20/09/2011 17:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εφιαλτικές προβλέψεις του ΔΝΤ για το 2012

Η Ελλάδα θα παραμείνει στο τούνελ της ύφεσης και το 2012 με το ποσοστό της συρρίκνωσης να αγγίζει το 2,2%,σύμφωνα με τη φθινοπωρινή έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την παγκόσμια οικονομία

Εφιαλτική είναι η πρόβλεψη του ΔΝΤ και  για την πορεία της ανεργίας, η οποία σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) έφτανε το 16,3% στο 2ο τρίμηνο του 2011. Για το 2012 το ΔΝΤ προβλέπει ανεργία της τάξης του 18,5%, με την Ελλάδα να βρίσκεται στη 2η θέση μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης πίσω από την Ισπανία.

Για την τελευταία, το ΔΝΤ προβλέπει πτώση του ποσοστού της ανεργίας κατά μία μονάδα, από 20,7% φέτος σε 19,7% του χρόνου.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αναθεώρησε σαφώς προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, στο 1,6% το 2011 και στο 1,1% το 2012, έναντι αντιστοίχως 2% και 1,7% που προέβλεπε προηγουμένως.

 

Λαμβάνοντας υπόψη αυτήν την επιβράδυνση της ανάπτυξης και την χαλάρωση των πληθωριστικών πιέσεων, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μπορεί να χρειαστεί να μειώσει το βασικό της επιτόκιο το οποίο είναι σήμερα 1,5%, σύμφωνα με το ΔΝΤ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. avanti avatar
  avanti 20/09/2011 17:42:54

  Η ύφεση είναι διεθνής και θα ενταθεί το 2012 όχι μόνο σε Ευρώπη αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Ηδη στην Αμερική ψιθυρίζουν επιβολή δασμών στις εισαγωγές από Κίνα. Επιτέλους ας το καταλάβουν και στην Ευρώπη, όσο Κίνα και Ινδία έχουν υπερβολική ανάπτυξη, τόσο εμείς θα γονατίζουμε.

  • The Saint avatar
   The Saint @ avanti 20/09/2011 18:57:30

   Μηπως κανένας παγκοσμιος πόλεμος γιά να λυθεί το πρόβλημα?
   Την ανάπτυξη αυτών των χωρών ποιός την κουμαντάρει? Γιατί τόσα χρόνια πίσω και με δεδομένο μεγάλο πληθυσμό και τότε, δεν είχαν δεν είχαν την ανάπτυξη που παρουσιάζουν σήμερα? Και άλλες που είναι στο κατόπι τους?
   Παιχνίδια του διεθνούς κεφαλαίου δεν είναι? Ειναι τυχαίο ότι παμπολες επενδύσεις κεφαλαίων γίνονται εκεί?

   • avanti avatar
    avanti @ The Saint 20/09/2011 20:25:54

    Νομίζω ότι ο παγκόσμιος πόλεμος δεν συμφέρει το μεγάλο και παγκόσμιο κεφάλαιο, θα είναι μεγάλες οι απώλειες και ανεξέλεγκτες. Προς το παρόν προτιμούν τους μικρούς τοπικούς πολέμους και την τοποθέτηση φιλικών κυβερνήσεων.... παραδείγματα δεν λέω. Και βέβαια οι επενδύσεις που έχουν γίνει σε Κίνα και Ινδία οι περισσότερες είναι με δυτικά κεφάλαια και χρηματικά και τεχνολογικά. Να σκεφτείς ότι μου έλεγε άτομο που μένει και δουλεύει στην Βοστώνη ότι τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας έχουν μεταφερθεί στις Ινδίες, ένα τμήμα μόνο υπάρχει εκεί (εταιρεία πολεμικού υλικού υψηλής τεχνολογίας) στο δε Mains έχουν μείνει 1-2 εργοστάσια μόνο. Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα, στην Ευρώπη και γενικά στην δύση θα επιστρέψει μόλις ισοπεδωθούν οι μισθοί και τα εργασιακά δικαιώματα.

    • The Saint avatar
     The Saint @ avanti 20/09/2011 23:44:47

     Μα... το ξέρω ότι δεν τους συμφέρει, άλλωστε και εγώ το έχω γραψει, εδώ. Η ερώτηση είχε άλλο χαρακτήρα...
     Στα υπολοιπα συμφωνούμε, αφού ουσιαστικά έρχεσαι και επιβεβαιώνεις τα περι κεφαλαίου που αναφέρω...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.