Ζητούν επανάληψη του διαγωνισμού για το Ελληνικό
20/03/2014 18:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ζητούν επανάληψη του διαγωνισμού για το Ελληνικό

Σε μία εβδομάδα, δηλαδή την Τετάρτη 26 Μαρτίου θα γνωρίζουμε αν τελικά ο Λάτσης θα πάρει το Ελληνικό καθώς σήμερα αποσφραγίστηκε η οικονομική προσφορά και ζητήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ να καταθέσει η Lamda νέο βελτιωμένο ποσό. Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν διαρρεύσει ποσά εκτιμάται ότι η κοινοπραξία που είναι η μοναδική η οποία κατέβηκε στον διαγωνισμό δεν έχει δώσει πάνω από 500 εκατ. ευρώ για την έκταση των 6.200 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο σε κοινή συνεδρίασή του με το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων προχώρησε σήμερα στην αποσφράγιση της αποτίμησης του Ανεξάρτητου Αποτιμητή για την πώληση του 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε.

Ακολούθησε η αποσφράγιση της δεσμευτικής οικονομικής προσφοράς της Lamda Development, παρουσία εκπροσώπων της εταιρείας.

Σε συνέχεια σχετικής διαβούλευσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ κάλεσε τη Lamda Development να υποβάλει βελτιωμένη προσφορά έως την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014.

Οι Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι (Citigroup, Piraeus Bank) με τη συνδρομή του εξειδικευμένου συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Happold Consulting, θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση του δικαίου και ευλόγου της τελικής δεσμευτικής οικονομικής προσφοράς της Lamda Development, με βάση διεθνώς αποδεκτές διαδικασίες και πρότυπα αξιολόγησης («fairness opinion»).

Πάντως, συνεχίζονται οι αντιδράσεις από φορείς και κόμματα οι οποίοι ζητούν επανάληψη του διαγωνισμού όταν θα υπάρξει ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων και θα μπορέσει το δημόσιο να διεκδικήσει μεγαλύτερο τίμημα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Hunter avatar
  Hunter 20/03/2014 20:12:16

  Η Happold Consulting που "συμβουλεύει" το ΤΑΙΠΕΔ, πόσα χρήματα παίρνει για αυτές τις συμβουλές;;;

 2. riot avatar
  riot 20/03/2014 20:19:57

  Χρηματοϊκονομικός σύμβουλος και η Citigroup (μητρική της Citibank) που όπως κατηγορείται σε άλλη ανάρτηση έπεσε σε όλα έξω.

  • riot avatar
   riot @ riot 20/03/2014 20:20:43

   Και βεβαίως δεν λείπει ο Μάρτης του banking Σάλλας.

  • riot avatar
   riot @ riot 20/03/2014 20:23:07

   600.000.000 του πλεονάσματος μοιράζονται και πουλάμε το Ελληνικό 700 εκ. Ενώ είχε εκτιμηθεί τουλάχιστον 1,5 δις. Γιατί;

   • Hunter avatar
    Hunter @ riot 20/03/2014 20:32:51

    Και τα σπίτια είχαν εκτιμηθεί 300-400 χιλιάρικα αλλά τώρα κατέβηκαν στα 150 και δεν πλησιάζει ούτε μύγα... Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση να έρθει όμιλος ή κοινοπραξία από το εξωτερικό να δώσει 1,5 Δις ξερά λεφτά και να θέλει άλλα τόσα για το development! Ασχολούμαι με παραπλήσια πράγματα στο εξωτερικό. Ούτε μπορεί όμως να συνεχίσει να ρημάζει εκεί η έκταση. Εάν μπορεί η Lamda να το αναπτύξει και να δημιουργήσει όντως τόσες χιλιάδες θέσεις εργασίας όπως έγραφε στο business plan, ας το πάρει και ας βάλουν όρους ότι ΔΕΝ μπορεί να παρεκκλίνει ούτε ρούπι από το business plan.

    • riot avatar
     riot @ Hunter 20/03/2014 20:33:00

     Μπορεί; Και με τίνος λεφτά; Των Ελληνικών τραπεζών; Δηλαδή τα δικά μας;

     • riot avatar
      riot @ riot 20/03/2014 20:38:12

      Επειδή έχουμε το παράδειγμα του Mall και των τροπολογιών του Βενιζέλου ξέρουμε πολύ καλά πόσο τα τηρηθεί ο όρος "να μην παρεκκλίνει ρούπι από το bussines plan". Όταν η επένδυση γίνει too big to fail ο Λάτσης με τη βοήθεια των πολιτικών που ελέγχει θα τα πάρει όλα. Όπως ακριβώς γίνεται στις μπανανίες του τρίτου κόσμου.

    • riot avatar
     riot @ Hunter 20/03/2014 20:35:33

     Και φυσικά δεν θα έρθει κανείς όμιλος από το εξωτερικό. Γιατί ξέρουμε πολύ καλά πως οι ντόπιοι ολιγάρχες έχουν μοιράσει τσιφλίκια. Και έχοντας στο πλευρό τους την διαπλοκή με το δημόσιο διώχνουν όλους τους άλλους. Γιατί γνωρίζουν ότι αν επενδύσουν θα φύγουν ζημιωμένοι.

     • Hunter avatar
      Hunter @ riot 20/03/2014 21:12:10

      Πώς να έρθουνε οι ξένοι αγαπητέ;;; Εφόσον όποιος κολοσσός και να έρθει εκεί, θα πρέπει πρώτα καμιά 25αριά άτομα από το Board of directors να τρέχουνε πρωί-πρωί με τους διερμηνείς να δηλωθούν στο ΤΕΒΕ... Κατόπιν θα διαβάζουνε μέρα-νύχτα σε συγκεκριμένες εφημερίδες ότι ήρθανε να κάνουνε "πλιάτσικο", να ξεπλύνουν χρήματα από ναρκωτικά, όπλα, ιερόδουλες κτλ. κτλ. Τα ξέρουμε τώρα αυτά...

     • riot avatar
      riot @ Hunter 20/03/2014 23:14:39

      Θα έπαιρνε η 'Emma Delta' τον ΟΠΑΠ χωρίς να χει μπροστά τον Τίγρη; Θα έπαιρνε η Eldorado Gold τις Σκουριές χωρίς να χει μπροστά τον Μπόμπολα; Σε τα μας τώρα; Σε τα μας;

 3. Aegean times avatar
  Aegean times 21/03/2014 11:47:51

  Είμαστε απαράδεκτοι, όχι μόνο γιατί δεν κατέστη δυνατόν να υπάρχουν δύο και τρεις υποψήφιοι επενδυτές για ένα τέτοιο έργο αλλά και γιατί δίνουμε αποκλειστικά σε έναν και τα 6.200 στρέμματα. Από μόνα τους τα δύο αυτά στοιχεία βγάζουν μάτι ότι η δουλειά όχι είναι απλώς μιλημένη αλλά και προ συμφωνημένη. Θα μπορούσαν άριστα να τεμαχίσουν αυτά τα στρέμματα να δώσουν μικρά κομμάτια στους πέριξ αυτού δήμους και να προχωρούν τμηματικά στην πώληση. Σήμερα πουλάμε 1000 στρέμματα ακούμε τις προτάσεις του επενδυτή και προχωράμε, μετά στο επόμενο κομμάτι και επόμενο επενδυτή και εν τω μεταξύ η αξία των κομματιών θα ανεβαίνει από την στιγμή που θα έχει ξεκινήσει η ανάπτυξη της περιοχής. Το ΤΑΙΠΕΔ αλήθεια τι ακριβώς κάνει ουδείς έχει καταλάβει, εκτός από την πώληση του ΟΠΑΠ και αυτό εδώ το ξεπούλημα στην κυριολεξία που πρόκειται να πραγματοποιήσει τι άλλο έχει να επιδείξει? Κρίμα βρε παιδιά και λέγαμε μπας και αλλάξει κάτι, αλλά μάλλον δεν προβλέπεται.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.