Ερχονται μέτρα για τον περιορισμό του χρήματος σε φυσική μορφή
13/05/2015 13:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ερχονται μέτρα για τον περιορισμό του χρήματος σε φυσική μορφή

Στη συγκρότηση Ομάδας Έργου η οποία θα εκπονήσει εντός 30 ημερών στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη των ψηφιακών συναλλαγών και τον δραστικό περιορισμό της κυκλοφορίας του φυσικού χρήματος συμφώνησαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) σε συνάντηση η οποία έγινε σήμερα, έπειτα από αίτημα της ΕΕΤ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Μιχάλης Σάλλας, πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, η Λούκα Κατσέλη εκ μέρους της Εθνικής Τράπεζας, ο Νίκος Καραμούζης εκπροσωπώντας τη Eurobank και Βασίλης Ράπανος, πρόεδρος της Alpha Bank και ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΔΝΤ και πρώην αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Τάκης Ρουμελιώτης.

Όπως ανακοινώθηκε, στην Ομάδα αυτή θα συμμετέχουν επρόσωποι του Γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος και της ΕΕΤ.

Ερχονται μέτρα για τον περιορισμό του χρήματος σε φυσική μορφή

Παράλληλα στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η ρευστότητα του τραπεζικού τομέα, η συμβολή των τραπεζών στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η βελτίωση της εισπραξιμότητας των δημοσίων εσόδων και η αποδοτικότερη αξιοποίηση αναπτυξιακών δράσεων.

Αμέσως μετά τη συνάντηση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών με τον Γιάννη Δραγασάκη η πρόεδρος της, Λούκα Κατσέλη δήλωσε ότι «οι τράπεζες στηρίζουν την εθνική προσπάθεια της κυβέρνησης στην κατεύθυνση της διοχέτευσης ρευστότητας στην ελληνική αγορά».

Ως εκ τούτου αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ένωσης ελληνικών τραπεζών για την ψηφιοποίηση των συναλλαγών και συντονισμό των δράσεων για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες αναφορικά με τα προγράμματα που τρέχουν στους διεθνείς οργανισμούς, αλλά και στο πρόγραμμα Γιούνκερ που ξεκινάει με τη συμμετοχή ιδιωτών. Η αρχή μιας στενής συνεργασίας των τραπεζών, προς όφελος του ελληνικού δημοσίου».

Ακόμη, συμφωνήθηκε να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προκύπτουν από μια δέσμη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών («επενδυτικό σχέδιο Juncker», διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα κ.λπ.).

Ο αντιπρόεδρος ενημέρωσε και για την πορεία υλοποίησης του στόχου της κυβέρνησης για τη σύσταση Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Τέλος, συζητήθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να διερευνήσει τις δυνατότητες συμμετοχής της Ελλάδας στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS (New Development Bank) μετά τη σχετική πρόταση που υποβλήθηκε προς τη χώρα μας. Για το θέμα αυτό, ο κ. Δραγασάκης όρισε ως υπεύθυνο για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων αυτών, τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. foros1 avatar
    foros1 13/05/2015 19:31:04

    με τον περιορισμό του χρήματος σε φυσική μορφή, δεν θα εκλείψει και ο κίνδυνος για άδεια ΑΤΜ'ς ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.