαϊκής αρχής που επιτηρεί τα ζητήματα οικονομικής σταθερότητας, δήλωσε πως το νέο ταμείο διάσωσης θα πρέπει να ελαστικοποιηθεί περαιτέρω, χωρίς όμως να χρειάζεται εγγυήσεις από πλευράς της ΕΚΤ.

«Η κρίση είναι συστημική και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα», είπε ο κ. Trichet απευθυνόμενος στην ευρωπαϊκή επιτροπή οικονομικών θεμάτων.

«Ο μεγάλος βαθμός διασύνδεσης που υπάρχει στο ευρωπαϊκό οικονομικό σύστημα έχει οδηγήσει σε υψηλά ρίσκα και κινδύνους μεταδοτικότητας. Απειλείται η γενικότερη οικονομική σταθερότητα της Ευρώπης, και προκαλεί αναπότρεπτες συνέπειες για την πραγματική της οικονομία».

Ζήτησε από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και αρχές να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση της κρίσης, προσθέτοντας με έμφαση πως η οποιαδήποτε καθυστέρηση θα ήταν καταστροφική.

«Είναι επείγουσα ανάγκη, οι αρχές να δράσουν συλλογικά, δεσμευόμενες να διασφαλίσουν την οικονομική σταθερότητα», είπε.

Η αρχή της οποίας προΐσταται, η  ESRB, είναι σχεδιασμένη να έχει μια γενικότερη εικόνα του ευρωπαϊκού οικονομικού συστήματος, και να προσδιορίζει τα όποια προβλήματα προκύπτουν, ενημερώνοντας τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να αναλάβουν δράση.

Δεν διαθέτει τρόπους επιβολής, αλλά αν δεν ικανοποιηθεί από τις αντιδράσεις των αρχών, μπορεί να δημοσιοποιήσει τις επισημάνσεις της.

Πέραν των παραπάνω, ο  κ. Trichet ζήτησε  ξεκάθαρες αποφάσεις όσον αφορά στην επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, και τόνισε τον σημαντικό ρόλο του νέου μηχανισμού στήριξης-διάσωσης.

Οι εμπορικές τράπεζες διστάζουν πλέον να δανείσουν η μία την άλλη, και στρέφονται προς την ΕΚΤ για χρηματοδότηση, αλλά και για τις καταθέσεις τους.

Ήδη οι καταθέσεις των τραπεζών στην ΕΚΤ έφτασαν τα €269 δις. ποσό που αποτελεί ρεκόρ από τον Ιούνιο του 2010.

The Irish Times

http://www.irishtimes.com/newspaper/breaking/2011/1011/breaking14.html

S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 12/10/2011 15:18:23

  Το Ευρωπαϊκό σύστημα ήταν βαθιά άρρωστο εδώ και χρόνια.
  Τώρα απλά έχει σηψαιμία βαρύτατη.
  Οι δε γιατροί που τόσα χρόνια την είχαν σε καταστολή είναι απλά κομπογιαννήτες.
  Το κολαπσάρισμα είναι η φυσιολογική εξέλιξη μιας χρόνιας παθολογικά ανώμαλης κατάστασης

  • Nikos Draxma avatar
   Nikos Draxma @ Orestios 12/10/2011 15:45:40

   Kαποτε ολα τελιωνουν , το ευρω οπως ηρθε ετσι θα φυγει

 2. noldor avatar
  noldor 12/10/2011 16:52:45

  Μπράβο Γιωργάκη, τα κατάφερες.

 3. madprof avatar
  madprof 13/10/2011 00:11:18

  Μπράβο σε όλα τα Γουρούνια από το '96 και εντεύθεν που κωλοβολεμένα στα έδρανα της ασυλίας που οι ίδιοι εξασφάλισαν για τις ανομίες τους λήστεψαν, διέλυσαν, διέσυραν ευτέλισαν την χώρα και οδήγησαν τους πολίτες σε χρεοκοπία, κοινωνικό, οικογενειακό και υπαρξιακό αδιέξοδο!
  Κανένα δεν παραιτείθηκε! Αυτό κάτι λέει: Δεν υπάρχει φιλότιμο!!
  Η Ανοχή (μαφιόζικος νόμος της omerta!) είναι Συνενοχή!

  • madprof avatar
   madprof @ madprof 13/10/2011 00:20:32

   Η "σφαγή των γουρουνιών" είναι πλέον εκ των ων ουκ άνευ για να γιορτάσει ο λαός τα Χριστούγεννα, του 2011 και την πρωτοχρονιά του 2012, παραδοσιακά (sic!).

   • madprof avatar
    madprof @ madprof 13/10/2011 00:47:33

    Έχοντας ανακοινωθεί απόψε και το έλλειμμα από 1-1-11 έως 31-9-11 και που ανέρχεται σε 19.6 δις έναντι 16.6 δις την αντίστοιχη περίοδο του 2010 (τι κάνουν τα κουπούκια επιτέλους; Έχουν συναίσθηση των πεπραγμένων τους;), ο εορτασμός θα είναι εντός πλαισίων των δανειστών Τους και προπαντός Χωρίς Δημιουργία Πρωτογενούς Ελλείμματος, όπως θέλει και απαιτεί η Τρόϊκα Τους alias Εκδορείς Μας (très sic!).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.