#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/05/2011 11:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ζητούν απόλυση 45.000 δημοσίων υπαλλήλων αορίστου χρόνουΔραστική και άμεση μείωση των λειτουργικών και μισθολογικών δαπανών του Δημοσίου ζήτησε η τρόικα από την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο, την περασμένη Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση μεγαλύτερο περιορισμό στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αλλά και απολύσεις του 1/3 των υπαλλήλων με συμβάσεις αορίστου χρόνου που απασχολούνται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Υπολογίζεται ότι 45.000 εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου έχουν μπει στο στόχαστρο της τρόικας, προκειμένου να μειωθούν αποτελεσματικά και μόνιμα οι μισθολογικές δαπάνες των φορέων της κεντρικής κυβέρνησης, κυρίως στις ΔΕΚΟ, σε τράπεζες που έχει συμμετοχή το κράτος και σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου όπως είναι δημοτικές επιχειρήσεις, καζίνο, φορείς διαχείρισης λιμανιών, αεροδρομίων κ.τ.λ.

Η απόλυση 45.000 υπαλλήλων αορίστου χρόνου θα μειώσει το μισθολογικό κόστος κατά 600 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των υπαλλήλων αορίστου χρόνου σε δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα υπολογίζεται ότι ξεπερνά τους 130.000 εργαζομένους.

Κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών αποκλείουν το ενδεχόμενο απολύσεων προσωπικού στο Δημόσιο και επιμένουν ότι το πλεονάζον προσωπικό από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, μετά την αναδιοργάνωση των φορέων, θα μετατάσσεται σε κενές οργανικές θέσεις του «στενού» δημόσιου τομέα.

Παράλληλα οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι τα μέτρα που προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το σχέδιο αναδιοργάνωσης του κράτους που έχει ξεκινήσει να υλοποιεί το υπουργείο Εσωτερικών συνεισφέρουν ουσιαστικά στη μείωση του κράτους, προσφέροντας εξοικονομήσεις μεγαλύτερες από 3 δισ. μέχρι το 2013, χωρίς να προβλέπει απολύσεις προσωπικού.

Η τρόικα θεωρεί ότι η προσέγγιση των μετατάξεων δεν αποδίδει εξοικονομήσεις και γι' αυτόν τον λόγο «έριξε» στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και το «χαρτί» των απολύσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπτωση που εφαρμοστεί το σχέδιο των απολύσεων, απειλείται με απόλυση τμήμα των υπαλλήλων με σύμβαση αορίστου χρόνου στον στενό δημόσιο τομέα, στις ΔΕΚΟ, σε 2.000 δημοτικές επιχειρήσεις, στις τράπεζες που έχει συμμετοχή το Δημόσιο (Αγροτική, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) και κυρίως σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και σε οργανισμούς που πρόκειται να συγχωνευτούν ή να καταργηθούν.

Aκύρωση στα δικαστήρια
Σύμφωνα με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των δημοσίων υπαλλήλων, οι εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου που απασχολούνται στον δημόσιο τομέα δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα απόλυσης σε ενδεχόμενη ενεργοποίηση του σεναρίου, αφού θα μπορούσαν να ακυρώσουν την απόφαση στα δικαστήρια. Οι συμβάσεις αορίστου χρόνου που έχουν υπογράψει οι υπάλληλοι στις ΔΕΚΟ και σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, αντιστοιχούν με συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι μπορούν να απολυθούν, αφού τους καταβληθεί η προβλεπόμενη αποζημίωση.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της τρόικας πιέζουν για άμεση εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου από τον Ιούνιο στον στενό δημόσιο τομέα, αλλά και σε 40.000 υπαλλήλους στις ΔΕΚΟ και στις τράπεζες όπου υπάρχει κρατική συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο (Αγροτική Τράπεζα, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Τράπεζα Αττικής).

ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ
Κομβικό σημείο για τη διαμόρφωση του νέο μισθολογίου θα είναι το κονδύλι που θα διατεθεί για το μισθολογικό κόστος. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει δεσμευτεί ότι δεν θα μειωθεί το σύνολο του μισθολογικού κόστους (υπολογίζεται σε 19 δισ. ευρώ) και ότι θα γίνουν εξοικονομήσεις από τον μεγάλο αριθμό των αποχωρήσεων και την εφαρμογή της αναλογίας 1 προς 5, που υπολογίζονται σε 600 εκατ. μόνο για το τρέχον έτος. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν περικοπές στους υψηλά αμειβόμενους και ανακατανομή των κονδυλίων στους χαμηλόμισθους.

Οι αντιπροτάσεις της κυβέρνησης
Προσλήψεις με αναλογία 1 προς 7

Το υπ. Εσωτερικών αντιτάσσει την αύξηση της αναλογίας προσλήψεων στο Δημόσιο που ήταν 1 προς 5 και τη μείωση 50% των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, κίνηση που αναμένεται να αποφέρει 600 εκατ. ευρώ ετησίως

Την αύξηση της αναλογίας των προσλήψεων σε σχέση με τις αποχωρήσεις από 1 προς 5, σε 1 προς 7 ακόμα και σε 1 προς 10 αντιτάσσει το υπουργείο Εσωτερικών ως σημαντικό όπλο εξοικονομήσεων στο Δημόσιο, σε συνδυασμό με τη δραστική μείωση μέχρι και 50% των συμβασιούχων που θα προσληφθούν το 2011, αποκλείοντας κάθε πιθανότητα να πραγματοποιηθούν απολύσεις υπαλλήλων αορίστου χρόνου.

Μόνο από τη μείωση των συμβασιούχων από 63.000 που ήταν το 2010 σε 30.000 υπαλλήλους ορισμένου χρόνου το 2011, αναμένεται ότι θα προκύψουν εξοικονομήσεις της τάξης των 600 εκ. ευρώ.

Τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών κατέληξαν τελικά στη λύση να μπει «μαχαίρι» στους συμβασιούχους του Δημοσίου, προκειμένου να εξασφαλιστούν άμεσα κονδύλια μεγαλύτερα από 0,5 δισ. ευρώ από την περικοπή κρατικών δαπανών.

Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρουν ότι η αναλογία «1 πρόσληψη προς 5 αποχωρήσεις» έχει αυξηθεί μόνο από το χρονικό διάστημα με το οποίο ανακοινώνονται οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε στο «Εθνος» ότι το 2010 πραγματοποιήθηκαν 53.000 αποχωρήσεις, γεγονός που επιτρέπει στο Δημόσιο να προσλάβει 10.600 μόνιμους υπαλλήλους το 2011, συμπεριλαμβανομένων και των μετατάξεων που υπολογίζονται περίπου 4.000 από τον ΟΣΕ και τον ΟΑΣΑ. Μέχρι στιγμής το υπουργείο Εσωτερικών έχει ανακοινώσει την πρόσληψη μόνο 1.183 μόνιμων υπαλλήλων.

«Εάν πραγματοποιούσαμε το σύνολο των 10.600 προσλήψεων και μετατάξεων από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα τον Ιανουάριο θα εφαρμόζαμε την αναλογία ''1 προς 5'', αφού θα καταβάλλαμε το σύνολο της μισθολογικής δαπάνης για το 2011 που αφορούν τους 10.600 υπαλλήλους», αναφέρει το στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών.

Μετά τον Ιούλιο
Η ανακοίνωση των προσλήψεων μετά τον Ιούλιο μειώνει αισθητά τη μισθολογική δαπάνη των νέων προσλήψεων για τη χρονιά που διανύουμε, αφού καταβάλλονται 6 αντί για 12 μισθούς στους νεοδιορισθέντες. «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, αν υπολογίσουμε την αναλογία μεταξύ του κόστους μισθοδοσίας των 53.000 αποχωρησάντων και το κόστος μισθοδοσίας των 10.600 πρωτοδιόριστων και μεταταχθέντων, να ξεπερνάμε το 1 προς 5 και να πλησιάζουμε το 1 προς 7 ακόμα και το 1 προς 10», αναφέρει το στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών.

Με αυτήν την τακτική αναμένεται ο μεγαλύτερος αριθμός προσλήψεων να ανακοινωθεί μετά τον Ιούλιο και προς το τέλος του έτους.

Ο αριθμός των 10.600 θέσεων θα καλυφθεί αλλά με μειωμένο κόστος σε σχέση με το αρχικά υπολογιζόμενο.

Παράλληλα, ο Καλλικράτης θα συνεισφέρει στην εξοικονόμηση πόρων κατά -τουλάχιστον- 500 εκατομμύρια ευρώ το 2011 και κατά 1,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2013. Μετά την ολοκλήρωση των συγχωνεύσεων και των καταργήσεων οργανισμών στους ΟΤΑ και με την τροπολογία που ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών για την απελευθέρωση των μετατάξεων από ΟΤΑ προς το Δημόσιο και αντίστροφα, αναμένεται να αυξηθεί το ποσό των εξοικονομήσεων πέραν των 500 εκατ. ευρώ που θα εξασφαλιστεί φέτος από την τοπική αυτοδιοίκηση.

ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 09/05/2011 11:12:11

  Ο νεοφιλελεύθερος Κύρτσος σήμερα το πρωί στον "Φλας" μετέφερε την πληροφορία ότι ζητήθηκε η απόλυση και μονίμων δημοσίων υπαλλήλων, και όχι μόνο συμβασιούχων ή αορίστου χρόνου. Και, εν πάση περιπτώσει, το γεγονός ότι και το "Έθνος" σήμερα ανοίγει αυτό το θέμα (προφανώς κατόπιν "υπόδειξης" κυβερνητικών στελεχών) δείχνει ότι παρασκηνιακά η κυβέρνηση έχει μπει στη λογική της συζήτησής του με την τρόικα.

  Και ας μη νομίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι ότι δεν (θα) τους αφορά. Αν δεν γίνει τώρα, θα γίνει στην επόμενη ή τη μεθεπόμενη δόση. Όταν δηλαδή το πρεζόνι που λέγεται Ελλάδα θα έχει ήδη ξεπουλήσει την περιουσία του και δεν θα απομένει παρά η απόλυση των ΔΥ για να κάνει...

  • ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ avatar
   ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ @ Αυριανιστής 09/05/2011 11:19:40

   ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΣΙΓΟΥΡΟ.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ 09/05/2011 11:28:19

    Θα είναι άραγε οι ίδιοι που μεθαύριο, είτε δεν θα απεργήσουν, είτε θα πάνε για καφέ στις καφετέριες;

    • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
     ΝΙΚΟΛΑΣ @ Αυριανιστής 09/05/2011 11:50:11

     οι συνδικαλισταράδες έχουν την εντολή να προκαλέσουν. Ένας Δ.Υ. που έχει κάποια επαφή με την πραγματικότητα δε θα αντιδρούσε για το ζήτημα του 40ωρου, ακριβώς γιατί είναι μικρής σημασίας ζήτημα και δε θα ήθελε να προκαλέσει το κοινό αίσθημα. Τόσες άλλες ρυθμίσεις πέρασαν και τα συνδικάλια δεν αντέδρασαν, κινητοποιούνται τώρα γι' αυτήν τη βλακεία.
     Θέατρο είναι, για να φανεί ότι Κυβέρνηση και Ραγκούσης προσπαθούν και αντιμετωπίζουν αντιδράσεις...Στο ίδιο έργο θεομπαίχτες.

    • The Saint avatar
     The Saint @ Αυριανιστής 09/05/2011 16:49:40

     Aυτοί θα είναι...
     Αυτοι που έβελεπες στις καφετέριες είναι οι Δ.Υ. Αλλωστε πολυ εύστοχα έγραψε κάποιος εδώ μέσα σε άλλο πρόσφατο άρθρο, διερωτώμενος "ποιος να αντισταθει" όταν οι Δ.Υ μαζί με τους συνταξιουχους Δ.Υ. πιάνουν ένα 45% του συνολικού πλυθησμου, ένώ μόνο ένα 25% είναι αυτοί που απομένουν, απο τον Ι.Τ. και αυτοι μισοεξαθλιωμένοι γιά να κατεβουν στους δρόμους. Το υπόλοιπο δεν θυμάμαι σε τι το κετενειμε -δυστηχώς- αλλά συμπεριλαμβάνονταν τα καθε λογής λαμόγια.
     Οσο οι Δ.Υ. δεν βλέπουν τη φωτιά να ΠΑΙΡΝΕΙ τα μπατζάκια τους, δεν κουνάνε ουτε το δαχτυλάκι τους.
     Αλλά έχω πεί. Θα είναι οι τελευταίοι που θα τους μπεί το παλουκι στον πάτο, και θα είμαι εγώ μαζι με αυτούς που την ίδια ώρα θα πίνω freddo esspresso (στην άκρη και στο χέρι, και ο καφές φτιαγμένος απο μένα, γιατι δεν θα υπάρχει πιά μία γιά καφετέρια...)
     Και θα ευχαριστιέμαι που επιτέλους καιγεται η που.... η "κατσίκα του γείτονα". (Γιά να απαντησω και σε μιά ατάκα σου παρακάτω)
     Γιατι πρέπει αγαπητέ Αυριανιστή επιτέλους να καταλάβεις ότι ΝΑΙ μεν είναι κακό γιά ΟΛΟΥΣ μας, το να απολυθούν μερικές δεκάδες η ακόμη και εκατοντάδες χιλιαδες Δ.Υ. αλλά ΑΝ ΔΕΝ γίνει αυτό, ΔΕΝ πρόκειται να "πάρει μπροστά" η "μηχανή" της "Επανάστασης"...
     Ελπίζω να είμαι κατανοητός, και συγγνώμη γιά το σκληρό ύφος...

 2. Τζαμπακερας avatar
  Τζαμπακερας 09/05/2011 12:01:06

  NA KOΨΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ 300! ΔΕΙΡΩΤΑΜΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ 150 ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ?

 3. SOTPAP avatar
  SOTPAP 09/05/2011 12:20:35

  ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ( Η ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ)
  ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ, ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΑΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ.
  ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΕ 150 ΑΠΟ 300 ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 50% ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.
  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΑΛΙ

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ SOTPAP 09/05/2011 12:36:48

   Να ψοφήσει και η κατσίκα του γείτονα...

 4. dimos avatar
  dimos 09/05/2011 12:42:26

  ΝΑ κρατήσουμε τους ΑΣΕΠΙΤΕΣ (είναι δίκαιο) και να αξιολογηθούν όλοι οι υπόλοιποι με βάση συγκεγκριμένα κριτήρια 1. ηλικία 2. οικογενειακή κατάσταση 3. εισόδημα. Θεωρητικά οι ανύπαντροι με ηλικία 50 ετών.

 5. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 09/05/2011 12:44:38

  Μα, σοβαρά τώρα, είναι δυνατό να πιστεύουμε τη μαύρη προπαγάνδα ότι, δήθεν, οι ΔΥ θα απεργήσουν για το... 40ωρο; Αυτά τα λέει ο κάθε ημιμαθής Πορτοσάλτε, με προφανή στόχευση αυτούς που τον πιστεύουν. Εδώ ΟΛΗ η κοινωνία φλέγεται, και απορώ πώς ΗΔΗ δεν έχει ξεσηκωθεί να αρχίσει να ξηλώνει πεζοδρόμια! Όταν υπάρχουν χιλιάδες άλλοι λόγοι για να αντιδράσει κάποιος, δε νομίζω ότι το "40ωρο" θα ήταν στις πρώτες προτεραιότητές του.

 6. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 09/05/2011 12:47:47

  Μάλλον δεν έχεις ακόμα καταλάβει ότι τα κτήνη της τρόικας έδωσαν εντολή για ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ απολύσεις, που θα προκύψουν από ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ λειτουργιών. Δηλαδή, ακόμα κι αν μια δημόσια υπηρεσία στελεχώνεται εξ ολοκλήρου από "ΑΣΕΠίτες", όπως τους λες, και πρόκειται να καταργηθεί, θα απολυθούν ΟΛΟΙ, αδιακρίτως. Οπότε, μη βαυκαλίζεσαι ότι θα απολυθούν μόνο (ή έστω κυρίως) οι ρουσφετολογικώς διορισθέντες κατά το παρελθόν...

 7. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 09/05/2011 13:03:12

  Διαβάστε κι αυτό:
  h__p://www.antinews.gr/2010/12/12/75736/

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Strange Attractor 09/05/2011 13:14:28

   Οι νεοφιλελεύθεροι κεκράκτες, καθώς και οι ποδοσφαιροποιημένοι τηλεκαταναλωτές κοινωνικού αυτοματισμού, δεν καταλαβαίνουν από τέτοια...

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Αυριανιστής 09/05/2011 13:17:58

    Εμείς πάντως τα λέγαμε από τότε!

 8. Greece Pleading avatar
  Greece Pleading 09/05/2011 13:41:01

  Παραθετω απο αλλου:
  "Φυσικά η οποιαδήποτε νέα μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων θα έχει μαθηματικά μόνο δύο αποτελέσματα: Τη περαιτέρω "νέκρωση" της όποιας παραγωγικότητας του δημόσιου τομέα και την αύξηση της διαφθοράς. Όλα δείχνουν τις τελευταίες ημέρες της Ρώμης πριν την έλευση των βαρβάρων..."

  Την πολη τη παραγωγικοτητα δηλαδη που δεν ειχαν ετσι κι αλλιως, και τη λιγη τη μιζα/φακελακι που δεν επαιρναν.
  Θα τα παρουν απο αυτους που δεν εχουν, δηλαδη παλι απο τον απλο κοσμακι και οι Δ.Υ.
  Σα να το βλεπω, θα ρχεται ο καμενος, ο απολυμενος ο ξεσπιτωμενος και ο Δ.Υ θα του ζητα και μιζα.
  Ρε θα γινει το Ελλαναδεις, της Ελλαδας το καγκελο.

 9. East avatar
  East 09/05/2011 13:47:00

  Για να μειωθούν οι ΔΥ πρέπει να μειωθεί ΔΡΑΣΤΙΚΑ η γραφειοκρατία. Η γραφειοκρατία κοστίζει απίστευτα στο κράτος, και εμποδίζει την παραγωγή και την ανάπτυξη. Και η αιτία της κρίσης είναι ότι καταναλώναμε χωρίς να παράγουμε.

  • Απολλώνιος avatar
   Απολλώνιος @ East 09/05/2011 22:48:56

   H γραφειοκρατία τον τελευταίο 1 χρονο έχει αυξηθεί κατακόρυφα, ειδικά σε υπηρεσίες που έχουν προκύψει από τον "Καλλικράτη". Αν παράλληλα απολύσουν μαζικα και μερικές δεκάδες χιλιάδες ΔΥ, τότε ο κρατικός μηχανισμός θα κλατάρει με κρότο. Και βέβαια η έγκαιρη εξυπηρέτηση των πολιτών και η εύρυθμη λειτουργία της χώρας θα είναι μακρινά όνειρα.

 10. ο ξένος avatar
  ο ξένος 09/05/2011 14:08:06

  Με 100 χιλιάδες απολύσεις υπαλλήλων άνευ αντικειμένου θα λυνόταν αυτόματα, αν βάλετε κάτω τα νούμερα, ο γόρδιος δεσμός της κρίσης. Δεν πρόκειται, όμως, να γίνει κάτι τέτοιο γιατί αποτελούν τον βασικό κορμό του καθεστώτος που μας οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο. Θα προτιμηθεί η θυσία μερικών εκατομμυρίων ελλήνων.

  • Βασιλικη avatar
   Βασιλικη @ ο ξένος 09/05/2011 15:15:06

   100000!δεν-δεν-ειναι-ολοι-οπως-τους-φανταζεσε--πισω-απο-καποιο-γραφειο-σκουπιδιαριδες-υδραυλικοι-καθαριστριες-σχολικοι-φυλακες-κ.α.αποτελουν-κοματι-του-δημοσιου-τομεα-και-δεν-ειναι-σιγουρα-αυτοι-αιτια-για-τα-δις-που-φαγαν-τα-παχυδερμα-που-μας-κυβερνουν-εδω-και-δεκαετιες-με-100000-απολυσεις-μποορεις-να-φανταστεις-τι-θα-γινει,τι-αντικτυπο-θα-εχει-στην-αγορα-και-στις-οικογενειες-που-θα-μεινουν-στο-δρομο-ας-ξυπνισουμε-λιγο-γιατι-ολοι-οι-πολιτες-του-κοσμου-ολοι-εμεις-οι-μικροαστοι-ειμαστε-στοχος-απληστων-κερδοσκοπων-και-το-προβλημα-οπως-βλεπεις-δεν-ειναι-μονο-στον-τοπο-μας-αλλα-δεκαδες-χωρες-εχουν-πληγει-απο-αυτην-την-τεχνητη-κριση-ζητω-συγνωμη-για-τις-παυλες-αλλα-εχει-χαλασει-το-διστημα-στο-πληκτρολογιο

   • ο ξένος avatar
    ο ξένος @ Βασιλικη 09/05/2011 16:17:13

    Δεν το εννοώ ούτε θα ήθελα κάτι τέτοιο. Έτσι το είπα μπας και ανάψει η κουβέντα.

    • Ο Ιθαγενής avatar
     Ο Ιθαγενής @ ο ξένος 09/05/2011 17:21:13

     Περισσότερα κερδίζεις αν εφαρμόσεις ενιαίο μισθολόγιο:
     πχ πάνω από 700,000,000 είναι τα ΔΙΒΕΤ

     Απλά πετάνε μια πατάτα και μιλάνε... δεν τους βγαίνουν τα νούμερα έχουν πέσει έξω σε όλα και τρέμουν για τη δόση

     Ας τους πει κάποιος πόσοι είναι πλέον οι Δ Υπάλληλοι με τις αποχωρήσεις...αν τολμά και ας δει και την ηλικιακή σύνθεση και να πει πόσοι θα είναι 31/12/2012...

     Η πλήρη οικονομική αποτυχία και η η διαχειριστική ανικανότητα άλλους τους κάνει να φωνάζουν (...Λοβέρδος γαρ) και άλλους να ξανά βρίσκουν εχθρούς...

    • Ο Ιθαγενής avatar
     Ο Ιθαγενής @ ο ξένος 09/05/2011 21:24:25

     .... με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, οι μόνιμοι υπάλληλοι πλησιάζουν τις 450.000 (περιλαμβανομένου και του στρατιωτικού προσωπικού).

     Οι υπόλοιποι είναι ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ ...για να μην σας δουλεύουν ....

     Στη δε απογραφή είχαν καταγραφεί μέχρι και οι μετακλητοί, πρόεδροι και σύμβουλοι που δεν είναι Δ Υπάλληλοι...

 11. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 09/05/2011 17:27:46

  Προσθέτουν Τράπεζες και Δημοτικές επιχειρήσεις ....
  Ολα στο κουβά για να βγει το ...θεριό

  ΥΓ

  πχ...έχουν αρχίσει να έρχονται στο Πολιτισμού οι πρώτοι από από ΟΣΕ κλπ και βλέπουν τα 1,400 από τα 3,000 και ....τιλτ.....

  Λύσεις λοιπόν υπάρχουν και στρατηγικής και διαχείρισης ...μόνο που οι σκοπιμότητες είναι άλλες...

  πχ όσο είναι η μισθοδοσία όλων των ...ΔΕΚΟ είναι οι εγγυήσεις για ομολογιακό δάνειο της Πειραιώς και όσα χρωστάνε οι Δήμοι που είναι στο κόκκινο είναι οι εγγυήσεις για το Μέγαρο... σας δουλεύουν βρεεεεεεεε

  Και εγώ μπορεί να μην έχω πρόβλημα γιατί ως μόνιμος πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα όμως :

  ....πρώτα είναι ο γείτονας και μετά η σειρά μας, έτσι και πέρσι ο εχθρός ήταν οι ΔΥ και το θύμα οι εργασιακές σχέσεις και οι συλλογικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα....

 12. Giannis Draxmi avatar
  Giannis Draxmi 09/05/2011 19:15:22

  Διωξε 300.000 Δ.Υ , πουλα ΔΕΗ ,ΟΤΕ , ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΘ, ΔΕΠΑ , ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ , ΑΓΡΟΤΙΚΗ , ΤΤ
  Οι αγορες ποτε δεν θα ησυχασουν θα ζητανε νεο αιμα συνεχεια και θα συνεχισουν το σορταρισμα των ομολογων

  Ολη η ελλαδα να ξεπουληθει στους τοκογλυφους ,το χρεος δεν μαζευεται με τιποτα , δεν ξεχρεωνουμε ποτε , πρεπει να το καταλαβουν ολοι επιτελους
  Η μονη λυση ειναι η αρνηση του χρεους ως επαχθες


  Περι δημοσιων υπαλληλων

  http://taxalia.blogspot.com/2011/04/blog-post_3629.html

  Και μια ενδιαφερουσα αναλυση

  http://kafeneio-gr.blogspot.com/2011/05/blog-post_3827.html

  Εξακολουθούμε καταναλώνουμε περισσότερα από όσα παράγουμε και αυτό συμβαίνει όχι γιατί είμαστε σπάταλοι (κάτι που είναι αστικός μύθος του συρμού) αλλά γιατί είναι πιο φθηνό να τα εισάγουμε από το να τα παράγουμε. Εισάγουμε δε από τρίτες χώρες και… αυτό τα λέει ολα.
  Και αυτό το φαινόμενο βαίνει επιταχυνόμενο σε όλη την Ευρώπη ως απόρροια του σκληρού ευρώ και της ΚΑΠ και της μη υποστήριξης της ευρωπαϊκής δηλαδή εγχώριας παραγωγής.
  Σε μια ενιαία αγορά όταν εισάγονται προϊόντα σε ένα μέρος της ευρωζώνης υπάρχει συνολική επίπτωση στο .........ευρώ εμπορικό ισοζύγιο. Είναι βλακώδες να κοιτάμε μόνο το ελληνικό ή μόνο το ιρλανδικό ισοζύγιο. Όταν εισάγονται σε μία χώρα τρόφιμα αυτοκίνητα η ανταλακτικά πχ είναι βέβαιο ότι σε ένα δεύτερο επίπεδο πλήττεται συνολικά η ευρωπαϊκή οικονομία.
  Έτσι η καταστροφή της γεωργίας στην Ελλάδα είναι ολοκληρωτική οι βιομηχανίες μεταναστεύουν εκτός ευρώ. Η παραγωγική βάση συρρικνώνεται αυξάνοντας τις λίστες αναμονής για το δημόσιο και στρέφουν τον κόσμο στην μικρο επιχειρηματικότητα και το εμπόριο εισαγόμενων. Μύλος…
  Ένας ακόμη αστικός μύθος του συρμού προβάλει την ανάγκη περικοπών στους μισθούς και στις συντάξεις αλλά και στις δαπάνες του δημοσίου για να σωθεί συνολικά η οικονομία.
  Πρόκειται για μεγίστη ανοησία. Αν κοπούν εκ νέου οι μισθοί μπορεί μεν να μειωθεί το εμπορικό ισοζύγιο μα θα κατεδαφιστεί η κατανάλωση και η ζήτηση ενώ θα αυξηθούν τα λουκέτα και η ανεργία. Ο ιδιωτικός τομέας θα ακολουθήσει στις περικοπές στους μισθούς και αυτό θα ξαναρίξει νερό στο μύλο τις ύφεσης.
  Στην Ελλάδα και εν πολλοίς σε κάθε εθνικό καπιταλιστικό μοντέλο ο δημόσιος τομέας καταναλώνει δαπανά διακινεί χρήμα κάνει αναδιανομή και τρέφει τον ιδιωτικό. Ειδικότερα μέσα σε κρίση Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς την στιγμή που οι έλληνες επιχειρηματίες είναι φοβισμένοι πνευματικά ανάπηροι και οκνηροί. Σκεφτείτε ότι σε αυτό το άθλιο διαλυμένο κράτος και πολιτικό σύστημα 150 χρόνια τώρα δεν κατάφεραν τίποτα απολύτως. Περιμένουν το ΕΣΠΑ ή παλιότερα το leader τα Πακέτα στήριξης και τίποτα προγράμμαρα αρπαχτές…
  Οι έλληνες επιχειρηματίες ιστορικά το μόνο που στόχευσαν και κατάφεραν να κλέψουν ή να αγοράσουν κοψοχρονιά δημόσια περιουσία και να επιδοτηθούν, ενώ όλες οι μεγάλες επενδύσεις έγιναν από ξένους. Οι έλληνες επιχειρηματίες ιστορικά το μόνο που στόχευσαν και κατάφεραν να κλέψουν δημόσια περιουσία.
  Βεβαίως γύρω μας περισσεύουν οι Χρήσιμοι Ηλίθιοι που ανάγουν το ΔΝΤ και την τρόικα σε φορέα αλλαγής της χώρας μας προς το καλύτερο. Που αποσβολωμένοι από την ανικανότητα διοίκησης και την καταστροφή πιστεύουν ότι τώρα είναι ευκαιρία για να αλλάξει κάτι. Με το σκέπτικο ότι απότυχε η αλλαγή του Ανδρέα, ο εκσυγχρονισμός του Σημίτη, η επανίδρυση του Κωστάκη και η πράσινη ανάπτυξη του ΓΑΠ, ήρθε τώρα η τρόικα να βάλει τάξη.
  Έτσι αναπαράγουν τους παραπάνω αστικούς μύθους. Καταπίνουν ολόκληρο το χάπι και πολιτικοποιούν την βλακεία

  • Απολλώνιος avatar
   Απολλώνιος @ Giannis Draxmi 09/05/2011 22:53:00

   πολύ σωστά τα λες Gianni Draxmi...

 13. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 09/05/2011 19:24:19

  ΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ...
  2 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΟΣΟΥΣ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ Δ.Υ:(ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑ ΜΕ ΑΣΕΠ)
  ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ Ή ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΜΕΣΟ;;
  ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ: ΄΄ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΑΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ 3 ΚΙ 60...΄΄

  • The Saint avatar
   The Saint @ ΕΥΑ 09/05/2011 21:04:47

   Aγαπητη Ευα, σε διαβεβαιώνω, ότι ανηκω σε αυτούς που μπορούσαν να μπούν (επι Ανδρέα) απο το ΠΑΡΑΘΥΡΟ, και όχι με ΑΣΕΠ. ΔΕΝ μπήκα, όχι γιατι θα έπαιρνα τις ΣΙΓΟΥΡΕΣ 3,60 (που μόνο 3,60 δεν ηταν τελικά, αλλά μέχρι ένα μέσο επίπεδο, και με τις "προσαρμογές" που έγιναν ΠΟΛΥ παραπάνω απ'όσα μπορουσε κανείς να βρεί στον Ι.Τ. τότε...) αλλά γιατι ώς νέος είχα όνειρα και φιλοδοξίες, και πίστη για τον εαυτό μου!
   Και δεν εννοώ φυσικά οτι ήταν κακο να είσαι Δ.Υ. ΤΟΤΕ, καθώς ουτε πρόβλημα υπεραριθμων υπήρχε, και ήταν και πολυ ...in (!!!) εκείνη την εποχή να δηλώνεις Δ.Υ.
   Εν πάσει περιπτώσει, ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ με αυτή την ιστορία, ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ το, οσοι ειστε Δ.Υ.
   ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ, πολλοί απο εσάς ειστε και "λαμόγια" (ξέρω υπάλληλο του "παλιου" ΟΤΕ που ΔΕΝ πάταγε ποτέ, και πλήρωνε κάποιον να του χτυπάει την καρτα) πολλοι απο εσας είστε τεμπέλιδες, φυγόμαχοι, και ανευθυνουπεύθυνοι...
   ΠΡΕΠΕΙ να απολυθεί μεγάλος αριθμός απο εσας, γιατι ΔΕΝ πάει άλλο, ΔΕΝ γίνεται πώς το λένε πια....
   Και ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ το λέω ΕΥΘΕΩΣ, θα ευχαριστηθώ να σας δώ να απολυεστε, και όχι να να τη βγάλετε καθαρή, δλδ να μείνετε στην ανεργία, αλλά να ΒΡΕΙΤΕ δουλειά στον Ι.Τ. και ΤΟΤΕ να σας δώ, με τα ΥΠΕΡδικαιώματα, και τα ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ που έχετε καλομάθει, τότε να σας δώ να δουλευετε μέχρι τις 8 το βραδυ, και να ΜΗΝ πληρώνεστε τις υπερωρίες, ΤΟΤΕ να δώ τι απίδια πιανει ο σακος σας!!!
   Αντε, γιατι πολύ με το γάντι σας έχουμε πάρει μεχρι τώρα... Αντε μπράβο! Με συγχίσατε βραδυάτικο.... >:(

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ The Saint 09/05/2011 21:48:34

    Τέτοια χολή, τελικά, μόνο από το κόμπλεξ της λάθος επιλογής ("τότε που μπορούσες", όπως λες) μπορεί να πηγάζει. Και δε γυρνάει πίσω κι ο χρόνος στα 80s, να διοριστείτε και να ησυχάσουμε όλοι από τον κοινωνικό δαρβινισμό σας.

    Εγώ πάντως δεν είμαι ΔΥ, αλλά αν μη τι άλλο μπορώ να δω λίγο πιο πέρα από τη μύτη μου...

    • ο ξένος avatar
     ο ξένος @ Αυριανιστής 10/05/2011 00:32:32

     Εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα, πολλά υποσχόμενος, με 1800 ευρώ καθαρά, με έξτρα (προσωπικό αυτοκίνητο, κινητό, κουπόνια σούπερ μάρκετ), με 8άωρο, (αραιά υπερωρίες), προσλήφθηκε πρόσφατα στο στενό δημόσιο τομέα με 900 ευρώ. Καλός φίλος, το συζητήσαμε όταν πέρασε στο διαγωνισμό, και η δική μου γνώμη ήταν να πάει και ας παρατούσε την "καριέρα". Κάτι δεν πάει καλά, όμως, με την επιλογή, με την οποία και εγώ συμφώνησα.
     Έζησα 20 χρόνια "έξω". Εκεί στο Δημόσιο εργάζονταν σε συντριπτικό ποσοστό άτομα με ειδικές ικανότητες ή, θα μπορούσες να πεις, μειωμένων φιλοδοξιών. Προβληματίστηκα όταν στο Δήμο που ζω εδώ, είδα άλλον φίλο, κοντά 2 μέτρα παλικάρι, να πιάνει την πέτρα και να τη στύβει, κρυμμένο πίσω από γραφείο με αθλητική εφημερίδα και ψίχουλα τυρόπιτας στα μούσια. Ωραίος τύπος κατά τα άλλα, με χιούμορ, έξυπνος, με ΤΕΙ, καλά αγγλικά. Άτομο που θα μπορούσε σε μια μέρα να πάρει όλο το Δήμο στην πλάτη και να τον πάει αλλού. Τι διάολο κάνει εκεί μέσα; (το εξηγεί ωραία και ο Γιάννης Δραχμή)
     Νέα παιδιά μαζεύουν πτυχία, μεταπτυχιακά, και διδακτορικά ακόμη σαν μόρια για το ΑΣΕΠ! Είναι θλιβερό να υπάρχει τόση ενέργεια στην ελληνική κοινωνία και να να μην μπορεί να διοχετευτεί πίσω από το κακομοίρικο γραφείο του Δημοσίου.

     • Jimmy avatar
      Jimmy @ ο ξένος 01/07/2011 03:01:49

      Ναι αλλά αυτά τα παιδιά που λες τους λείπει κάτι. Η δύναμη να
      αντέξουν στην κόντρα του ιδιωτικού τομέα, η δύναμη να αντέξουν
      την απομόνωση της ξενιτειάς, η αδυναμία να πάρουν τα ρίσκα τους.

    • The Saint avatar
     The Saint @ Αυριανιστής 10/05/2011 03:41:38

     Αγαπητέ Αυριανιστή
     Διαβάζεις ότι σε σε συμφέρει, και όπως σε συμφέρει...
     Δεν κατάλαβες (η δεν θές να καταλαβεις) ΤΙΠΟΤΑ ουσίας απο αυτά που έγραψα. ΔΕΝ ευχήθηκα να μείνουν χωρίς δουλειά, ξαναδιάβασε (να ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ και όχι απλά να δείς) ΤΙ έγραψα, και πιθανολογώ ότι θα καταλάβεις σε ΤΙ αναφέρομαι.
     Κοινωνικός Δαρβινισμός? Σα να λέμε στην καθομιλουμένη δλδ, όλοι εμείς που ΔΕΝ είμαστε Δ.Υ. είμαστε ηλίθιοι έτσι? Επειδή βλέπουμε και λέμε τα πράγματα με το ονομά τους...

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ The Saint 10/05/2011 11:43:37

      Το ότι "είναι υπεράριθμοι" το βασίζεις σε τεχνικοοικονομικές μελέτες που έχεις εκπονήσει, ή στις κραυγές του Μπάμπη και του Πορτοσάλτε; Το ότι "πολλοί" είναι λαμόγια, το βασίζεις στην περίπτωση του γνωστού σου; Επίσης, το ότι "πολλοί" είναι τεμπέληδες, φυγόμαχοι και ανευθυνοϋπεύθυνοι, το έχεις μετρήσει συγκεκριμένα;

      Ή μήπως "ο κάθε πικραμένος" -για να πω κι εγώ τη γενίκευσή μου- κοινωνικός αυτοματιστής που δεν μπήκε (για οποιονδήποτε λόγο) στο δημόσιο νομίζει ότι θα ξεφύγει από τη μοίρα του αν έρθουν στην ίδια μοίρα και οι άλλοι;

     • The Saint avatar
      The Saint @ Αυριανιστής 10/05/2011 14:01:04

      ΟΚ, Κατάλαβα αγαπητέ...
      Γιά ότι εχουν βιώσει οι Ελληνες συνδιαλλαγόμενοι, θα χρόνια τώρα, περιμενα ότι θα είχες κάποια ενημέρωση...
      Και όχι ο γνωστός μου που είναι λαμόγιο, ΔΕΝ είναι μονο αυτός...
      Αν θές να σε ενημερώσω, γιά πολλά περιστατικά που ξέρω απο πρώτο χέρι εγώ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, πολυ ευχαρίστως μπορείς να ζητήσεις το email μου απο τον Φάκτορα! Θα χαρώ πολύ να συναντηθούμε κιόλας, λεγοντάς τα πινοντας το καφεδάκι μας.
      Οσο γιά το αν είμαι κοινωνικός αυτοματιστής, αυτό το γνωρίζουν μόνο όσοι με ξέρουν απο πολυ κοντά, και πολυ καλά...

   • Ήρεμος avatar
    Ήρεμος @ The Saint 09/05/2011 23:33:40

    Δεν σε βλέπω να αγιάζεις με αυτά που λες.

    • The Saint avatar
     The Saint @ Ήρεμος 10/05/2011 14:03:45

     Το θέμα Ηρεμε, δεν είναι να αγιάσω εγώ...
     Το θέμα είναι να μπεί επιτέλους το θέμα αυτό σε μιά σειρά, και να γινουν οι απαραίτητες διορθωτικές κινησεις εκεί μέσα.
     Δε γίνεται αυτο το αλισβερισι, να λαμβάνει χώρα εσσαεί...

 14. δημης avatar
  δημης 10/05/2011 00:36:12

  ....ΔΕΝ ΑΠΟΛΥΕΤΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ...ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ;;;;;

 15. Giannis Draxmi avatar
  Giannis Draxmi 10/05/2011 02:06:07

  Κανενας δεν πρεπει να ευχεται απολυθουν συναθρωποι μας ειτε στο δημοσιο ειτε στον ιδιωτικο τομεα
  Γιατι ριχνει νερο στο μυλο της υφεσης

  Ειναι βλακωδες η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ να παρουσιαζεται ως αναπτυξιακο μοντελο

  http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2011/05/h_09.html


  Αυτα που λεγε και ο ΟΗΕ στην εκθεση του το 2010 για το εμποριο και την αναπτυξη , αλλα ποιος τον ακουει

  • Jimmy avatar
   Jimmy @ Giannis Draxmi 01/07/2011 03:04:23

   Σιγά να μην πληρώνουμε αργόμισθους μόνο και μόνο επειδή καταναλώνουν.
   Μακάρι να μου έδιναν και σε μένα λεφτά έτσι.

 16. Χρήστος avatar
  Χρήστος 11/05/2011 15:25:42

  Μιλάτε για Δημόσιο και νομίζετε ότι τα έχουμε όλα....
  Σας πληροφορώ ότι δούλευα 9 χρόνια βράδια και αργίες και είχα μόνο τον μισθό μου.. Ούτε υπερωρίες ούτε τίποτα... Νομίζετε ότι όλοι είμαστε βολεμένοι κάπου και παίρνουμε τους μεγάλους μισθούς που λένε τα λαμόγια οι δημοσιογράφοι..
  Είστε βαθιά νυχτωμένοι... Είμαστε πολλοί λέει....Όταν όμως δεν υπάρχει προσωπικό σε ένα Κ.Υ. ενός νησιού τότε όλοι ξεσηκώνονται...Βέβαια.!!!! Επιχείρημα..Είναι όλοι στην Αθήνα.. Γελιέστε...Ας μην είχαμε Στρατό και ας ήμασταν μία Ηπειρωτική χώρα χωρίς τα εκατοντάδες νησιά και τότε ίσως να χρειαζόταν λιγότεροι..Ας μην είχαμε Τουρκία και τότε θα ήμασταν λιγότεροι..
  Ανόητοι κακεντρεχείς Έλληνες......Βγάζετε την μιζέρια σας σε εμάς αντί να κάνουμε κάτι όλοι μαζί...
  Να απολυθώ ρε.. Εγώ ξέρω τί θα κάνω μετά...Εσείς που ξημεροβραδιάζεστε όμως με αυτή τη σκέψη δεν θα μείνετε ούτε τότε ικανοποιημένοι γιατί τότε θα πείτε ότι σας πήραμε τις θέσεις σας στον Ιδιωτικό τομέα..
  Δεν μας αξίζει να σωθούμε....

  • Jimmy avatar
   Jimmy @ Χρήστος 01/07/2011 02:56:02

   Καλά έλα στον ιδιωτικό τομέα και τα λέμε.

 17. Jimmy avatar
  Jimmy 01/07/2011 02:52:56

  Για να μπορούσαμε να σηκώσουμε το αναστημά μας στις αγορές θα έπρεπε να έχουμε ισχυρή παραγωγική βάση. Δυστυχώς τα τελευταία 30 χρόνια οι διάφορες πολιτικές του βολέματος, οι οποίες στηρίχθηκαν κυρίως στην κουτοπονηριά των Ελλήνων, την κατέστρεψαν.
  Δυστυχώς επτωχεύσαμεν.
  Χαρίλαος Τρικούπης

 18. J V avatar
  J V 10/07/2011 07:44:26

  θα τεθει σε δημοψηφισμα η αρση της μονιμοτητας των δημ.υπαλληλων και φυσικα προς ωφελος της τροικας θα ψηφισει ο ελληνας ναι , να μια πεπονοφλουδα που θα πατησουμε για μια ακομη φορα πουθα φερει τον διχασμο, αυτο θελουν οι προστατες μας

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.