19/08/2011 21:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ισπανία μείωσε το ΦΠΑ για την αγορά νέων κατοικιών

Νέα μέτρα, μεταξύ των οποίων η μείωση του ΦΠΑ για την αγορά νέων κατοικιών, η αλλαγή της φορολογίας των εταιρειών και η υποχρέωση χρήσης γενόσημων φαρμάκων (που δεν προστατεύονται από πατέντα), υιοθέτησε η ισπανική κυβέρνηση, με σκοπό την αντιμετώπιση της κρίσης.

Η ισπανική κυβέρνηση ελπίζει ότι τα μέτρα αυτά θα εγκριθούν γρήγορα από το κοινοβούλιο ώστε να εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία 4,9 δισεκατομμύρια ευρώ, σε μια περίοδο που η χώρα βρίσκεται στην καρδιά της νέας αναταραχής στα χρηματιστήρια η οποία απειλεί όλη την ευρωζώνη.

Αναφερόμενος στα μέτρα, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Χοσέ Μπλάνκο, έκανε λόγο για προσωρινή μείωση του ΦΠΑ στις νέες κατοικίες και για μεταρρύθμιση των δαπανών για την υγεία, η οποία προβλέπει την πιο συστηματική χρήση γενόσημων φαρμάκων.

Η υπουργός Οικονομίας της χώρας, Έλενα Σαλγάδο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά από τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου, υπογράμμισε ότι βασικός στόχος των συγκεκριμένων μέτρων είναι να στηριχθεί η ανάπτυξη και να ανακάμψει ο κατασκευαστικός τομέας.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. manos avatar
    manos 19/08/2011 22:53:23

    Σε λίγο θα ανακοινώσει και η δική μας κυβέρνηση μείωση φπα για αγορά νέας κατοικίας:

    Της BARBIE και του KEN.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.