06/11/2010 19:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ιρλανδία σφίγγει κι`άλλο το ζωνάρι

Η ιρλανδική κυβέρνηση σχεδιάζει να μειώσει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό της του 2011 κατά 6 δισεκατομμύρια ευρώ, έτσι ώστε να μην αναγκαστεί η χώρα να ζητήσει οικονομική βοήθεια ή διάσωση.
Η θέληση είναι να μειωθεί το έλλειμμα στο 9.25%-9.5% του ΑΕΠ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Ιρλανδού υπουργού Οικονομικών Brian Lenihan.
Τελικός σκοπός της κυβέρνησης είναι να μπορέσει να μειώσει το έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ έως το 2014. Για να το πετύχει αυτό, χρειάζεται να κάνει οικονομία 15 τουλάχιστον δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στα επόμενα 4 χρόνια. Έτσι αποφασίστηκε να επιβληθούν  νέοι πρόσθετοι φόροι, με σκοπό την είσπραξη 1.5 δισ. επιπλέον ευρώ, ενώ θα περικοπούν κρατικές παροχές και υπηρεσίες αξίας 4.5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Όπως δήλωσε ο υπουργός, οι περικοπές κρίνονται αναγκαίες «.και θα υπογραμμίσουν την αποφασιστικότητα μας να δείξουμε πως είμαστε σοβαροί όταν μιλάμε για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών μας προβλημάτων.. Είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσουμε τη μελλοντική ευημερία της κοινωνίας μας».

The New Statesman

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τάσος,Θεσσαλονίκη avatar
  Τάσος,Θεσσαλονίκη 06/11/2010 22:26:35

  H Iρλανδία ,προσπαθεί από τα τέλη του 2008 να μειώσει το έλλειμμα της και δεν πέτυχε το 9% και η Ελλάδα,με περισσότερους χεωστικούς τόκους, απευθείας το 8%,χρειάζεται χρονική επιμήκυνση και φορολογική δικαιοσύνη για να μην έχουμε κοινωνική έκρηξη.

 2. δημης avatar
  δημης 07/11/2010 11:33:31

  "Η Ιρλανδία σφίγγει κι`άλλο το ζωνάρι"The New Statesman
  Νά παραδειγματίζεστε !! Νά παραδειγματίζεστε !!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.