#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/09/2011 12:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εργοδότες: η κυβέρνηση ληστεύει την μισθωτή εργασίαΦανταστείτε που έχουμε φτάσει όταν τα ίδια τα αφεντικά λένε ότι το κράτος πραγματοποιεί ληστρική επίθεση κατά των μισθών των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα.

Παραβλέπουν φυσικά ότι όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες προχωρούν σε ατομικές συμβάσεις για χαμηλότερους μισθούς και ότι δεν υπάρχει πλέον διαπραγμάτευση με τους συνδικαλιστές.

Όμως, η έκθεση που δημοσιοποίησαν οι βιομήχανοι, και συγκεκριμένα ο ΣΕΒ, είναι κόλαφος για την κυβέρνηση. Διότι, όπως λέει η έκθεση, οι υπερβολικοί φόροι και οι εισφορές και κρατήσεις είναι που έχουν εξαθλιώσει τους ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Το παράδειγμα που δίνει ο ΣΕΒ είναι χαρακτηριστικό:

Σε υπάλληλο με μηνιαίο ονομαστικό μισθό 2.500 ευρώ, αναλογούν φόροι 301,69 ευρώ, ενώ οι εισφορές εργαζόμενου και εργοδότη στο ΙΚΑ φτάνουν τα 1.101 ευρώ. Μένουν μόλις 1.798 ευρώ. Δηλαδή για κάθε 100 ευρώ που εισπράττει ο μισθωτός, επιπλέον 78 ευρώ εισπράττουν το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο ΣΕΒ χαρακτηρίζει άδικο οποιονδήποτε συντελεστή άνω του 33% για κάθε φορολογούμενο, που προσφέρει προσωπική εργασία. Διευκρινίζει μάλιστα, στο υπόμνημα του προς το υπουργείο Οικονομικών, ότι ο μέγιστος συντελεστής που ισχύει σήμερα θα μπορούσε να παραμείνει μόνο για πολύ υψηλά εισοδήματα άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ.
Στον κατάλογο των προτάσεων του ΣΕΒ επισημαίνεται και η ανάγκη θέσπισης ελάχιστου οικογενειακού εισοδήματος με βάση, το οποίο θα διαμορφώνονται το αφορολόγητο όριο και το επίδομα ανεργίας.
Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, ο Σύλλογος Βιομηχάνων υποστηρίζει ότι ο φορολογικός συντελεστής θα έπρεπε να ήταν στο 15%, ενώ για τον ΦΠΑ θεωρεί ως λογικό όριο το 16% - 18%.

Ληστές είναι λοιπόν οι υπουργοί Οικονομίας και όχι τα αφεντικά, όπως θα ήθελαν κάποιοι νεόκοποι Σοσιαλιστές. Και φυσικά με το συμπέρασμα αυτό δεν αθωώνουμε τους επιχειρηματίες και τα τζάκια που τόσα χρόνια θησαύριζαν και τώρα θυμήθηκαν να ασκήσουν κριτική.

Όμως, όταν έρχεται η δύσκολη στιγμή, όταν η ανεργία ξεπερνά το 16% δεν μπορεί το ίδιο το κράτος να βάζει το χέρι στην τσέπη του εργαζόμενου. Δε μπορεί να δουλεύουν σκληρά στον ιδιωτικό τομέα –και ξέρουμε όλοι τι σημαίνει αυτό- αλλά να έχουν συνέταιρο στο σπίτι τους και στα οικονομικά τους, τον κ. Βενιζέλο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 01/09/2011 12:53:00

  Tο όραμα του Παπανδρέου είναι μια κοινωνία εθελοντών και όχι εργαζομένων. Μια κοινωνία όπου δεν θα υπάρχει αμοιβή. Μια πραγματικά Σοσιαλιστική κοινωνία.

 2. Απορία avatar
  Απορία 01/09/2011 13:01:52

  Ε ας ρωτήσει κάποιος αυτούς τους παπάρες τους τροικανούς.

  Πόσο υπολογίζουν ότι πρέπει να πέσει ο εμπορικός τζίρος για να δουν τις τιμές να πέφτουν.

  Κάποιος πρέπει να πει σε αυτούς τους ηλιθίους ότι η ελληνική οικονομία κατά 50% είναι μάυρη. Όσο και να ρίξεις τους μισθούς του κόσμου της πραγματικής οικονομίας θα συντηρεί τον τιμάριθμο ο κόσμος της παραοικονομίας.

  Το μόνο που θα καταφέρουν στο τέλος θα είναι να εξαντλησουν τον παραγωγικό, τίμιο κόσμο της χώρας και στο τέλος να μείνουν με τους απατεώνες και τους κλέφτες, τη πλέμπα δηλαδή, για να στηρίξουν πάνω τους τις όποιες επενδύσεις ονειρεύονται στη χώρα.

  Είναι τελικά πολύ καθάρματα και βλάκες.

 3. ataktos avatar
  ataktos 01/09/2011 14:02:44

  ούτε αυτοί δεν τους θέλουν...

 4. alakran avatar
  alakran 01/09/2011 14:15:31

  Αν δεν κάνω λάθος, ο ΣΕΒ στήριζε ανοικτά το μνημόνιο πριν ένα χρόνο.Χαίρομαι που αλλάζουν γνώμη,αν και θα προτιμούσα να έχουν καλύτερα αντανακλαστικά.
  Επίσης,σήμερα το πρωί ο Τράγκας έπαιζε στο ραδιόφωνο τον Πρετεντέρη που αποκαλούσε το θίασο που ζούμε ως "η Patty, η μικρή υπουργός".
  Όλοι τους εγκαταλείπουν πλέον.
  Ας κηρύξουν εκλογές, και θα τους χειροκροτήσω εγώ!

 5. anonymous avatar
  anonymous 01/09/2011 14:58:27

  Σε υπάλληλο με μηνιαίο ονομαστικό μισθό 2.500 ευρώ, αναλογούν φόροι 301,69 ευρώ, ενώ οι εισφορές εργαζόμενου και εργοδότη στο ΙΚΑ φτάνουν τα 1.101 ευρώ. Μένουν μόλις 1.798 ευρώ.
  Εδώ κάτι δε βγαίνει στην πρόσθεση.

  Εν πάση περιπτώσει όμως όπως και να έχει το πράγμα μόνο ο ΦΠΑ και ο φόρος εισοδήματος αγγίζουν μαζί το ιλιγγιώδες ποσοστό του 46%. Σε αυτό πρέπει να προστεθούν και οι εισφορές προς τα ασφ. ταμεία τα οποία μονίμως είναι χρεοκοπημένα.

  Κατά τα λοιπά ανερυθρίαστα δηλώνουν οι διάφοροι καρεκλοκένταυροι ότι οι πολίτες είναι φοροκλέφτες.

  • ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
   ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ @ anonymous 01/09/2011 19:50:13

   Η πρόσθεση είναι πολύ σωστή.
   Απλά στον ονομαστικό μικτό μισθό 2500 ευρώ δεν περιλαμβάνεται η εργοδοτική εισφορά για ΙΚΑ και επικουρικό που είναι περίπου 30-33% επί του ονομαστικού μισθου των 2500 ευρώ.
   Όλοι οι υπολογισμόι που κάνουν οι κυβερνητικοί φωστήρες είναι επί αυτού του ΜΙΚΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ,για να φάινεται μεγαλύτερο το ποσό.
   Μερικοί βέβαια ίσως δεν γνωρίζουν τα πραγματικά νούμερα γιατί ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΙ.
   Εννοείται ότι σε όλες τις ευνομούμενες πολιτείες ,όπου δίνονται στοιχεια για μισθούς ανεφέρονται και το ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ και οι ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ που καταλήγουν στον μισθωτό.

 6. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 01/09/2011 16:40:42

  Μπα; Ξύπνησαν και οι μνημονιολάγνοι με τον άεργο πρόεδρο; Ο υπάλληλός τους που προΐσταται του ινστιτούτου τους, τι λέει;

 7. The Saint avatar
  The Saint 01/09/2011 17:53:20

  Να παραιτηθούν; Γιατι να παραιτηθούν;
  Ακόμη δεν έφτασαν το λαό στο σημείο εξαθλίωσης που θέλουν τα αφεντικά τους.
  Ακόμη δεν έχουν ξεπουλήσει εντελώς τη δημόσια περιουσία σε αυτούς. Ακόμη δεν έχουμε φτάσει στο σημείο "μηδέν".
  Οταν θα φτάσουμε εκεί, και θα αρχίσουμε εμείς ώς ζόμπι που θα έχουμε καταντήσει, να αντιδρούμε (όπως θα έπρεπε να έχουμε αντιδράσει ώς τώρα) τότε θα ακούμε τα ελικόπτερα να φεύγουν...
  Αν ήθελαν, και μέσα στα πλαίσια της Ε.Ε. θα μπορούσε να έχει βρεθεί και εφαρμοσθεί μιά οικονομική φόρμουλα, η οποία σε βάθος χρόνου θα ισορροπούσε την οικονομία μας (πάγωμα προσλήψεων στο δημόσιο τομέα, ταυτόχρονα με μέτρα εξυγίανσης της λειτουργίας του, πάγωμα μισθών γιά τουλάχιστον μιά δεκαετία, και ταυτόχρονα επιβολή μιάς αναπτυξιακής πολιτικής στον ιδιωτικό τομέα, ούτως ώστε σε βάθος χρόνου, να απασχοληθεί όλο και περισσότερος πλυθησμός εκεί, και όχι "βολεμένος" στο δημόσιο.)

  Λύσεις υπάρχουν και είναι και εφαρμόσιμες αγαπητοί μου.
  Πώς όμως θα εφαρμοστούν, όταν το οικονομικό κατεστημένο έχει καταστήσει υποχείρια απο πρωθυπουργούς, μέχρι και τον τελευταίο δημοσιογραφίσκο της κακιάς ώρας, προκειμένου αρπάξουν τον πλούτο της χώρας (γιατι περι αυτού γίνονται όσα γινονται) εξαθλιώνοντας τον κόσμο γιά να μη μπορεί να αντιδράσει...
  Η σαπροκυβέρνηση των πράσινων δοσίλογων, εκούσιων νεοταξιτών και εθνοπροδοτών, έχει φτάσει πλέον στο σημείο να μας κοροιδεύει μπροστά στα μάτια μας, και εμείς παρακολουθούμε απαθείς την παρα φύσιν συνουσία που μας έχουν υποβάλλει, περιμένοντας προφανώς να μας βγεί απο το ...λαιμό!
  Τότε όμως όπως και πιό πάνω θα είναι αργά, και τα ελικόπτερα θα έχουν φύγει... Αφήνοντας πίσω τους συντρίμια...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.