Ηχηρή παρέμβαση Μέρκελ «κλειδώνει» τη συμφωνία - «Αρκετά!» είπε η καγκελάριος
29/05/2015 15:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ηχηρή παρέμβαση Μέρκελ «κλειδώνει» τη συμφωνία - «Αρκετά!» είπε η καγκελάριος

«Η Άγκελα Μέρκελ είπε: "αρκετά"»: με αυτή τη φράση κι υπό τον τίτλο «Μία συμφωνία για την Ελλάδα» η ισπανική εφημερίδα El Mundo, υποστηρίζει πως επίκειται συμφωνία, ίσως και μέχρι την Κυριακή, μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών για την επανέναρξη της χρηματοδότησης του προγράμματος δανεισμού από την ΕΕ.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της εφημερίδας στις Βρυξέλλες, που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές που έχουν γνώση των διαπραγματεύσεων, οι «υπουργοί Οικονομικών ήδη λαμβάνουν το σχετικό μήνυμα από τους επικεφαλής των κυβερνήσεών τους, ώστε να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, κατά τρόπο επιτυχή κι εντός των προσεχών ημερών»

Κατά την ίδια πηγή, «μία σειρά τηλεφωνικών συνδιαλέξεων έχει υπάρξει τις προηγούμνες ημέρες, ιδώς μεταξύ των μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΡΡ)» σε μία προσπάθεια συνδυασμού των ενεργειών τους».

«Πρόκειται να υπάρξει μία πολιτική συμφωνία, η απόφαση έχει ληφθεί ήδη. Σήμερα ήδη υπάρχουν δύο στις τρεις πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία εντός των προσεχών ημερών. Πρόκειται να κλείσει η αναθεώρηση του προηράμματος προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκταμίευση κονδυλίων κι εν συνεχεία να προχωρήσουμε στην διαπραγμάτευση του τρίτου προγράμματος», σύμφωνα με την ίδια πηγή που μίλησε στην El Mundo.

Όπως προσθέτει η ίδια εφημερίδα πρόκειται για μία πολιτική «αλλαγή παραδείγματος, η οποία έχει τεθεί για πρώτη φορά στο τραπέζι» σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ώστε να υπάρξει «επικείμενη πολιτική συμφωνία» για το πρόγραμμα, με τις εικασίες να μιλούν για περαίωσή της έως την Κυριακή με στόχο να επικυρωθεί σε έκτακτη σύσκεψη του Eurogroup. Η νέα τούτη πολιτική συμφωνία θα καταστήσει αναγκαία τη σύγκληση μίας νέας Συνόδου κορυφής των αρχηγών κρατών και θα γίνουν παραχωρήσεις ως προς τα όσα έχουν, ή έχουν ζητηθεί να γίνουν, ειδεμή θα κλείσει το όλο θέμα εντός του Eurogroup, είτε σε αυτό της 18ης Ιουλίου, είτε σε έκτακτη σύνοδό του νωρίτερα, σύμφωνα με τις ίδιες διπλωματικές πηγές ,που μίλησαν στην El Mundo.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προφήτης avatar
  Προφήτης 29/05/2015 16:06:37

  Η πολιτική λύση δόθηκε προχθές από τον Μιχελογιαννάκη : πάτε για ρακές και μην ανησυχείτε.
  Σου λέει μόνο μεθυσμένοι μπορούν να παρακολουθούν ψύχραιμα τη "διαπραγμάτευση".

 2. Κωνσταντίνος avatar
  Κωνσταντίνος 29/05/2015 16:13:50

  Προφανώς- φωνάζει από μακρυά- πως η συγκεκριμένη είδηση έχει προέλευση το κέντρο προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ... Ο Παππάς μαζί με κάτι εξυπνάκηδες διέρρευσαν αυτήν την είδηση που έχει ήδη διαψευστεί από την ΚΟΜΙΣΙΟΝ... Μάλιστα χαρακτηριστικά ειπώθηκε πως "δεν έχει ούτε ψήγμα αλήθειας η συγκεκριμένη είδηση"... Προφανώς είμαστε πολύ πολύ κοντά στην χρεωκοπία για να διαδίδουν με ρυθμό πολυβόλου ψεύτικες ειδήσεις οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ...

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Κωνσταντίνος 29/05/2015 19:53:16

   Δεν είναι μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να υπάρχουν και συγκεκριμένα κέντρα στο εξωτερικό που διαδίδουν τέτοια πράγματα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.