11/07/2011 17:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα ψάχνει σύμβουλο για την χρεοκοπία ενός κράτους-μέλους !!!

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Jean-Claude Trichet, αναζητά τη βοήθεια των επαγγελματιών για το πώς η ΕΚΤ θα αντιμετωπίσει μια κρατική χρεοκοπία στην ευρωζώνη, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Handelsblatt, επικαλούμενη χρηματοοικονομικές πηγές. Η ΕΚΤ έχει απευθυνθεί σε περισσότερους από πέντε χρηματοοικονομικούς οργανισμούς τις τελευταίες ημέρες, μεταξύ των οποίων τράπεζες και σύμβουλοι, ζητώντας τις να προσφέρουν τις συμβουλές τους για το πώς να περιοριστεί το ρίσκο της μετάδοσης, αναφέρει η εφημερίδα.

Η ΕΚΤ είναι ιδιαίτερα πρόθυμη για συμβουλές σχετικά με το πώς να αντιμετωπίσει μια «ανεξέλεγκτη» κρατική χρεοκοπία, μεταξύ των οποίων και την αναχρηματοδότηση των τραπεζών αλλά και για οι ανάγκες ρευστότητας, καθώς και για την ανάλυση του προϋπολογισμού, τονίζει η Handelsblatt.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι πώς οι τράπεζες σε Ελλάδα και σε Πορτογαλία θα αντιδράσουν σε μια τέτοια κατάσταση, αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές.

Ο Trichet και οι συνάδελφοί του στην ΕΚΤ ανησυχούν για το γεγονός ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει στις λεπτομέρειες ενός δευτέρου πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα, επισημαίνει η Handelsblatt.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. μαρικα avatar
    μαρικα 11/07/2011 19:32:49

    Να παρουν τον Νικο Παπανδρεου για συμβουλο,και τις απαραιτητες γνωσεις εχει αλλα και το......μεσον.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.