Επιστολή της Ελλάδας στην Λαγκάρντ: «Φεύγουμε από το ΔΝΤ μετά τα stress tests»
11/10/2014 16:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιστολή της Ελλάδας στην Λαγκάρντ: «Φεύγουμε από το ΔΝΤ μετά τα stress tests»

Η κυβέρνηση φέρεται να ετοιμάζει επιστολή με την οποία θα ζητά τη διακοπή του προγράμματος του ΔΝΤ από την διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, όπως προκύπτει από σχετικό δημοσίευμα της «Καθημερινής». Με βάση τις πληροφορίες της εφημερίδας, στην επιστολή θα ζητείται η διακοπή του τρέχοντος προγράμματος, με ταυτόχρονη παραίτηση της Αθήνας από τις εκκρεμείς δόσεις του 2015-'16. Υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι θα εξελιχθεί ομαλά η αξιολόγηση και δεν θα υπάρξουν περιπλοκές.

Σημειώνεται ότι το ενδεχόμενο υποκατάστασης των δόσεων του ΔΝΤ που αφορούν το 2015 έχει ήδη αποτυπωθεί σιωπηρά ως πρόβλεψη στο σχέδιο προϋπολογισμού του 2015 που κατέθεσε πρόσφατα στη βουλή η κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση, κομβικό σημείο για τον κυβερνητικό σχεδιασμό, που ενδέχεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και των stress tests των τραπεζών.

Συγκεκριμένα, στο κυβερνητικό σχέδιο προβλέπονται τα εξής:

- Επιστροφή των κεφαλαίων που θα παραμείνουν στο ΤΧΣ, ύψους 9-10 δισ., προκειμένου να περιοριστεί το δημόσιο χρέος και, συνεπώς, η απαίτηση για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που περιλαμβάνονται στο ισχύον πρόγραμμα.

- Επιστολή του κ. Α. Σαμαρά προς το ΔΝΤ όπου, επισήμως, θα ζητεί τη διακοπή του τρέχοντος προγράμματος, με ταυτόχρονη παραίτηση της Αθήνας από τις εκκρεμείς δόσεις του 2015-16.

- Ωρίμανση των συζητήσεων με την ευρωπαϊκή πλευρά, προκειμένου η Αθήνα να εξασφαλίσει μια «υβριδική» προληπτική γραμμή πίστωσης που θα λειτουργεί ως ασφαλιστική δικλίδα έναντι των αγορών.

- Εναντι της χρηματοδοτικής στήριξης, η Αθήνα θα αναλάβει δεσμεύσεις μέσω συγκεκριμένου και μετρήσιμου σχεδίου, το οποίο θα κοινοποιηθεί επισήμως σε Ε.Ε. και ΕΚΤ μέσω επίσημης επιστολής προθέσεων («letter of intent»).

www.imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 11/10/2014 18:25:08

  Φαντάζομαι ότι η κ. Λαγκάρνυ θα τους ευχηθεί "καλό ταξίδι και να προσέχετε, να κυττάτε πότε πότε στο ραντάρ άν έχετε να αντιμετωπίσετε παγόβουνα". Και αναδρομικά του "σκληρού πυρήνα", και φάλτσες νότες του μαλακού κλαρίνου....

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 11/10/2014 19:29:41

  Η εικονιζόμενη, μόλις αντελήφθη ότι οι Έλληνες παύουμε πλέον να πληρώνουμε τα σολάριουμ-μαυρίσματά της, λεκτικά επιτέθηκε εναντίον μας. Η εικονιζόμενη, αμοίβεται με 551.700 δολλάρια ετησίως + 83.760 δολλάρια έξοδα παραστάσεως, Χωρίς δικαιολογητικά!, (Δήλωση ΔΝΤ). Μόλις λοιπόν δημοσιοποιήθηκε η συνέντευξή της “Δεν έχω καμιά συμπάθεια για τους Έλληνες που πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους”, με δυσφορία και κατάπληξη διαπίστωσε ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι, όταν προσβληθούμε, απταίστως τη Σορβοννική ομιλούμε, σαν τις ακρίδες πέφτουμε και το προφίλ της κι από δύο μεγάλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορούμε και κατεβάζουμε. Γι αυτό, μετά τον διαδικτυακό χαμό και “τα κατεβάσματα” που η λεκτική ανοησία της προκάλεσαν, άρχισε τα προβλέψιμα φαιδρά, περί “παρανόησης των λεγομένων της”.

 3. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 12/10/2014 12:22:13

  Ελπίζω πάντως, ότι τον δέσανε το γάïδαρο στην κατηφόρα.. http://www.antinews.gr/POLITIKE/parelthon-ta-mnimonia/#1618278

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.