Η ατάκα της χρονιάς από την Λαγκάρντ στον Βαρουφάκη: «Ο... αρχιεγκληματίας, έρχεται να πει καλησπέρα»
18/06/2015 22:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ατάκα της χρονιάς από την Λαγκάρντ στον Βαρουφάκη: «Ο... αρχιεγκληματίας, έρχεται να πει καλησπέρα»

Εξαιρετικά θυμωμένη με την ελληνική κυβέρνηση, εμφανίστηκε η Κρ. Λαγκάρντ στο Λουξεμβούργο με αποτέλεσμα στη συνάντηση που είχε με τον Γ. Βαρουφάκη να πει την... ατάκα της χρονιάς.

Όπως μετέδωσε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, δημοσιογράφος της ισπανικής εφημερίδας “El Mundo”, η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, πλησίασε τον Γιάνη Βαρουφάκη στη συνεδρίαση του Eurogroup, και του είπε:

“The criminal in chief comes to say hello”. Δηλαδή, ο… αρχιεγκληματίας, έρχεται να πει “καλησπέρα”.

Η αποστροφή της Κριστίν Λαγκάρντ ήταν φυσικά μια οργισμένη αντίδραση σε όσα είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όταν χαρακτήρισε “εγκληματίες” τους ανθρώπους του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τον Ισπανό δημοσιογράφο, ο Γιάνης Βαρουφάκης απολογήθηκε για τα σχετικά σχόλια του Αλέξη Τσίπρα, προσθέτοντας ότι ο Πρωθυπουργός τα έχει ήδη ανασκευάσει, η αίσθηση που κυριάρχησε ωστόσο ήταν πως η Κριστίν Λαγκάρντ είναι πολύ θυμωμένη.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΩΣΤΑΣ Π. avatar
  ΚΩΣΤΑΣ Π. 19/06/2015 08:58:20

  Φαίνεται οτι η Λαγκάρντ δεν γνώριζε οτι εγκληματίες αποκαλούν το ΔΝΤ όσοι λαοί το δοκίμασαν και θύμωσε γιατί μάλλον σε άλλες χώρες δεν της το έλεγαν ευθέως. Πάντως εμείς την συμπονούμε για όσα τραβάει απο τον Τσίπρα και τους απείθαρχους Έλληνες...

 2. βαγόνι avatar
  βαγόνι 19/06/2015 11:18:46

  'Aς αφήσουμε στην άκρη τις ανεπάρκειες και τις ιδεοληψίες του σύριζα...έχουν πολλαπλώς εκτεθεί... με την συγκεκριμμένη κυρία,όμως,υπάρχει θέμα...οι θέσεις του ΔΝΤ είναι γνωστές και για τη σκληρή δημοσιονομική αναδίπλωση και για τις λεγόμενες "μεταρρυθμίσεις"... προϋποθέτουν,όμως,ένα δεύτερο σκέλος που ρητά αναφέρεται στο καταστατικό τους : όταν ένα δανειζόμενο κράτος αδυνατεί να εξυπηρετήσει το σύνολο τους χρέους, τότε ένα μέρος διαγράφεται ή γίνεται αναδιάρθρωση στο σύνολο του... στη συγκεκριμμένη περίπτωση φρόντισαν-και φροντίζουν- να το παραβλέψουν,σε όφελος των γαλλογερμανικών τραπεζών και της στήριξης της γερμανικής γραμμής... εδώ υπάρχει θέμα : το λέει,περίπου ξεκάθαρα, ο Νο 1 οικονομολόγος τους, ο κ. Μπλανσάρ, ο Χέλμουτ Σμίτ, το υπονοούν οι Αμερικανοί, χωρίς να το επιβάλλουν στους Γερμανούς, τους χρειάζονται άλλοστε στο αντιρωσσικό μέτωπο... το αναπτύσσει επίσης επαρκέστατα και ο Βαρουφάκης, μόνο που ο τελευταίος κατορθώνει να υπονομεύει την επιχειρηματολογία του,με αυτό το αντιπαθέστατο στύλ τηλεοπτικής περσόνας...! Ναί, οι Συριζαίοι είναι πολύ λίγοι γι' αυτό το επίπεδο σύγκρουσης και ασφαλώς εκτός συσχετισμών... δε θα δικαιώσουμε όμως την ανοιχτή γραμμή Σώϋμπλε-Λαγκάρντ, είναι απαράδεκτοι... ναί,επείγει τώρα η "εθνική συνεννόηση", αλλά χωρίς τις οπισθοβουλίες όλων των μερών που,έτσι κι'αλλοιώς, έχουν κεφαλαιώδεις ευθύνες!

  • ΚΩΣΤΑΣ Π. avatar
   ΚΩΣΤΑΣ Π. @ βαγόνι 19/06/2015 12:20:24

   Συμφωνούμε απόλυτα φίλε βαγόνι. Εσύ τους τα λες καλύτερα απο 'μένα...

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ ΚΩΣΤΑΣ Π. 19/06/2015 13:45:21

    Τί σύμπτωση νά συμφωνῆς μέ τό βαγόνι! :)

  • George N avatar
   George N @ βαγόνι 19/06/2015 13:48:27

   Μόνο που ο Βαρουφάκης (και η Ελληνική κυβέρνηση) λέει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που θεωρείς και σωστά, μια και δεν υπάρχει θέμα debt sustainability. Αλλού είναι το θέμα, στο control δηλαδή που έχουν οι θεσμοί στην Ελλάδα πάνω στο Ελληνικό πολιτικό σύστημα μέσω των πληρωμών στην ECB και το IMF τα επόμενα χρόνια. Αυτό το control είναι η "αποικία χρέους" για την οποία μιλάει μια και έτσι δεν μπορούν να κάνουν ότι τους κατέβει. Άλλωστε αυτά ζητάει να φύγουν (για πιο μετά-ένα μικρό ποσοστό του χρέους δηλαδή) και φυσικά δεν πρόκειται μια και δεν είναι τρελοί οι άνθρωποι να αφήσουν το ελληνικό πολιτικό σύστημα να δημιουργήσει μια νέα κρίση. Μήπως λοιπόν μένεις στις επικοινωνιακές φωτοβολίδες (και του ίδιου) για εσωτερική κατανάλωση από ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ? Ο Βαρουφάκης στο Eurogroup μιλάει για 3% primary deficit που είναι συμβατό με debt sustainability και 4% primary surpluse που οδηγεί...... στην εξαφάνιση του χρέους! Αυτό που υποστηρίζεις δε το ονομάζει..."Α Misunderstanding". Λεπτομέρειες στο attachment εδώ: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113460490

   • proaristos avatar
    proaristos @ George N 19/06/2015 14:06:14

    Και να ...εξαφανιστεί το χρέος θα ξαναδημιουργηθεί απο την χαμηλή παραγωγικότητα & το πανακριβης συντηρησης κράτος του οποίου απαιτούν την επέκταση. Εχεις δει πουθενα να αναφέρονται στο "τι εννοουν ανάπτυξη" ? Τους ξεφεύγει ευτυχως καποιες φορές και μπορείς να καταλάβεις πχ. 500.000 νεες θέσεις στο δημόσιο Αυτους εδω και καιρό τους ζητάνε excel και συνεχιζουν να στέλνουνε word (το ειπε κάποιος που στροφάρει καλά !). Ετσι ειναι ο θεωρητικός, αδυνατεί να υλοποιήσει !

   • βαγόνι avatar
    βαγόνι @ George N 19/06/2015 15:49:29

    Ξαναδιάβασα τα συνημμένα της Ημερησίας ...έ, καί; αρχική διαπραγματευτική προσέγγιση με κανα-δυό μαξιμαλισμούς, όπως το 4% primary surplus, που πετάχτηκε στον κάλαθο με τη πρώτη... κατα τα άλλα, ένα τυπικό σοσιαλ-φιλελεύθερο κείμενο με δεσμεύσεις που απαιτούν, βέβαια, εξειδικεύσεις...άλλοστε, έχουν περάσει πάνω απο τρείς μήνες απο τότε... απο όσο κατάλαβες δεν υπόκειμαι στο κλίμα επικοινωνίας Βαρουφάκη, πολύ περισσότερο των Συριζαίων...ωστόσο, δεν άκουσα ή διάβασα την παραμικρή δέσμευση για την υπόθεση του χρέους, που είναι κι'αυτό ένα "τεχνικό" θέμα, ανάλογο με τα αιτήματα του "ΦΠΑ" στα νησιά... είναι προφανές,ότι δεν έχουμε το πιό αξιόπιστο πολιτικό σύστημα, θα μου ήταν δύσκολο,όμως,να θεωρήσω αυτονόητη την έκταση του control που θεωρείς απαραίτητη για την ευστάθεια του συστήματος...!

    • George N avatar
     George N @ βαγόνι 19/06/2015 20:58:20

     Μα τους λέει ότι ακόμα κι αν έχω 3% έλλειμμα το χρέος είναι βιώσιμο οπότε τι διαπραγμάτευση για το χρέος είναι αυτή? Το λογικό είναι να του πουν ωραία και αφού λοιπόν θα έχεις και πλεόνασμα (0,75-1,5% έχει δηλώσει ο ίδιος)....όλα τζάμι. Δεν θα του πουν μετά από αυτή την δήλωση....να το μειώσουμε όμως Βαρουφάκη ακόμα κι αν δεν χρειάζεται όπως ισχυρίζεσαι, γιατί μας εντυπωσίασε η ειλικρίνειά σου. Έτσι δεν είναι? Ούτε υπονόησα ότι είσαι ΣΥΡΙΖΑ ούτε θα είχε και καμιά διαφορά αν ήσουν. Μονάχα προσπάθησα να αναδείξω για ποιο θέμα γίνεται ο καβγάς και ο οποίος δεν είναι ο προφανής. (δηλαδή αφορά τα δάνεια και τα ομόλογα σε IMF και ECB αντίστοιχα που πρέπει να πληρωθούν στην διάρκεια θητείας του ΣΥΡΙΖΑ) Τέλος ανεξάρτητα του τι πιστεύω εγώ σημασία έχει τι πιστεύουν αυτοί για το μέγεθος του control που πρέπει να υπάρχει σε ένα πολιτικό σύστημα μιας χώρας με την οποία μοιράζονται το νόμισμα. Όπως λες και εσύ πάντως βαγόνι δεν εμπνέει και μεγάλη εμπιστοσύνη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.