21/09/2010 13:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ΝΔ κατά της περαίωσης

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας,  κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την περαίωση ανέλεγκτων υποθέσεων:

«Η πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε περαίωση ανέλεγκτων υποθέσεων, και ουσιαστικά σε φορολογική αμνηστία, στέλνει λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία.

Συνιστά διαιώνιση μιας αδικίας και ομολογία κυβερνητικής αποτυχίας στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει αυτή την επιλογή, υπό την προϋπόθεση ότι η Κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί με την Τρόικα για να πετύχει ισόποση, τουλάχιστον, της περαίωσης μείωση των φόρων που προκύπτουν για τον Ελληνικό λαό από τα νέα εισπρακτικά μέτρα για το 2011.

Όπως, η μετάταξη προϊόντων από το χαμηλό στον υψηλό φορολογικό συντελεστή, η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και η έκτακτη εισφορά των επιχειρήσεων.

Μέτρα που άλλωστε θα επιτείνουν την ύφεση, διογκώνοντας το κυκλικό έλλειμμα και αφαιρώντας αναγκαία ζήτηση από την Αγορά».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 21/09/2010 13:20:49

  Κατά τη γνώμη μου, η ανωτέρω τοποθέτηση πάσχει από άποψη τακτικής. Όταν αγωνίζεσαι για να ΜΗΝ επιβληθούν νέα χαράτσια, δεν προεξοφλείς την επιβολή τους τη στιγμή που ακόμα και οι εμπνευστές τους το σκέφτονται διπλά και τριπλά υπό το βάρος της λαϊκής κατακραυγής.

  Η αντίθεση στην περαίωση πρέπει να είναι ξεκάθαρη και ανεπιφύλακτη, ειδικά όταν η λογική που προκρίνει η κυβέρνηση είναι το "έγια λέσα, όλοι μέσα" και στην πράξη θα λειτουργήσει ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για δικαίους και αδίκους.

 2. T-Rex avatar
  T-Rex 21/09/2010 14:07:31

  Για άλλη μία φορά, η επίσημη θέση της ΝΔ είναι απαγοητευτική. Ένα ξεκάθαρο όχι στη περαίωση θα ήταν αρκετό. Προσωπικά, ως ελεύθερος επαγγελματίας σκέφτομαι το "όχι" στη περαίωση, όπως ακριβώς έκανα και με τη τελευταία προσπάθεια του Αλογοσκούφη. Τελεία και παύλα, δεν είναι όλοι οι επαγγελματίες φοροφυγάδες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.