21/04/2010 14:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ερχεται κύμα κατάργησης οργανισμών

Με στόχο ένα μικρότερο κράτος και την εξοικονόμηση μερικών εκατομμυρίων ευρώ η διυπουργική επιτροπή που συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας στο γραφείο του Θ. Πάγκαλου με θέμα τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημόσιων οργανισμών και υπηρεσιών έβγαλε -λίγο- «λευκό καπνό».

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο κατάλογος των πρώτων τριάντα παρεμβάσεων θα γίνει σχέδιο νόμου και θα ψηφιστεί εντός του Μαΐου. Στο πρώτο πακέτο περιλαμβάνονται οι καταργήσεις...

Της Δημόσιας Επιχείρησης Πολεοδομίας και Στέγασης. Απασχολεί μόλις 11 άτομα, αλλά κοστίζει και άλλα 80.000 ευρώ τον χρόνο μόνο για μισθώματα.
Της Εταιρείας Διανομής Αερίου. Εργάζονται 55 άτομα και το κόστος ενοικίων και διοικητικού συμβουλίου ξεπερνά τις 120.000 ευρώ τον χρόνο.
Του Ολυμπιακού Χωριού, με 150 εργαζόμενους και... 250.000 κόστος διοικητικού συμβουλίου!
Της «περίφημης» ΑΓΡΟΓΗ (Ανώνυμη Εταιρεία Αξιοποίησης Αγροτικής Γης), όπου οι 269 από τους συνολικά 350 υπαλλήλους της προσελήφθησαν λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές. Το κόστος για το ΔΣ της εταιρείας ανέρχεται στα 200.000 ευρώ.
Των Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης.
Του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού. Η μισθοδοσία του τον Ιούνιο του 2009 ήταν 200.000 ευρώ τον μήνα και τον Σεπτέμβριο έφθασε στις... 700.000 ευρώ τον μήνα.
Του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που χρειάζεται 40.000 ευρώ για ενοίκια τον μήνα.
Του Μουσείου και της Βιβλιοθήκης του Εθνικού Τυπογραφείου.
Της Σχολής Επιμόρφωσης του υπουργείου Οικονομικών.
Και του Ταμείου Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών.
Θα προχωρήσουν ακόμη οι συγχωνεύσεις:
Του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας με τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας. Τα διοικητικά συμβούλια στοιχίζουν 161.000 ευρώ και 140.000 ευρώ αντίστοιχα, ενώ οι εργαζόμενοι αγγίζουν τους 1.700.
Του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) με την Ελληνική Οργάνωση Γάλακτος.
Του ΟΠΕΚΕΠΕ με τον ΕΛΓΑ. Από τις ενοποιήσεις των αγροτικών φορέων αναμένεται εξοικονόμηση πόρων άνω των 2 εκατ. ευρώ.
Του ΗΣΑΠ με το ΜΕΤΡΟ.
Της ΕΘΕΛ με τον ΗΛΠΑΠ.
Θα συγχωνευθούν ακόμη όλες οι κατασκευαστικές εταιρείες του Δημοσίου και οι φορείς επιμόρφωσης του υπ. Παιδείας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Θ. Πάγκαλος, ο Χ. Παμπούκης, ο Γ. Ραγκούσης, ο Φ. Σαχινίδης και ο Σ. Λύτρας. Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους, όσοι έχουν σχέση μόνιμης ή αορίστου χρόνου απασχόλησης θα μεταταγούν, ενώ όσοι είναι συμβασιούχοι το πιθανότερο είναι ότι δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους.

Κάθε περίπτωση, όμως, θα κριθεί χωριστά, με βάση το εργατικό δίκαιο και τις ανάγκες του Δημοσίου

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=11292963#

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.