23/11/2010 13:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Τρόϊκα εκτοξεύει το spread

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει το spread των ελληνικών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών, καθώς ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το κατά πόσο η χώρα θα μπορέσει να δανειστεί από τις αγορές τα απαιτούμενα ποσά, προκειμένου να αποπληρώσει τα δάνειά της.Ο κ. Τόμσεν εκτίμησε πάντως ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει το χρόνο που θα μπορέσει να καταστεί αυτό εφικτό. Ανέφερε, επίσης, ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξετάζει το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που θα χορηγήσει στη χώρα. Εξάλλου, άφησε να εννοηθεί ότι στην περίπτωση που η χώρα δεν καταφέρει να αντλήσει από τις αγορές τα απαιτούμενα ποσά ενδέχεται να της χορηγηθούν νέα δάνεια. Το πριμ που ζητούν οι επενδυτές για διακράτηση ελληνικών 10ετών ομολόγων έναντι των γερμανικών Bunds διαμορφώνεται  στις 939,3 μονάδες βάσης. ην ίδια στιγμή άνω των 1.000 μ.β. διαμορφώνεται και το ασφάλιστρο κινδύνου έναντι της ελληνικής χρεοκοπίας (CDS) στην πενταετία, αγγίζοντας τις 1.011 μ.β. (+57,49 μ.β.).
Ανοδικές τάσεις εμφανίζουν και τα spread της υπόλοιπης περιφέρειας της Ευρώπης, με τα πορτογαλικά στις 414 μ.β. (+3,46 μ.β.), τα ισπανικά στις 217 μ.β. (+4,77 μ.β.) και τα ιταλικά στις 159 μ.β (+3,16 μ.β.).

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
    ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 23/11/2010 15:58:15

    ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ : ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ, Π.Χ. 50 %, ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ 50 % ΠΡΟΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΝ ΔΟΣΕΩΝ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥΣ. ΤΡΕΛΛΟ ?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.