07/02/2012 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην ΕΕ

Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Εurostat, το δωδεκάμηνο γ’ τρίμηνο 2010 - γ’ τρίμηνο 2011, η Ελλάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση του δημόσιου χρέους στην Ε.Ε., ενώ δραματική ήταν η κατάσταση και στις άλλες δύο «μνημονιακές» χώρες, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

Στην Ελλάδα το χρέος αυξήθηκε 20,3 μονάδες φτάνοντας το 159,1% του ΑΕΠ, στην Πορτογαλία 18,9 μονάδες και ανήλθε στο 110,1% του ΑΕΠ και στην Ιρλανδία 16,5 μονάδες με αποτέλεσμα να φτάσει  στο 104,9% του ΑΕΠ. Σε 12 χώρες αυξήθηκε, ενώ μικρές μειώσεις σημειώθηκαν σε πέντε χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ιταλία.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μπέμπης avatar
  Μπέμπης 07/02/2012 09:24:27

  Πόσο είναι το δημόσιο χρέος τής Γερμανίας αν συνυπολογιστούν οι δαπάνες των νοσοκομείων και τα ελλείμματα τής Treuhand;

 2. Ιντζεσίλογλου Λάζαρος avatar
  Ιντζεσίλογλου Λάζαρος 07/02/2012 13:46:29

  Έχει το μεγαλύτερο χρέος όταν υπολογίζεται ως ποσοστό του Α.Ε.Π. Σε απόλυτα νούμερα την πρωτοκαθεδρία την έχουν οι διάφοροι Ευρωπαϊκοί τιμητές, και αν μέσα στον υπολογισμό του Κρατικού Χρέους συμπεριλάβουμε και το Ιδιωτικό Χρέος τότε τα πράγματα αλλάζουν άρδην, διότι τότε εμφανίζεται σαν η πιο υπερχρεωμένη χώρα το Λουξεμβούργο, και όμως αληθινό. Βέβαια αυτά τα στοιχεία δεν τα επεξεργάζονται ούτε και αναλύονται από τους έγκριτους οικονομικούς αναλυτές, διότι αποκαλύπτουν την Οικονομική γύμνια όλης της Ευρώπης. Τα στοιχεία αυτά τα κάνουν κοινός " Μόκο ". Πώς αλλιώς θα ζητήσουν από τους μικρούς της Ευρώπης να συμμορφωθούν σε κάτι που ούτε οι ίδιοι δεν μπορούν να εφαρμόσουν στις χώρες τους;
  Οι υπόλοιπες σκέψεις δικές σας.

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ Ιντζεσίλογλου Λάζαρος 07/02/2012 16:12:43

   κι αντίστοιχα, το χαμηλότερο ή από τα χαμηλότερα συνολικά χρέη στην ευρωζώνη έχει... η Ελλάδα! Απίστευτο αλλά αληθινό.... κατά τα άλλα, οι Έλληνες καλά παθαίνουν γιατί δήθεν αυτοί είναι σπάταλοι κι έχουν πολλά Cayenne..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.