09/12/2009 16:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Η Ελλάδα να αναλάβει τις ευθύνες της», δηλώνει σύμβουλος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ

Η Γερμανία θα πρέπει να αντισταθεί σε οποιαδήποτε πίεση για οικονομική διάσωση της Ελλάδας, γιατί μια τέτοια κίνηση θα ήταν «καταστροφική», δήλωσε σήμερα ανώτατος ακαδημαϊκός σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών της χώρας.

«Αν ασκηθούν πιέσεις, η Γερμανία θα πρέπει να επιμείνει στο να μην παρέχει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα. Οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές», δήλωσε στο Reuters ο Clemens Fuest, πρόεδρος του συμβουλευτικού ακαδημαϊκού συμβουλίου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

«Η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της η ίδια», πρόσθεσε.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών μπορεί να ακολουθήσει τη συμβουλή του συμβουλευτικού ακαδημαϊκού συμβουλίου, αλλά δεν είναι υποχρεωμένο να το κάνει.

«Οι Γερμανοί φορολογούμενοι θα θεωρούνταν υπεύθυνοι για προϋπολογισμούς τους οποίους δεν μπορούν να επηρεάσουν. Αυτό θα ήταν πρόσκληση για άλλες χώρες να απαλλαχθούν από τα (οικονομικά) βάρη τους εις βάρος των ισχυρών κρατών της ευρωζώνης», πρόσθεσε ο Fuest. «Αυτό θα ήταν μοιραίο».

Πηγή: Reuters

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.