#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/09/2012 10:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η θέρμανση δεν είναι πολυτέλειαΟ χειμώνας που έρχεται είναι βέβαιο ότι θα είναι ακόμα πιο δύσκολος για όλους του Έλληνες και ιδιαίτερα για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό θέμα εξασφάλισης της στοιχειώδους καθημερινής διαβίωσής τους. Στην οικονομική αφαίμαξη που έχουν υποστεί τα νοικοκυριά από τα συνεχή μέτρα σκληρής δημοσιονομικής λιτότητας έρχεται από φέτος να προστεθεί το επιπλέον πρόβλημα της θέρμανσης. Η επικείμενη εξίσωση προς τα πάνω του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης υποχρεώνει χιλιάδες νοικοκυριά να αναζητήσουν φθηνότερες λύσεις για τη θέρμανση του σπιτιού τους, ενώ καταδικάζει χιλιάδες άλλα, που είναι ακόμα φτωχότερα, να μείνουν χωρίς ζέστη και να ξεπαγιάζουν τις κρύες μέρες του χειμώνα.

 

Υποτίθεται ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει εξαγγείλει τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης σε οικονομικά ασθενείς ομάδες του πληθυσμού, ωστόσο, όπως αποκαλύπτει σήμερα ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να καταβληθεί έως το τέλος του έτους το επίδομα, παρά το γεγονός ότι από τις 15 Οκτωβρίου το πετρέλαιο θέρμανσης θα αρχίσει να διατίθεται στην αγορά με τιμές - φωτιά που θα φθάνουν μέχρι και το 1,40 ευρώ το λίτρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει καταλήξει ακόμα στον τρόπο με τον οποίο θα χορηγηθεί το επίδομα θέρμανσης, ενώ στο φετινό Προϋπολογισμό δεν έχει προβλεφθεί δαπάνη για την καταβολή τέτοιου επιδόματος.

 

Όπως όλα δείχνουν, το επίδομα θέρμανσης είναι πολύ πιθανό να μην καταβληθεί φέτος, ενώ δεν αποκλείεται πλέον και η περαιτέρω αναβολή της χορήγησής του για μετά τον Φεβρουάριο του 2013, όταν θα έχει κλείσει οριστικά η εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2012. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η λύση που εξετάζεται πλέον από το υπουργείο Οικονομικών και συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες εφαρμογής προβλέπει ότι το επίδομα θα καταβληθεί στους δικαιούχους ως έκπτωση φόρου, με τα εκκαθαριστικά των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του 2013! Βεβαίως, εάν τελικά επιλεγεί αυτή η λύση, τότε εκατοντάδες χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά στο σημαντικά αυξημένο κόστος προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης και ουσιαστικά θα μείνουν χωρίς θέρμανση για ολόκληρο το χειμώνα!

 

 

Μπροστά σε αυτό το σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται, καλούμε την κυβέρνηση να βρει τρόπους ώστε να εξασφαλίσει το απαιτούμενο κονδύλι, προκειμένου να καταβάλει άμεσα, όπως οφείλει, το επίδομα θέρμανσης για την εισοδηματική ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων νοικοκυριών, αλλά και να προχωρήσει στη διεύρυνση των κατηγοριών των δικαιούχων. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η ελληνική Πολιτεία για να μη μείνουν και χωρίς θέρμανση οι συνάνθρωποί μας που δυσκολεύονται να αγοράσουν ακόμα και τα τρόφιμα ή τα φάρμακά τους.

Ελεύθερος Τύπος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 13/09/2012 11:22:43

  Μην πετατε τα παλια σας επιπλα . Καιγονται μια χαρα στη ξυλοσομπα !!

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 13/09/2012 15:27:43

  Ασχετο με το θέμα αλλα επείγον. «Φουσκώνει το ηφαίστειο στη Σαντορίνη» (Santa-Irene) http://on-msn.com/U913be

  «Οι θαυμαστοί οργασμοί της φύσεως» όπως έλεγε ο περιηγητής, εκπαιδευτικός, ποιητής, Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος (1901-1982) http://on-msn.com/RTRijf

 3. Θυμωμένη Πολιτις avatar
  Θυμωμένη Πολιτις 13/09/2012 15:28:23

  Δεν θέλουμε να μας ελεήσει με επίδομα θέρμανσης η κυβέρνηση που μας έκανε όλους επαίτες ! Θέλουμε να πάψει να φορολογεί τα είδη ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ! Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με την επιβίωση μας !

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.