Ευθύνη της κυβέρνησης το χάος στο χρηματιστήριο
07/08/2015 10:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ευθύνη της κυβέρνησης το χάος στο χρηματιστήριο

Ας αφήσουν τα κόλπα και τις κατηγορίες κατά άλλων

Το τριήμερο… «πάρτι» στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τις απώλειες μόνο στα τραπεζικά χαρτιά να ξεπερνούν το 63% δεν είναι κάτι που μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Ίσως δε αγγίζει τα όρια των σοβαρών ποινικών ευθυνών. Και μην τολμήσει η κυβέρνηση να βγάλει από πάνω της τις ευθύνες και να τις ρίξει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ή στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Διότι μαθαίνουμε ότι τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται για επικοινωνιακό μπαράζ δημοσιευμάτων που θα λένε ότι κάποιοι βιάστηκαν να ανοίξουν το Χρηματιστήριο, κι αυτοί οι κάποιοι είναι η διοίκηση του ΧΑ, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η ΤτΕ. Οι βολικοί δηλαδή που θα στοχοποιηθούν για ένα έγκλημα που βαρύνει μόνο την κυβέρνηση και ειδικά τον πρωθυπουργό και το υπουργείο Οικονομικών.

Μετά από ένα μήνα που η αγορά παρέμενε κλειστή ήταν δεδομένο ότι έπρεπε να ανοίξει γιατί αλλιώς η υποβάθμιση θα ήταν τέτοια που δεν θα σήκωνε κεφάλι ούτε σε 10 χρόνια. Δυστυχώς με περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων από Έλληνες επενδυτές, όμως, αυτό είναι αποτέλεσμα των capital controls στα οποία οδηγήθηκε η κυβέρνηση εξαιτίας της ανοησίας της και της εγκληματικής της πολιτικής.

Ο Τσίπρας ήξερε ότι με το δημοψήφισμα που επέλεξε θα έκλειναν οι τράπεζες. Γνώριζε ότι η τζάμπα μαγκιά θα πληρωνόταν πολύ ακριβά σε όλα τα επίπεδα.

Του έλεγαν όλοι να μην πάει σε ένα άθλιο παιχνίδι που σκοπό είχε να εγκλωβίσει τους πολίτες σε ένα αδιέξοδο όχι. Του ζητούσαν όλοι οι νουνεχείς οικονομικοί παράγοντες να μην οδηγηθεί σε μια κίνηση που θα διέλυε την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις. Κι όμως. Προτίμησε το μαγαζάκι του παρά την Ελλάδα, για να μην πούμε πλέον ότι ο αριστερός κ. Τσίπρας εξυπηρετεί κι άλλα συμφέροντα.

Για σκεφτείτε ποιοι επωφελούνται από τη διάλυση του χρηματιστηρίου και την απώλεια του 60% της αξίας των μετοχών; Μήπως μ’ αυτήν την κατάσταση θα απαιτηθούν περισσότερα χρήματα για ανακεφαλαιοποίηση; Χρήματα που θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός μέσω ενός υψηλότερου δανείου με σκληρότερους όρους. Αλλά και με τον κίνδυνο ενός κουρέματος καταθέσεων να αυξάνεται εξαιτίας αυτού του μπάχαλου.

Κι από την άλλη όσο πιο φθηνές είναι οι μετοχές των τραπεζών και των λοιπών επιχειρήσεων τόσο καλύτερη και ευκολότερη λεία είναι για όσους θα τις αγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί.

Πέραν του ότι εκατομμύρια Έλληνες με έστω και λίγες μετοχές, έχασαν τα λεφτά τους, μήπως όλο αυτό με την τραπεζική αργία ήταν ένα στημένο κόλπο από διάφορους οικονομικούς παράγοντες και γεράκια που συνεργάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να γίνουν εξευτελιστικές οι τιμές των μετοχών στο ελληνικό χρηματιστήριο και να κάνουν πάρτι αργότερα οι… λεφτάδες από το εξωτερικό ή οι Έλληνες που έβγαλαν τα δισ. σε ξένες τράπεζες;

Ας αφήσουν λοιπόν τα κόλπα και τις κατηγορίες κατά άλλων στην κυβέρνηση και ας ρίξουν μια ματιά στον καθρέφτη, αν έχουν. Είναι υπόλογοι για το χάος στο χρηματιστήριο, είναι ένοχοι για την καταστροφή της οικονομίας. Είναι εγκληματίες γιατί δίνουν φθηνά χαρτιά ή για να ακριβολογούμε, «χαρτοπετσέτες» - μετοχές τραπεζών και άλλων επιχειρήσεων. Και να θυμηθούμε ότι έχουμε να κάνουμε με τράπεζες που μέχρι πριν έξι μήνες είχαν αρχίσει να πηγαίνουν πολύ καλά, είχαν ανακεφαλαιοποιηθεί πλήρως και είχαν ξεκινήσει να χορηγούν δάνεια. Τώρα είναι ένα βήμα πριν το λουκέτο λόγω της φυγής καταθέσεων, της άρσης της εμπιστοσύνης στην ελληνική τραπεζική πίστη και τελικά της απαξίωσής τους στο χρηματιστήριο. Όσοι άθελά τους ή σκοπίμως έπαιξαν αυτό το παιχνίδι, αφού πρώτα έβγαλαν λεφτά από τα παιχνίδια με το ΧΑ ή με τα ομόλογα ή με το ευρώ, θα αποκαλυφθούν σύντομα και θα πληρώσουν για το μεγαλύτερο έγκλημα των τελευταίων ετών. Μεγαλύτερο και από το σκάνδαλο του ΧΑ την περίοδο 1999-2000.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. deltaplus avatar
  deltaplus 07/08/2015 14:33:56

  Να πουν οτι φταιει η διοικηση του χρηματιστηριου δεν θα ειναι τοσο κουφο, αλλα αυτοι θα πουν οτι το χρηματιστηριο το εκλεισε....ο ΣΑΜΑΡΑΣ

 2. Μ.Β avatar
  Μ.Β 07/08/2015 14:50:29

  ''Προτίμησε το μαγαζάκι του παρά την Ελλάδα...'' Κι έκαψε και το μαγαζάκι ''του'' και την Ελλάδα. Το μαγαζάκι συρρικνώνεται, την Ελλάδα πως θα γίνει να σώσουμε....

 3. λαέρτης avatar
  λαέρτης 08/08/2015 09:51:31

  ΠΡΙΝ ..." Τι με νοιάζει εμένα ? εγώ δεν έχω καταθέσεις !!!"... ..." Δε πάει να διαλυθεί το χρηματιστήριο??? Σάμπως έχω μετοχές ??"... ..." Να κλείσουν οι κ@λοτράπεζες!!!"... ..." Θάνατος στα αφεντικά!!!.... ..."θάνατος στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο!!!"... ..." Αν δε μας δώσετε δανεικά θα το κάνουμε κούγκι , θα σας στείλουμε όλους τους λάθρο!!!"... ..."δεν υπάρχουν λάθρο !!! Τους ευχαριστούμε που μας προτίμησαν !!! Εμείς είμαστε άνθρωποι!!!!"... ..."κ@λοευρωπαίοι!!! Βρωμοαμερικάνοι!! Να πάμε με τη Ρωσία που και λεφτά και ενέργεια μας δίνει!!!!"... ΜΕΤΑ ..." Μόνο 60 ευρώ την ημέρα ??? πως θα ζήσουμε???... ..." Κούρεμα ??? εγώ δούλευα μια ζωή για να έχω κάτι στην άκρη!!!"... ..." Γιατί με απολύεις ρε ??? εγώ σου δούλευα μια ζωή !!! ´νταξει δε δίνει λεφτά η τράπεζα, δεν πατάει κόσμος στο μαγαζί, δε μπορείς να πάρεις δάνειο αλλά ...μη με απολύεις !!! Κάτι θα γίνει!!!!???!! Θα σου δουλεύω τζάμπα μέχρι να ...στρώσει το πράγμα!!!!".... ..." Μας εκβιάζουν οι κ@λοευρωπαίοι !!! Είναι Ευρώπη αυτή !!! Αυτή την Ευρώπη των εκβιαστών θέλουμε???... ..." Τουριστική περίοδος και να μη μπορείς να βγάλεις καρέκλες γιατί κοιμούνται κάτω οι λάθρο!! Αίσχος!!! Εμείς πότε θα δουλέψουμε;"... ..." Φοβάμαι πλέον για τα παιδιά μου!!! Σηκώνομαι το πρωί και κοιμούνται στην αυλή μου!!!"......." Κι αυτό το μήνα υποχρεωτική άδεια ρε αφεντικό??? πως θα ζήσω???".... ...." Μεγαλύτερη ανάγκη χρηματοδότησης για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μετά και τη νέα πτώση των τραπεζικών μετοχών στη Σοφοκλέους!! Ποιος θα το πληρώσει αυτό???"... ..." Καλά οι πολυεθνικές , αυτές φέρνουν κεφάλαιο από όποιο κράτος θέλουνε!!! Εγώ πως θα κινήσω εμπόρευμα με τα capital controls??? μόνο οι ξένες πολυεθνικές να ζήσουν δηλαδή."...

  Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ!!!!!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.