12/04/2010 15:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Γερμανία θα δώσει 8,4 δισ. Ευρώ και η Ισπανία 3,6 δισ

Η Γερμανία θα συνεισφέρει το ποσό των 8,4 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, σε περίπτωση που χρειασθεί, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.  Όπως σημείωσε, οι συνθήκες για την ενεργοποίηση του μηχανισμού βοηθείας δεν θα πρέπει να είναι αυτόματες.

Εντωμεταξύ, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει βοήθεια, τονίζοντας πως δεν υπάρχει προς το παρόν ζήτημα έκτακτης ανάγκης. Για την ενεργοποίηση του μηχανισμού θα απαιτηθεί να υπάρξει συμφωνία σε σύνοδο κορυφής, πρόσθεσε. «Το γεγονός ότι υπάρχει πλέον στη διάθεσή μας ένας “πυροσβεστήρας” δεν λέει τίποτα για το αν θα χρειασθεί ή όχι η βοήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ποσό ύψους 3,6 δισ. ευρώ θα συνεισφέρει η Ισπανία στο μηχανισμό διάσωσης για την Ελλάδα, εάν η χώρα αποφασίσει να τον ενεργοποιήσει, ανακοίνωσε σήμερα ο Ισπανός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.  Ο μηχανισμός βοήθειας για την Ελλάδα είναι εμφανώς θετικός για τις αγορές, υπογράμμισε ο Ντιέγκο Λόπεζ Γκαρίντο, μιλώντας σε εκδήλωση στη Μαδρίτη.

Ποσό ύψους 1,8 δισ. ευρώ θα συνεισφέρει η Ολλανδία στον μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας, σε περίπτωση που αυτός ενεργοποιηθεί, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της χώρας.

Σύμφωνα με τον Νιλς Ρεντεκέρ, η συνεισφορά της Ολλανδίας ισοδυναμεί με το 5,9% του πακέτου στήριξης ύψους 30 δισ. ευρώ και απαιτεί την έγκριση της ολλανδικής Βουλής.

Πηγή: Reuters

ΣΧΟΛΙΑ

  1. bugtrottel avatar
    bugtrottel 12/04/2010 22:04:35

    Ισως να έπρεπε να αλλάξουμε λεξιλόγιο, γιατί συνεισφορά με 5,1% επιτόκιο, μάλλον ως ληστρική ευρωπαϊκή (δβζ. γερμανική) επιδρομή ακούγεται παρά σαν βοήθεια, στην οποία παραπέμπει ο όρος. Τελικά τι αλληλεγγύη και πράσινα άλογα. Ενα μάτσο τοκογλύφοι είναι όλοι τους. Και αν σκεφθεί κανείς ότι το πανηγυρίζουμε κι' όλα, τότε δεν έχουμε ελπίδα. Ούτε καταλάβαμε ούτε καταβάλαμε τις προσπάθειες που θα άρμοζαν στους ταλαιπωρημένους.
    Μήπως γνωρίζει κανείς αν η συμμετοχή μας στην ΕΚΤ υπόκειται σε τοκισμό, ή απλά βάζουμε χρήματα εκεί έτσι γιατί το επιβάλλει το έθιμο, εν είδη συνεισφοράς. Και ας μην βιαστούν οι ευρωπαϊστές (επώνυμοι και ανώνυμοι) να μου υπενθυμίσουν την ευρωπαϊκή συνθήκη και τις υποχρεώσεις μας γιατί θα τους διαολοστείλω. Για το τι έκαναν με τις υποχρεώσεις μας αυτοί που κυβερνούν απο την μεταπολίτευση και μετά δεν ευθύνεται ο απλός Έλληνας παρά μόνον γιατί άφησε να τον ξεγελάσουν..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.