28/06/2011 01:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ΝΔ δεν ψηφίζει το Μεσοπρόθεσμο για 10 λόγους

Ο εισηγητής της ΝΔ στην συζήτηση για το Μακροπρόθεσμο Χρήστος Σταϊκούρας εξήγησε χθες στην Βουλή ότι το κόμμα του δεν μπορεί να στηρίξει το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο διότι:

- Εδράζεται σε υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις. Για παράδειγμα: η πρόβλεψη για επιβράδυνση της ύφεσης μέσα στο 2011 είναι μη ρεαλιστική παραδοχή (σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του ΚΕΠΕ, η ύφεση το 2011 αναμένεται να διαμορφωθεί στο - 4%.)

- Ενσωματώνει πλήθος αντιφάσεων: Καταργεί το «πόθεν έσχες» στην κατοικία, αλλά προσθέτει πλήθος επιβαρύνσεων στην ακίνητη περιουσία.

- Επιβεβαιώνει τις κυβερνητικές ανακολουθίες (όπως η επιστροφή φόρου από αποδείξεις δαπανών και τα όρια αφορολόγητου)

- Περικλείει αποδεδειγμένα αδιέξοδες πολιτικές επιλογές: Τα νέα, σκληρότερα, μέτρα συνιστούν εμμονή της Κυβέρνησης στη ίδια λανθασμένη συνταγή. Ενδεικτικά, το χρέος, παρά τις νέες, μεγάλες μειώσεις εισοδημάτων και τις αποκρατικοποιήσεις, εκτιμάται, το 2015, στο ίδιο ύψος με αυτό που προέβλεπε το Μνημόνιο πριν ένα χρόνο, χωρίς αυτές τις παρεμβάσεις.

- Είναι κοινωνικά άδικο: Προβλέπει, στο μεγαλύτερο μέρος του οριζόντιες, έκτακτες και μη, φανερές και κρυφές, φορολογικές επιδρομές σε βάρος εκείνων που ήδη πληρώνουν. Η κυβέρνηση προχωρά και σε μειώσεις μισθών, σε περικοπές συντάξεων, κύριων και επικουρικών, και σε αυξημένες εισφορές σε όλους τους επαγγελματίες, εμπόρους και αγρότες.

- Είναι οικονομικά αναποτελεσματικό: Το 2011 λαμβάνονται μέτρα ύψους 21 δισ. ευρώ, προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα, εάν μειωθεί, κατά 7 δισ. ευρώ και συνεπώς, τα 2/3 από τις θυσίες των πολιτών δεν πιάνουν τόπο.

- Είναι ανεπαρκές: Η αναλογία αύξηση εσόδων / περιστολή δαπανών είναι περίπου μισή - μισή, όταν σύμφωνα με τη διεθνή εμπειρία και βιβλιογραφία, η ορθή δημοσιονομική προσαρμογή θα πρέπει να βασίζεται, πρωτίστως, στην ουσιαστική συγκράτηση των πρωτογενών δαπανών.

- Είναι ατελές: δεν εμπεριέχει ρεαλιστική πρόταση αντιμετώπισης του τεράστιου χρέους, το οποίο εκτιμάται ότι θα μειωθεί μόλις κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ σε 5 χρόνια, παρά τις πρωτόγνωρες θυσίες του ελληνικού λαού και τις αποκρατικοποιήσεις.

- Είναι αντιαναπτυξιακό: Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων περικόπτεται εφέτος, για έκτη φορά από την αρχή του 2010, στο βωμό της «μαύρης τρύπας» των εσόδων και υπό συνθήκες πρωτόγνωρης ύφεσης και ανεργίας.

- Στις αποκρατικοποιήσεις κυριαρχεί ο «ταμειακός πανικός», με αυστηρά χρονοδιαγράμματα, διαδικασίες και αποτιμήσεις που προκαλούν, εύλογα, ερωτηματικά και ανησυχία και αναδεικνύουν αρκετά «θολά σημεία».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μικες avatar
  Μικες 28/06/2011 03:32:28

  Η ΝΔ δεν ψηφίζει το Μεσοπρόθεσμο εκτος απο την Παπαδημητριου.

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 28/06/2011 09:24:47

  Kουβεντα για την ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ !!!
  το Ταμειο ΕΛΛΑΔΑ Α.Ε. ( ολα οσα εχω επισημανει !!! )
  και την καταργηση του Τραπεζικου Απορρητου απο τους Δανειστες !!!

  ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ !!! στην πραξη και στην ουσια δεν μπαινει κανεις!!

  Ουετ στο γεγονος οτι εαν Μετοχοποιησουμε ΣΗΜΕΡΑ τη Γη το υπεδαφος τα Μελλοντικα Εσοδα, τις Επιφανειες και ολα τα ΑΥΛΑ περιουσιακα στοιχεια του Κρατους... το 2015 το ΑΡΓΟΤΕΡΟ !!! θα μας εχει μεινει το ονομα ( εαν δεν το εχουν αγορασει κ αυτο ! ) με 600δις χρεος ( απο 360 σημερα ).

  ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ στα Πρασινα αγγουρια??

  ΠΠ

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 28/06/2011 14:33:43

   Αυτά είναι στον Εφαρμοστικό, όχι το Μεσοπρόθεσμο.
   Θα τα πουν.
   Αν δεν τα πουν, μεταναστεύω.

 3. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 28/06/2011 09:29:59

  Τελος,
  κανεις νοημων οικονομολογος δεν προυπολογιζει ΕΣΟΔΑ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ.. εκτος εαν θελει να κοροιδεψει τους Δανειστες!

  κανεις Δανειστης δεν υπολογιζει ΕΣΟΔΑ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ως βασικο ορο εκταμιευσης 120+60δις !!!! ( εκτος εαν γνωριζει οτι το ποσον ειναι πανω απο 100 και ΣΙΓΟΥΡΟ-guarantee !!! )

  δεν μιλαω για 15 ή 50 δις αποκρατικοποιησεις !!! μιλαω γενικα για αποκρατικοποιησεις...

  τι συμβαινει λοιπον?

  ΠΠ

 4. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 28/06/2011 11:13:51

  Τα πράγματα είναι απλά και δεν χρειάζεται κανένας δεκάλογος:

  δεν ψηφίζουμε και δεν υποστηρίζουμε το Μεσοπρόθεσμο γιατί αφενός εξανδραποδίζει τους πολίτες της χώρας οδηγώντας μια κοινωνία στην ανέχεια, αφετέρου πουλά περιουσιακά στοιχεία και κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μετατρέποντας την από κράτος σε ενυπόθηκο μαγαζάκι των δανειστών.

  ΥΓ

  Η χώρα δεν μπορεί να είναι τσιφλίκι δανειστών με μια κοινωνία δουλοπάροικων με στόχο εν ονόματι της επιβίωσης του συνόλου την διαβίωση των αρεστών ανθύπατων.

 5. Armageddon avatar
  Armageddon 28/06/2011 19:17:01

  ΕΑΝ ΗΘΕΛΕ Η ΝΔ , ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΣΤΑΣΗ . ΕΧΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΟΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΕ ΓΙΑΤΟ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ,
  ΕΠΕΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ,ΝΕΟ ΑΙΜΑ......

 6. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 29/06/2011 01:13:08

  Ο εφαρμοστικός νόμος ψηφίστηκε επί της αρχής
  28 Ιουνίου, 2011

  Ειδήσεις Ελλάδα:

  Ψηφίστηκε επί της αρχής ο εφαρμοστικός νόμος από τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και πλέον η διαδικασία περνά στη συζήτηση και ψήφιση των άρθρων.
  Το προεδρείο της επιτροπής κατένειμε την συζήτηση σε δυο μέρη. Στο πρώτο θα συζητηθούν τα άρθρα 1 έως 26 τα οποία περιλαμβάνουν το Ταμείο παρακολούθησης των Αποκρατικοποιήσεων, ( την ΕΛΛΑΔΑ Α.Ε. !! )
  την πολεοδομική ωρίμανση και την αξιοποίηση της Δημόσιας περιουσίας ( ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ Α.Ε. )
  και στην δεύτερη ενότητα θα συζητηθούν τα άρθρα 27 έως 49 που περιλαμβάνουν τα δημοσιονομικά και φορολογικά μέτρα....
  ( η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ! )

  τι ειπατε?? πως το ειπατε ?? αυριο εχει Τεταρτη 29 ο μηνας !

  ΠΠ

  ** Τέλος, ο υπουργός είπε πως ο εφαρμοστικός ήρθε στην βουλή με διαδικασία κατεπείγοντος μετά από «συνεννόηση με αρχηγούς ΝΔ και ΛΑΟΣ και Δημοκρατικής Συμμαχίας» εξηγώντας «Έχει αναληφθεί η υποχρέωση της χώρας έως 30 Ιουνίου να έχουν ψηφιστεί μεσοπρόθεσμο και εφαρμοστικός ώστε 3 Ιουλίου το Eurogroup να συζητήσει με την προσδοκία να δώσει την άδεια για την 5η δόση…»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.