26/11/2010 18:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ημιυπαίθριοι: Παράταση και περισσότερες δόσεις

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, παρατείνεται τόσο η διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών στις πολεοδομίες για τους ημιυπαίθριους, όσο και η προθεσμία καταβολής του ειδικού προστίμου διατήρησης, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων καταβολής ανά κατηγορία ακινήτων. Συγκεκριμένα:

- Δίνεται παράταση δύο μηνών (έως 28.12.2010) στις αιτήσεις που αποστέλλονται ταχυδρομικώς, στις αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες (είχε λήξει στις 30/10/2010).

- Αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων και η χρονική διάρκεια πληρωμής του προστίμου διατήρησης των χώρων. Για τα ακίνητα κατοικίας σε δέκα δόσεις, εντός 30 μηνών και για τα ακίνητα άλλης χρήσης σε οκτώ δόσεις εντός 32 μηνών (μέχρι σήμερα οι δόσεις ήταν έξι).

Η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός 12 μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου 3843/2010, ενώ σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής κατά το χρόνο καταβολής της πρώτης δόσης παρέχεται έκπτωση 10%.

- Για τους χώρους που διατηρούνται δεν οφείλονται αναδρομικά οποιοιδήποτε φόροι.

- Η διατήρηση των χώρων δεν μεταβάλλει τα στοιχεία των δηλώσεων ακινήτων (Ε9) και δεν επηρεάζει το φόρο ακίνητης περιουσίας. Επιπλέον, για τους διατηρούμενους χώρους δεν τροποποιούνται τα δημοτικά τέλη.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Προφήτης avatar
    Προφήτης 26/11/2010 20:57:58

    Δεν θα πάρουν μία. Κανένας δεν έχει εμπιστοσύνη στο Δημόσιο για να πάει να δηλώσει παρανομία, να "φακελλωθεί" επίσημα, και να μην ξέρει μετά κάθε πότε θα τον τραβάνε για έκτακτες εισφορές, πρόστιμα διατήρησης κλπ.
    Όλοι χορό του Ζαλόγγου : αν με πιάσουν βλέπουμε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.