#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/06/2011 13:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Μέρκελ φοβάται τώρα μην μεταδοθεί η αρρώστια«Εθελοντική, σημαντική και μετρήσιμη» συμμετοχή των ιδιωτών στο νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα ζήτησε εκ νέου η γερμανίδα καγκελάριος για το νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, καλώντας την ΕΚΤ να συναινέσει, αλλά και την Ελλάδα να προχωρήσει στην επικύρωση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

Η Angela Merkel δήλωσε πως η χρεοκοπία της Ελλάδας θα δημιουργούσε κίνδυνο μετάδοσης για τον οποίο δεν θέλει να θεωρηθεί η ίδια υπεύθυνη.

Δήλωσε πως κανείς δεν γνωρίζει ποιοι έχουν τοποθετηθεί σε CDS και αποκάλυψε πως η εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στο πακέτο στήριξης στηρίζεται μόνο από λίγες χώρες της Ευρώπης.

«Δεν είναι εφικτό να ζητηθεί από τον ιδιωτικό τομέα να συμμετάσχει εάν δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» διαμήνυσε η κα Merkel συμπληρώνοντας πως η αγορά κρατικών ομολόγων της ευρωπεριφέρειας από την ΕΚΤ έγινε σε εθελοντική βάση, χωρίς καμία πίεση από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Η Γερμανίδα καγκελάριος διευκρίνισε επίσης πως δεν θα ληφθούν τελικές αποφάσεις για την Ελλάδα στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Χαρακτήρισε «σημαντικό βήμα» την ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου είμαι ένα σημαντικό βήμα, «αλλά η Αθήνα πρέπει τώρα να προχωρήσει με το πρόγραμμα λιτότητας»

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΙΔΙΩΤΩΝ

Κρίσιμες διαπραγματεύσεις πραγματοποιούνται σήμερα μεταξύ κυβερνήσεων της Ε.Ε. και εγχώριων τραπεζών - ασφαλιστικών εταιριών σε σχέση με την "εθελοντική" συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο νέο πακέτο βοήθειας για Ελλάδα, σύμφωνα με ανώτατες κυβερνητικές πηγές του Reuters στη Γερμανία.

Το πρακτορείο μεταδίδει ότι σήμερα θα πραγματοποιηθούν σχετικές συζητήσεις μεταξύ του γερμανικού υπουργείου οικονομικών και των τραπεζοασφαλιστικών ιδρυμάτων της χώρας.

Παράλληλα, σημειώνει ότι ανάλογες συζητήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα και σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. drider avatar
  drider 22/06/2011 15:06:23

  "Η Γερμανίδα καγκελάριος διευκρίνισε επίσης πως δεν θα ληφθούν τελικές αποφάσεις για την Ελλάδα στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ."

  Το σκηνικό είναι γνωστό... "Τελικές" αποφάσεις για την Ελλάδα από το Σεπτέμβριο, και προκήρυξη των εκλογών από την κυβέρνηση τον Οκτώβριο.

  Περίπου τόσο χρειάζεται για να έχει συνειδητοποιήσει ο κόσμος πλήρως τις επιπτώσεις από τις περικοπές που προβλέπει το ενιαίο μισθολόγιο και από την παραπέρα ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας.

  Τί λέτε να "γεννήσει" τότε η κάλπη;

 2. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 22/06/2011 15:07:27

  Για δεύτερη φορά, βαρυσήμαντο άρθρο του παλιού καγκελλάριου Helmut Schmidt στην Zeit:
  Τίτλος: "Η Ελλάδα είναι μία από εμάς".
  Η κατάληξη ένας ύμνος από τον "σοφό γέροντα":
  Αυτές τις μέρες, πού το θέμα είναι συνεχώς τα δισεκατομμύρια, θά 'πρεπε να παίζουν ένα ρόλο και τα 2.500 χρόνια ιστορίας. Η Ελλάδα είναι η μητέρα της Δημοκρατίας - και της Αναγέννησης και του Διαφωτισμού! Πάρα πολύ μεγάλο μέρος του Ευρωπαικού πολιτισμού στηρίζεται στα επιτεύγματα μεγάλων Ελλήνων. Χωρίς Όμηρο, χωρίς Ευριπίδη, χωρίς Σοφοκλή, αλήθεια τι θα είμασταν χωρίς αυτούς; Χωρίς Σωκράτη, Πλάτωνα και Αριστοτέλη; Ή χωρίς Περικλή;
  Μερικοί από τους σημερινούς κορυφαίους και ισχυρούς (με το "Spitzenkräfte" δεν εννοεί μόνον πολιτικούς) στην Αθήνα ίσως να είναι διεφθαρμένοι, αλλά οι πρόγονοί τους και η ιστορία της χώρας αξίζουν σεβασμό. Όποιος έχει βιώσει το Ναό του Ποσειδώνος στο Σούνιο ή την Ακρόπολη, δεν το ξεχνά αυτό ποτέ".

  h**p://www.zeit.de/2011/26/Griechenland-Rettung/seite-1

  Ένα κείμενο που πρέπει να διαβάσουν και οι 300 της Βουλής, και η "Πλατεία" και πολλοί άλλοι. Έχει τη δύναμη να τους παροτρύνει να συνέλθουν από την παραίσθηση.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Ο Θείος 22/06/2011 16:40:18

   Θείο, τις αντιδράσεις στο άρθρο του Σμίτ τις διάβασες; Τώρα που είδα, έφταναν τις 15 σελίδες.
   Επειδή έριξα μια ματιά το γράφω αυτό.
   Μην μου πεις ότι είναι θετικές για την Ελλάδα. Ελάχιστες έχουν στοιχεία αυτοκριτικής και δεν πρόσεξα καμία, απ' όσες διεξήλθα επί τροχάδην, να λέει πόσο κέρδισε η Γερμανία πουλώντας τα προιόντα της φτηνά στον Νότο χάρη στο ευρώ. Και να λάβουμε υπ' όψη ότι η Die Zeit εἰναι κεντροαριστερή εφημερίδα, άρα απευθύνεται a priori σε ένα κοινό περισσότερο ευρωκεντρικά ή και διεθνιστικά σκεπτόμενο, ακόμα και σε σχέση με την FrAllZeitung.
   Δεν είμαι από αυτούς που λιβανίζουν τον ελληνικό τρόπο ζωής της τελευταίας τριακονταετίας και βάλε, αλλά δεν μου αρέσει να τα τσουβαλιάζω και να τα ισοπεδώνω όλα.
   Και κυρίως εκνευρίζομαι όταν βλέπω αριστερούς, που κατά τη γνώμη μου είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τον αμοραλισμό που επικράτησε στην ελληνική κοινωνία και έγινε θεσμός, και για την υπονόμευση παραδοσιακών αξιών που συγκρατούσαν την ελληνική κοινωνία και πετάχτηκαν στα σκουπίδια στο όνομα ενός ψευτοεκσυγχρονισμού (που έκρυβε χυδαίο υλισμό), να εμφανίζονται οι τιμητές με απόψεις περί συλλογικής ενοχής και χωρίς ίχνος κριτικής των ιδεών και πεπραγμένων τους. Οι ίδιοι που λοιδωρούσαν τους "νοικοκυραίους", τώρα ανήγαγαν τα μνημόνια σε Ευαγγέλια. Την Ελλάδα δεν την πτώχευσαν οι νοικοκυραίοι, την πτώχευσαν οι τυχάρπαστοι που νόμισαν ότι έγιναν νοικοκυραίοι μέσα σε μια νύχτα, με κλεμμένα και μαύρα λεφτά και γλείφοντας το ΠΑΣΟΚ και φτύνοντας νόμους και θεσμούς. Ούτε η ΕΡΕ, ούτε η Χούντα (ναι, ας το πούμε), ούτε η ΝΔ του γερο-Καραμανλή έκαναν την Ελλάδα μπ..... και ζήτουλα. Το ΠΑΣΟΚ, με τις αριστερές ουρές του, την έκανε και τα δύο.
   Επί της ουσίας, πάλι δεν μας λες τίποτα. Ή μάλλον, μας λες για όποιον ξέρει να διαβάζει τα γραφόμενά σου "ανάμεσα από τις αράδες"...
   Οσα μας λέει η Μιράντα Ξαφά ανοιχτά, εσύ μας τα λες συγκεκαλυμμένα. Σεβαστό βέβαια, δεν αντιλέγω, αλλά....

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ΒΙΣ 23/06/2011 11:19:55

    1. Και στη Γερμανία υπάρχουν πολλά τρόλλ, όπως εδώ.
    2. Στις πρόσφατες Γερμανικές δημοσκοπήσεις, το άθροισμα των πολιτών που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν SPD είναι περίπου 25 %, Πράσινους επίσης 25 %, "Αριστερά" 9 %. Έχουμε και λέμε, άθροισμα "κεντροαριστεράς" 59 % (με την αίρεση βέβαια, ότι οι Πράσινοι δεν είναι αυτό που αποκαλούμε εδώ "κεντροαριστερά", αλλά έχουν ισχυρότατη ιδεολογική συνιστώσα "συντηρητισμού ως προς τις αξίες" - κατά τη γνώμη μου όμως αυτό ακριβώς είναι αριστερά (και όχι "αριστερά") του 21ου αιώνα. Οι Έλληνες "κεντρώοι" και "αριστεροί" μόνον στα όνειρά τους βλέπουν τέτοιους συσχετισμούς στο εδώ εκλογικό σώμα.
    3. Συμφωνώ, μη τσουβαλιάζουμε τα πάντα. Αλλά "αριστερά" στην Ελλάδα δεν ήταν μόνο αυτό που συνήθως αποκαλείται εδώ έτσι. Υπήρξε κάποτε και ο Ηλίας Ηλιού, μετά ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης. Και άλλοι. Αυτοί οι άνθρωποι, ούτε υπονόμευαν παραδοσιακές αξίες (όσες είναι πράγματι αξίες), ούτε τον ψευτοεκσυγχρονισμό (που έκρυβε χυδαίο υλισμό) ευνοούσαν. Λοιδωρούσαν όχι τους “νοικοκυραίους”, αλλά την απερίσκεπτη και εγωιστική άρχουσα τάξη μας, κοινωνική και πολιτική. Είπαμε, μην ισοπεδώνουμε, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, άλλο αριστεροί και άλλο "αριστεροί".
    3. Το ΠΑΣΟΚ κάθεται τώρα πάνω στη βόμβα που το ίδιο ώπλισε, σε στνεργασία με τη ΝΔ βεβαίως. Η "πονηριά της ιστορίας" (Χέγκελ) είναι και Θεία Δίκη: Του ανέθεσε το έργο να την αφοπλίσει, "ο τρώσας και ιάσεται".
    4. Η κα Ξαφά, ως πολιτικό όν και ως οικονομολόγος, είναι συγκροτημένη με τα ιδεολογήματα της νεοκλασικής οικονομικής θεωρίας. Όπως και οι περισσότεροι της γενιάς της, που σπούδασαν στα ίδια Πανεπιστήμια. Η νεοφιλελεύθερη εικοσαετία 1980 - 2008 σ' αυτά στηρίχτηκε, απλώς τα τράβηξε στις πιό ακραίες ανορθολογικές καταλήξεις τους. "Η αγορά αποφασίζει, η πολιτική και το Δημόσιο πειθαρχούν". Αυτό είναι το δόγμα τους. Το δικό μου είναι "η πολιτική αποφασίζει, η αγορά πειθαρχεί".
    5. Η λεγόμενη "Λαική δεξιά" έχει νεοφιλελεύθερο μυαλό και κρατικίστικη ή συντεχνιακή ρητορεία. Είναι καλύτερος ηθοποιός, σε σύγκριση με την λοιπή δεξιά. Η απόδειξη είναι, ότι και αυτή, επί 5 χρόνια, σε συνεργασία με την υπόλοιπη, και μιμούμενη το βαθύτερο ΠΑΣΟΚ, μοίρασε ότι είχε απομείνει από το Δημόσιο πλούτο στους πιό idiot απο τους ιδιώτες.
    Για να τρυπήσεις ένα νόμισμα, πρέπει να τρυπήσεις και την "κορώνα" και τα "γράμματα".

 3. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 22/06/2011 15:31:19

  Πείτε της να μην ανησυχεί. Μόνο η Ελλάδα έχει ΠΑΣΟΚ.

 4. hotdog avatar
  hotdog 24/06/2011 09:50:20

  Καταπληκτικό το σκίτσο! Να συμπληρώσω πως τα βυζιά της Γερμανίας/Μέρκελ είναι "γεμισμένα με το ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΓΑΛΑ" & το τομάρι της με το "ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΙΜΑ" αλλά όπως σωστά δείχνει κι η τελευταία "λεπτομέρεια" για μας περισσεύει μόνο το "αφόδι"της.

  ΖΗΤΩ Η ΕΝΩΜΕΝΗ "ΤΡΑΒΕΣΤΙ" ΕΥΡΩΠΗ!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.