16/02/2010 18:09
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ΝΔ καταγγέλει τις πρακτικές απόκρυψης του δημοσίου χρέους από το ΠΑΣΟΚ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση, για τις πρακτικές απόκρυψης δημοσίου χρέους από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ,:

 «Οι τελευταίες αποκαλύψεις, και στον Ελληνικό, αλλά και στο διεθνή Τύπο, δίνουν τρανταχτές, πλέον, αποδείξεις για το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έκρυβαν συστηματικά και μεθοδικά το δημόσιο χρέος, μετακυλίοντας δημοσιονομικά βάρη στις επόμενες και μεθεπόμενες γενιές. Και όλη αυτή η διαδικασία γινόταν με ιδιαίτερα επαχθείς όρους για το δημόσιο συμφέρον και για τον Ελληνικό λαό.  

 Ο λόγος γίνεται για το περιβόητο, πλέον, κρυφό ομόλογο της Goldman Sachs, το οποίο λειτούργησε μεταξύ 2000 και 2001. Αποδεικνύεται, λοιπόν, για μία ακόμη φορά, ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έκρυβαν χρέος και, όπως είπαμε, μετέφεραν δημοσιονομικά βάρη στις επόμενες και μεθεπόμενες γενιές, με ιδιαίτερα επαχθείς όρους.

 Ταυτόχρονα, όταν έκανε τις σχετικές καταγγελίες η Νέα Δημοκρατία, είτε με την ομιλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Μανώλη Κεφαλογιάννη, υπό την ιδιότητα του γενικού εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας για τον προϋπολογισμό, είτε παλαιότερα με δηλώσεις του τότε Υπουργού Προκόπη Παυλόπουλου ή μεταγενέστερα με δηλώσεις του κ. Γιάννη Παπαθανασίου, η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εκώφευε πλήρως απέναντι στις συγκεκριμένες καταγγελίες.

 Κατά συνέπεια, οι αποκαλύψεις γύρω από το κρυφό ομόλογο της Goldman Sachs δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ σήμερα δεν έχει το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να παριστάνει, ούτε τον τιμητή, ούτε τον εισαγγελέα της δημόσιας ζωής. Ταυτόχρονα, οι αποκαλύψεις αυτές θέτουν σε πλήρη αμφισβήτηση την αξιοπιστία της επιτροπής που συγκροτήθηκε με απόφαση της κυβέρνησης από αρμοδίους παράγοντες για την εξέταση της αξιοπιστίας και της αυθεντικότητας των δημοσιονομικών στοιχείων.

 Είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκεκριμένη Επιτροπή, στο πόρισμά της, δεν κάνει την οποιαδήποτε αναφορά στο συγκεκριμένο ομόλογο της Goldman Sachs. Ενώ, όταν, κατά την ακρόαση στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών, ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου υπέβαλε σχετικό ερώτημα, η απάντηση που πήρε από την παριστάμενη μέλος της Επιτροπής κα Μπαλφούσια δεν είχε το παραμικρό ίχνος αλήθειας».

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.