24/05/2012 23:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εταιρεία τουρισμού, "τινάζει" στον αέρα ελληνικά ξενοδοχεία, λόγω "πολιτικής αστάθειας στη χώρα"

Η μεγαλύτερη ιταλική εταιρεία τουρισμού «VERATOUR» αναστέλλει τις πληρωμές της προς τα ξενοδοχεία με τα οποία κατ΄ αποκλειστικότητα συνεργάζεται στην Ελλάδα, επικαλούμενη «σύντομη έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη», τις «αποφάσεις στην πρόσφατη σύνοδο των G8», την «κυβερνητική αστάθεια», τις «επικείμενες εκλογές» και γενικότερα την κρίση στην Ελλάδα.

Σε δισέλιδη επιστολή του προς τους Έλληνες ξενοδόχους συνεργαζόμενους με την εταιρεία, ο πρόεδρος της Veratour S.p.A, Carlo Pompili, κάνει λόγο για «δραματική μείωση της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα ως χώρας προορισμού για το ερχόμενο καλοκαίρι» και «σπάζοντας» τις δεσμεύσεις, που απορρέουν από συμβόλαια αποκλειστικής συνεργασίας, τα οποία έχει υπογράψει με τους ξενοδόχους, κοινοποιεί απλά: «δεν θα είμαστε σε θέση να σας παραδώσουμε περαιτέρω προκαταβολή τουλάχιστον μέχρι η κατάσταση της χώρας να γίνει λίγο πιο ξεκάθαρη και πιο σταθερή».

«Δυστυχώς, αυτό που έχει συμβεί στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες συμπεριλαμβάνοντας τις αποτυχημένες εκλογές, οι οποίες είχαν ως συνέπεια οι Διεθνείς Εταιρείες Αξιολόγησης να υποβιβάσουν την Ελλάδα στο επίπεδο CCC, μας επιβάλλει να πάρουμε κάποιο χρόνο και να αξιολογήσουμε τα πιθανά μελλοντικά σενάρια, που αφορούν τη χώρας σας», υποστηρίζει στην επιστολή του ο C.Pompili και προσθέτει:

«Όπως αναφέρεται ευρέως σε όλα τα μέσα διεθνώς και όπως συζητείται στο Camp David το τελευταίο Σαββατοκύριακο από την G8, η Ελλάδα δεν θεωρείται πλέον σταθερή χώρα από οικονομικής απόψεως και πολλοί σημαντικοί διαμορφωτές της κοινής γνώμης μελετούν σοβαρά το ενδεχόμενο να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη τις ερχόμενες εβδομάδες».

Από την πλευρά τους οι Έλληνες ξενοδόχοι «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου» για τον κλάδο, επικαλούμενοι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες προς την ίδια απόφαση προσανατολίζονται όλοι οι Ιταλοί tour operators.

Σε επιστολή του προς τα Μέσα Ενημέρωσης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Kolymbia Beach Hotel στη Ρόδο, Δώρος Πιερίδης, σημειώνει:

«Η μεγαλύτερη ιταλική Εταιρεία Τουρισμού VERATOUR, η οποία συνεργάζεται κατ’ αποκλειστικότητα με 6-7 ξενοδοχεία στη χώρα μας, έστειλε έγγραφο, με το οποίο κοινοποιεί την αναστολή πληρωμών στα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία, επικαλούμενη σύντομη έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη, τις αποφάσεις στην πρόσφατη σύνοδο των G8, την κυβερνητική αστάθεια, τις ελληνικές εκλογές κ.λπ.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι όλοι οι Ιταλοί tour operators αναμένεται να πράξουν το ίδιο. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ακόμη πληροφορίες, η ανωτέρω μονομερής αναστολή πληρωμών προς τα ελληνικά ξενοδοχεία αποτελεί επιλογή της ιταλικής κυβέρνησης».

Από τον Ελεύθερο Τύπο

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anonymous avatar
  anonymous 24/05/2012 23:20:21

  Το κλειδί είναι η τελευταία παράγραφος.
  Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ακόμη πληροφορίες, η ανωτέρω μονομερής αναστολή πληρωμών προς τα ελληνικά ξενοδοχεία αποτελεί επιλογή της ιταλικής κυβέρνησης
  Δε θέλουν να διώξουν τουρίστες εκτός Ιταλίας. Η πρακτική αυτή αντίκειται στο Ευρωπαϊκό δίκαιο και φυσικά είναι εντελώς παράνομη, χωρίς λογική. το θέμα θα κριθεί στα δικαστήρια αλλά το ερώτημα είναι σε ποια δικαστήρια. Αν είναι τα ιταλικά είναι χαμένη η υπόθεση.

 2. yianna avatar
  yianna 25/05/2012 07:39:40

  Καλημέρα,
  Φαίνεται ότι όταν οι μονομερείς ενέργειες είναι σε βάρος μας, μας ενοχλεί. Εμείς που απειλούμε Κυβερνήσεις, Κοινοβούλια και Ρωσία και Κίνα μέσω ΔΝΤ για μονομερείς καταγγελίες 250 δις είμαστε εντάξει.
  Στις 18 Ιουνίου μην χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο, δεν θα φταίει κανείς άλλος παρά μόνο εμείς.

  • Bob ο μάστορας avatar
   Bob ο μάστορας @ yianna 25/05/2012 16:33:53

   Τα είπες όλα

 3. juliet avatar
  juliet 25/05/2012 10:55:42

  Αν θέλουν να αποφύγουν την έξοδο των Ιταλών εκτός Ιταλία και να ενισχύσουν την εγχώρια αγορά θα μπορούσαν να το κάνουν πιο κομψά.Δικαίωμά τους να λειτουργούν για το συμφέρο της χώρας του.
  Πάλι οι άλλοι φταίνε ; Αυτοί που έκαναν το ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα ,δεν ήτανε υπάλληλοι τουριστικών επιχειρήσεων ,δεν ήτανε μάγειροι .....κλπ ;
  Τώρα αν ήσαστε στη θέση όλων αυτών και θέλατε να κάνετε διακοπές θα διαλέγατε ....εμπόλεμη ζώνη.Τι δεν ακούγετε καλά; Η άλλη μέρα τι θα είναι; Αν βρει ο ΣΥΡΙΖΑ ..θα πρέπει να αλλάξει όσα προαναγγέλει,είναι σίγουρο για να πάρει ταμείο.Ο καυγάς για τα φράγκα είναι.
  Αν βρει η Ν.Δ ....θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για τις πορείες του Φωτόπουλου ,και αυτό είναι σίγουρο.
  ΕΙσαστε ο χειρότερος λαός ......προκειμένου να μη δει άσπρη μέρα ο γείτονας είσαστε ικανοί να βάλετε φωτιά στο σπίτι σας.
  Συγγνώμη ,για το είσαστε .....αλλά .....

 4. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 25/05/2012 17:06:13

  Η απόφαση είναι παράλογη και δόλια. Αν η χώρα πτωχεύσει ("κλασσικά", που είναι πιθανόν) και βγεί και από το ευρώ (που δεν το βλέπω τόσο πιθανόν, όσο το πρώτο) η λειτυργία των ξενοδοχείων μας δεν θα ανασταλεί. Αντιθέτως, θα γίνουν ανταγωνιστικότερα στην παροχή υπηρεσιών τους, που εξαρτώνται πολύ από τις πραγματικές αμοιβές. Άρα οι Ιταλοί operators μάλλον θα κερδίσουν, κατά το ποσοστό των υπηρεσιών, που έχουν συμφωνημένη από τώρα αμοιβή, αλλά θα παραγγελθούν, επί μέτρω, τότε.
  Συνεπώς, οι Έλληνες ξενοδόχοι πρέπει να απαντήσουν με ΑΜΕΣΟ εξώδικο αστικών μέτρων.

 5. trooper avatar
  trooper 26/05/2012 11:26:37

  το Vera δεν είναι το μεγαλύτερο ιταλικό και δεν είναι και ιδιαίτερα αξιόπιστο.Η απόφασή τους είναι μεμονωμένη και ύποπτη (μπορεί και να βαρέσει κανόνι).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.