09/12/2010 18:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η εξυγίανση της Αγροτικής Τράπεζας θα αρχίσει με κλείσιμο καταστημάτων

Κλείσιμο καταστημάτων και μείωση του λειτουργικού κόστους της Αγροτικής Τράπεζας, προανήγγειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης. Απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη, αν η κυβέρνηση σκοπεύει να συρρικνώσει δραστηριότητες και τομείς της, αλλά και τις κλαδικές συμβάσεις στους μισθούς των εργαζομένων ο κ. Φ. Σχινίδης είπε: «Η πολιτεία είπε από την πρώτη στιγμή: «Στέκομαι δίπλα στην τράπεζα, θα της δώσω την ευκαιρία να προχωρήσει σε εξυγίανση προκειμένου να θωρακίσω το ελληνικό τραπεζικό σύστημα». Πώς θα το κάνουμε αυτό; Προχωρώντας βεβαίως μέσα από μία αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου. Βεβαίως η τράπεζα δεν θα πρέπει να έχει χρηματοοικονομικές συμμετοχές. Βεβαίως η τράπεζα θα πρέπει να προχωρήσει σε μια αναδιάρθρωση των εργασιών. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τα καταστήματα. Βεβαίως θα πρέπει να μειώσει το λειτουργικό κόστος και βεβαίως το Ελληνικό Δημόσιο θα συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που έχει ανακοινώσει η διοίκηση της τράπεζας κατά ένα δισεκατομμύριο υπό την προϋπόθεση ότι όλα αυτά θα συμφωνηθούν και με την αρμόδια Γενική Διεύθυνση της Επιτροπής Ανταγωνισμού».

Τι θα κάνετε με την Αγροτική Τράπεζα; Πάτε να συρρικνώσετε δραστηριότητες και τομείς της. Πάτε, επίσης, να μειώσετε με αποφάσεις, -άκουσον, άκουσον, με αποφάσεις! - παρά τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των εργαζομένων της ΑΤΕ τουλάχιστον 10%; ρώτησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Και η απάντηση του Υφυπουργού Οικονομικών Φ. Σχινίδη:

Η πολιτεία είπε από την πρώτη στιγμή: «Στέκομαι δίπλα στην τράπεζα, θα της δώσω την ευκαιρία να προχωρήσει σε εξυγίανση προκειμένου να θωρακίσω το ελληνικό τραπεζικό σύστημα».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/12/2010 19:33:46

  ε) Διαχείριση Περιουσίας και Treasury – περιλαμβάνει τις χρηματιστηριακές εργασίες, την επενδυτική τραπεζική, τη δραστηριότητα του Dealing Room στη διατραπεζική αγορά (διατραπεζικές τοποθετήσεις και δανεισμούς, πράξεις σε ομόλογα και παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα κλπ.) και τη διαχείριση των ακινήτων της Τράπεζας.
  Αποτελεσματα 6μηνου 2010 ??
  Καθαρα Εσοδα απο χρημ/κες πραξεις : (124.362.000) !!! μειον !
  Μειον 2 Δις οι καταθεσεις ιδοωτων !
  Μειον 700.000.000 οι καταθεσεις του Δημοσιου !! ( που τα πηγαν? )

  ΠΠ

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/12/2010 19:35:47

   Πάρτυ κλοπής?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.