Επικίνδυνα μηνύματα από Ντράγκι, Σόιμπλε και Λιού
27/05/2015 14:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επικίνδυνα μηνύματα από Ντράγκι, Σόιμπλε και Λιού

Διφορούμενα αλλά και άκρως... επικίνδυνα είναι τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό σε ότι αφορά την επίτευξη συμφωνίας που θα άρει το αδιέξοδο στην οικονομία.

Διφορούμενα αλλά και άκρως... επικίνδυνα είναι τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό σε ότι αφορά την επίτευξη συμφωνίας που θα άρει το αδιέξοδο στην οικονομία. Την ώρα που ο Μ. Ντράγκι ανακοίνωσε ότι δεν θα αυξήσει καθόλου τον ELA για την Ελλάδα περιμένοντας θετικές εξελίξεις στο επίπεδο της διαπραγμάτευσης, ο Β. Σόιμπλε παρενέβη ναρκοθετώντας τις όποιες προσπάθειες γίνονται μιλώντας για πιθανό περιορισμό στην κίνηση κεφαλαίων.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων στην Ελλάδα με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης. Αυτό τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί κατά τη συζήτησή του με τον Αμερικανό καθηγητή οικονομικών Κένεθ Ρόγκοφ, η οποία θα δημοσιευθεί αύριο Πέμπτη στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

Η απόφαση για την επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων είναι αποκλειστική ευθύνη κάθε χώρας μέλους, απάντησε ο Γερμανός υπουργός όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί πιθανή μια τέτοια εξέλιξη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης μεταξύ των δύο ανδρών ο Ρόγκοφ πρότεινε η Ελλάδα να προχωρήσει στην επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων για πέντε ή δέκα χρόνια, ώστε να εξυγιάνει την οικονομία της. Με αυτό τον τρόπο εκ των πραγμάτων ένα ευρώ στην Ελλάδα θα έχει μικρότερη αξία από ένα ευρώ στη Γερμανία ή τη Γαλλία. Γι' αυτό τον λόγο τέτοιου είδους μέτρα είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενα.

Ανεξάρτητα από το ζήτημα του ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων, ο Σόιμπλε ζητεί στην αυριανή του συνέντευξη από την ελληνική κυβέρνηση να λάβει μια απόφαση για το μέλλον της Ελλάδας στην νομισματική ένωση.

«Έχουμε πει ότι θα σας βοηθήσουμε, αλλά πρέπει να σταθείτε ξανά στα πόδια σας οικονομικά. Αυτή είναι η φιλοσοφία του προγράμματος διάσωσης. Η νέα κυβέρνηση (της Ελλάδας) λέει: “Θέλουμε να κρατήσουμε το ευρώ, αλλά δεν θέλουμε πια το πρόγραμμα”. Αυτά τα δύο δεν γίνονται», υπογράμμισε ο Σόιμπλε.

Κι όλα αυτά την ώρα που η ΕΚΤ δεν έδινε ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα από τον ELA στέλνοντας μήνυμα ότι τα περιθώρια τέλειωσαν και είτε θα υπάρξει συμφωνία τις επόμενες ημέρες είτε κόβεται η γραμμή ζωής προς την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η οποία αποφάσισε να κρατήσει στα ίδια επίπεδα, δηλαδή στα 80,2 δισ. ευρώ τη ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες μέσω του ELA.

Οι τραπεζίτες στέλνουν ένα μήνυμα προς την Αθήνα να ολοκληρώσει τάχιστα τις επαφές με τους Θεσμούς, να κλείσει τη συμφωνία άμεσα διότι σε άλλη περίπτωση η συνεδρίαση της επόμενης Τετάρτης 3 Ιουνίου, δηλαδή δύο μέρες πριν την καταβολή της δόσης στο ΔΝΤ, θα είναι... δραματική για την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η ρευστότητα είχε αυξηθεί μόλις κατά 200 εκατ. ευρώ και σήμερα καθόλου κι αυτό δικαιολογείται από το γεγονός ότι οι εκροές καταθέσεων από τις τράπεζες έχουν σταθεροποιηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Το «μαξιλάρι» ρευστότητας που έχουν οι τράπεζες ανέρχεται στα 3 δισ. ευρώ.

Όπως φαίνεται οι τραπεζίτες εκτιμούν ότι την επόμενη εβδομάδα δεν θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες περαιτέρω χρήματα προκειμένου να καλύψουν εκροές καταθέσεων και αυτό είναι και ένα δείγμα ότι οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές είναι σε καλό δρόμο και μπορεί να κλείσει η συμφωνία το συντομότερο. Εκτός κι αν υπάρξει νέος γύρος έντασης και αντιπαράθεσης οπότε θα επανέλθει η ανησυχία των καταθετών που θα σπεύσουν να βγάλουν τις αποταμιεύσεις τους και θα αναγκάσουν την ΕΚΤ να λάβει την επόμενη Τετάρτη μια διαφορετική απόφαση.

Τι θα γίνει όμως αν μέχρι την Παρασκευή δεν υπάρξει συμφωνία; Θα τρέχουμε στο τριήμερο να παίρνουμε τα λεφτά μας από τα ΑΤΜ; Ευτυχώς που δεν… πέρασε η πρόταση Βαρουφάκη για φόρο στις συναλλαγές.

Την ίδια στιγμή αυστηρό μήνυμα έστειλε και ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιού, ο οποίος είχε νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον έλληνα πρωθυπουργό ζητώντας να βρεθεί άμεσα λύση. Το ίδιο θα επισημάνει και στη Σύνοδο G-7 στη Δρέσδη που ξεκινά σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Vassilis avatar
  Vassilis 27/05/2015 13:02:24

  Την ώρα που ο Μ. Ντράγκι ανακοίνωσε ότι δεν θα αυξήσει καθόλου τον ELA για την Ελλάδα περιμένοντας θετικές εξελίξεις στο επίπεδο της διαπραγμάτευσης, ο Β. Σόιμπλε παρενέβη ναρκοθετώντας τις όποιες προσπάθειες γίνονται μιλώντας για πιθανό περιορισμό στην κίνηση κεφαλαίων...οπως φαινεται, αρχισαν τα οργανα.

 2. ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. 27/05/2015 14:41:44

  .Επειδή αυτό το θεατρικό έργο με τους ίδιους πάντα πρωταγωνιστές και τα ίδια "επικίνδυνα" μηνύματα επαναλαμβάνεται απο το Δεκέμβριο κάθε μέρα, έχουμε όλοι οι θεατές καταλάβει οτι είναι κακοστημένο και φυσικά δεν πιστεύουμε τίποτε απο τα διαδραματιζόμενα, περιμένουμε δε, να το καταλάβουν και συντελεστές της παράστασης και να το τελειώσουν κάποια στιγμή για να πάμε στις δουλειές μας. Ούτως ή άλλως αυτοί τους παχυλότατους μισθούς τους τους έχουν διασφαλίσει... Κάποια στιγμή θα υπογράψουν την "ευέλικτη" και με πολλή "δημιουργική ασάφεια" συμφωνία που ίσως τηρηθεί αν οι έχοντες και κατέχοντες πληρώσουν και αυτοί κάτι. Αν δεν τηρηθεί θα ξαναρχίσουμε την παράσταση...

 3. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 27/05/2015 15:18:27

  το σκα*τ* εχει παει μεχρι την καλτσα. τρεχουν πανικοβλητοι πλεον. αγονται και φερονται απο τα γεγονοτα.

 4. Διογένης avatar
  Διογένης 27/05/2015 15:52:32

  Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Ο Τσίπρας φαίνεται ότι το πήρε απόφαση να υποχωρήσει αλλά το εμπόδιο είναι ο... Βαρουφάκης! Ο οποίος φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να επιβιώσει πολιτικο-επιστημονικά δια της "δριμείας καταγγελίας" της νέας συμφωνίας, με εθνικολαϊκά του τύπου "δεν βγαίνει το πρόγραμμα και πάντα το έλεγα ότι χρειαζόμαστε μια ριζοσπαστική λύση που μπλα μπλα μπλα". Και κινδυνεύει έτσι να κερδίσει για τον εαυτό του όλο το κοινό του ΣΥΡΙΖΑ! Συν την Αριστερή Πλατφόρμα και όλο το κόμμα αυτό τελικά. Μην αδιαφορούμε και για τον ισχυρό συμβολισμό που εξέπεμψε ο Τσίπρας που πήγε το μεσημέρι αυτός στο Υπουργείο Οικονομικών για σύσκεψη και όχι ο Βαρουφάκης στο Μαξίμου. Προφανώς ο Τσίπρας ήθελε να δείξει ότι "εγώ κάνω κουμάντο" και πήγε στην έδρα του "εχθρού" ώστε να έχει πληροφορίες κλπ. από πρώτο χέρι, χωρίς να μπορεί να τον παραπλανεί ο Βαρουφάκης. Δείχνει οργή, αδυναμία εμφανούς προς τα έξω αντίδρασης, φόβο για απώλεια ελέγχου και διάφορα τέτοια αυτή η κίνηση. Αποκλείεται να μην συνδυάζεται με τα πρωινά ρεπορτάζ. Ο Βαρουφάκης όμως, ακάθεκτος, επιδιώκει να σπαταλήσει και άλλο από τον ελάχιστο χρόνο που έχει πια η Ελλάδα στη διάθεσή της. Ώστε να επιτύχει τον σκοπό για τον οποίο τον "φύτεψαν" όσοι τον φύτεψαν δίπλα στον Τσίπρα. Ο Τσίπρας θα επιδιώξει να πάρει τον Βαρουφάκη μαζί του στα Τάρταρα της μη-συμφωνίας, αλλά η πραγματικότητα θα αποδειχθεί αμείλικτη και για τους δύο. Game over. Δυστυχώς και για τη χώρα. Αλίμονό μας.

  • Πάρης ο όμορφος avatar
   Πάρης ο όμορφος @ Διογένης 27/05/2015 16:15:55

   Η ''Δυναστεία'', πάνε χρόνια που έχει διακόψει τα γυρίσματα αφεντικό !! Παίζονται μόνο κάτι ξεθωριασμένα επεισόδια κονσέρβα, σε ασήμαντα, περιφερειακά κανάλια. Άσε που άλλο είναι η...Alexis κι άλλο ο Αλέξης. Τα έχεις μπερδέψει φοβάμαι πολύ. Θα΄ναι από τη συγκίνηση των καθοριστικών γεγονότων και την ακραία κρισιμότητα των στιγμών. Δε θέλω καν να υποθέσω, πως ίσως είναι εξ αιτίας του ανεξέλεγκτου πανικού !!

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ Πάρης ο όμορφος 27/05/2015 17:20:17

    Σας καταλαβαίνω... είναι σκληρή η πραγματικότητα, τι να κάνουμε...

    • Τρελό νερό avatar
     Τρελό νερό @ Διογένης 27/05/2015 19:50:09

     Καλά, εσύ έχεις ακλόνητα επιχειρήματα μονίμως. Για την επαφή σου δε με την πραγματικότητα αλλά και για την επιβεβαίωση των μαύρων προβλέψεών σου, επειδή είμαι καλός και μεγαλόψυχος άνθρωπος, δεν θα πω τίποτε.

     • Διογένης avatar
      Διογένης @ Τρελό νερό 27/05/2015 20:36:35

      ΙΚΟ εσύ; Πού χάθηκες βρε ψυχή; Ακόμη πέφτει το μηνιάτικο; Σωστά, ακόμη πληρώνονται μισθοί και συντάξεις.

     • Τρελό νερό avatar
      Τρελό νερό @ Διογένης 27/05/2015 21:28:02

      ύτε ΙΚΟ ούτε ΙΚΕΑ. Δέσμιος των εμμονών και των φαντασιώσεών σου μονίμως. Έτσι εξηγούνται και οι εκτός τόπου και χρόνου προβλέψεις.

     • Διογένης avatar
      Διογένης @ Τρελό νερό 27/05/2015 21:35:54

      Κάτσε και σου 'ρχεται. Τα λες αυτά επειδή φοβάσαι μη δεν μπει το μηνιάτικο. Σε καταλαβαίνω. Κι εγώ στη θέση σου έτσι θα φερόμουν.

     • Τρελό νερό avatar
      Τρελό νερό @ Διογένης 27/05/2015 21:56:05

      Μηνιάτικο σ΄εμένα χαζούλη, ποτέ δεν έβαλε κανένας. Αλί από εσάς τα έμμισθα κομματόσκυλα. Έρχεται άγριος χειμώνας για τους καλομαθημένους μπιστικούς. :)

     • Διογένης avatar
      Διογένης @ Τρελό νερό 27/05/2015 22:02:22

      Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.

     • Τρελό νερό avatar
      Τρελό νερό @ Διογένης 28/05/2015 10:45:06

      Εντάξει, εντάξει. Μην πασχίζεις άδικα και δεν ...ξεκαρφώνεσαι. Σε ξέρουμε καλά.

   • Ραβινος avatar
    Ραβινος @ Πάρης ο όμορφος 27/05/2015 17:50:51

    O ανεξελεγκτος πανικος φανηκε σημερα σε ολο του το μεγαλειο με την επισκεψη Τσιπρα στο ΥΠΟΙΚ μετα την εκροη χθες 300 εκατ.€ απο τις καταθεσεις {ενω πριν ηταν 100 εκατ.€/ημερα } ως αποτελεσμα της μπαρουφακιας εξαγγελιας οτι θα φορολογηθουν οι τραπεζικες συναλλαγες.Σημερα ο Ντραγκι δεν εκανε καμια αυξηση του ELA {δεν ζητησαμε λεει η κυβερνηση η ψυχουλα της το ξερει}.Ταυτοχρονα αρχισαν παλι το τροπαρι οτι ''ειναι εξασφαλισμενες οι καταθεσεις '''' αρχισε η συγγραφη της συμφωνιας '' κλπ.Ο Σοιμπλε λεει οτι ειναι δουλεια της καθε κυβερνησης να επιβαλλει ελεγχο κεφαλαιων {ο νοων νοειτο }.Πανικος του κερατα και δαρμενου .Προσωπικα λιγα που εχω στην τραπεζα αυριο τα παιρνω κι 'εχει ο Θεος απο Δευτερα.

    • Τρελό νερό avatar
     Τρελό νερό @ Ραβινος 27/05/2015 19:47:22

     Χο Χο ΧΟ ! Το Βάστα Σόϊμπλα να ξεπουλήσετε αγαπητοί φιδέμπορες, δεν βλέπω να λειτουργεί πλέον. Πάρε εσύ τώρα τις δεκαρούλες σου από την Τράπεζα -για το τριήμερο- αφού ακόμα τις έχεις κι άσε τη μαύρη προπαγάνδα. Κοντή γιορτή... Ό,τι είναι, θα φανεί. Mην κάνετε όμως έτσι κι εσείς πια! Προδίδετε πανικούλη. :)

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Διογένης 27/05/2015 22:16:54

   Έχω εκθέσει καί παλαιότερα τήν άποψή μου, ότι ο Τσίπρας είναι η επιλογή τού «σκοτεινού» ιερατείου στήν τρέχουσα φάση. Η επιλογή έχει νά κάνει μέ τό γεγονός, ότι ο στενός πυρήνας εξουσίας υπό τόν Τσίπρα αποδέχθηκε τόν ρόλο πού έπαιξε καί ο Α. Παπανδρέου. Ήτοι τήν διαχείριση τής «αριστερόστροφης» ατομικής προσδοκίας οφέλους λοβοτομημένων καί φοβικών ανθρώπων. Μέ άλλα λόγια, οι άνθρωποι στό προτεκτοράτο Ελλάδα πρέπει νά αποδεχθούν καί πολιτικά τήν μελλοντική τους υποτέλεια -ώς αναγκαία- μέ τήν μορφή μιάς «αποικίας χρέους». Τέτοια μορφή υποτέλειας μπορεί νά γίνει αποδεκτή από τόν κόσμο μόνο μέ «αριστερή» κυβέρνηση, καθότι μέ τήν λοβοτομή επετεύχθη η αναγκαία λογική σύζευξη τής «προόδου» μέ τήν «αριστερά». Ώπου η «πρόοδος» έχει ταυτισθεί μέ τήν διαχείριση τού φοβικού συνδρόμου τής ανθρώπινης μάζας γιά τό αύριο καί θυμίζει τήν στάση τών μαύρων δούλων έναντι τών Γιάνκις, πού προτιμούσαν τήν «ασφάλεια» τής δουλείας, από τόν άγνωστο καί ανασφαλή κόσμο πού επεφύλαττε η «ελευθερία», νά δοκιμάσουν νά ζήσουν μέ τήν ημερήσια αποζημίωση τών πρώην αφεντικών, άν καί όταν τούς χρειάζονταν. Δέν θέλω νά υπεισέλθω στό γεγονός, τό διδάσκει άλλωστε η Ιστορία, πόσο κολοβή ήταν η προτεινόμενη απελευθέρωση από τήν δουλοκτησία καί γιατί επεβλήθη από τούς βόρειους σέ μιά χώρα, χωρίς ίχνος κάποιας περιουσίας (ένα στρέμμα γής ή μιά καλύβα) γιά τούς δούλους, αλλά ήταν -παρ' όλα αυτά- απελευθέρωση. Ζούμε παρόμοιες καταστάσεις, ώπου τόν ρόλο τών «απελευθερωτών» τόν έχουν αναλάβει οι «θεσμοί» καί αυτό όχι γιατί μάς αγαπούνε, αλλά γιατί έτσι τούς συμφέρει στήν τρέχουσα περίοδο. Πρέπει νά «απελευθερωθούμε» καί συγχρόνως νά εργαστούμε σκληρά στήν «αποικία χρέους», πού είχαμε τήν απερισκεψία τού άτυχου λοβοτομημένου νά βρεθούμε. Ώς οι απελεύθεροι μαύροι στήν Αμερική. Δυστυχώς καί πάλι δυστυχώς, οι πολιτικοί πού διαχειρίσθηκαν μέχρι τώρα τά κοινά, ήταν η λίγκα τών «νότιων» τής Αμερικής. Δέν είδαν, δέν κατάλαβαν, δέν ήθελαν. Τούς αρκούσε τό μερίδιο κέρδους πού τούς εκχωρούσε η διαχείριση τής «μεταπρατικής αποικίας» καί οι ιθαγενείς συνωστίζονταν νά καταλάβουν ρόλο επιστάτη. Η ελλαδική κοινωνία σάπισε στήν μίζερη καί πρόσκαιρη εκδοχή ενός ευτελούς καταναλωτισμού καί η αντίδρασή της μετατράπηκε σέ τυφλό θυμό. Ποτέ δέν θέλησε νά δεί καί νά γνωρίσει τά αίτια τής κοινωνικής της μιζέριας. Είναι τυφλωμένη από τό καθεστώς τής κρατικής δουλείας της καί δέν διανοείτε ότι μπορεί νά υπάρξει διαφορετικά. Θέλει αρετή καί τόλμη η ελευθερία. Καί στερήσεις καί κόπο θά πρόσθετα, μά πάνω απ' όλα θέληση κατάκτησης. Δέν αρμόζει σέ ένα ιστορικό έθνος τόση κατάπτωση. Η Ιστορία είναι αμείλικτη μέ τούς αδύνατους καί μή οργανωμενους. Η πολιτική αποδοχή τής «λιτότητας» θά είναι η «προσφορά» τής πρώτη φορά «αριστερής» διακυβέρνησης. Η συμφωνία θά είναι μία. Αξιολόγηση καί νέο μνημόνιο (αδιάφορο πώς θά τό ονομάσουν) πακέτο. Όλα σέ συσκευασία τού ενός. Τό δράμα θά είναι η διαχείριση τής επιλογής. Εδώ καλείτε η ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ καί γενικώς όποιος μπορεί νά συμβάλλει. Νά «σκοτώσει» τόν κρατικό δράκο καί νά τόν αντικαταστήσει μέ τόν δράκο τών πολυεθνικών. Αυτό είναι τό τίμημα τής επελευθέρωσής μας καί συγχρόνως τό τίμημα πού πρέπει νά πληρώσει η νεοΐδρυθείσα αποικία χρέους. Απελευθέρωση σέ ευρωπαϊκό timing, μέ διαφορετική νεοεξάρτηση. Καί όμως μπορούμε νά αλλάξουμε τόν ρούν τής απελευθέρωσής μας, γιά περισσότερη ανεξαρτησία καί ελευθερία. Μπορεί νά ακούγεται παράκαιρο, αλλά μιά λαϊκή «δεξιά» είναι η μόνη μας ελπίδα. Όχι ένας δεξιός νεο-εσμός, αλλά μιά οργανωνένη «επανάσταση» τών νοικοκυραίων, όσων διαθέτουν αξιωματικές καί βιωματικές αρχές, άρα καί αξιοπρέπεια. Γιά νά χρησιμοποιήσω τήν φράση τού αγωνιστή τής ΕΟΚΑ, γιατί πολεμάει γιά τήν Ένωση. «Τί νά σού εξηγήσω τώρα; Τό απαιτεί 3.000 χρόνων Ιστορία». Η αξιοπρέπεια είναι ο στυλοβάτης τής ελευθερίας καί αυτή πού επιτρέπει τήν «ύβριν» υπέρβασής της. ΥΓ: Μέ λαϊκή «δεξιά» δέν εννοώ τήν συμμορία τών χρυσαυγητών (εθνικοσοσιαλιστών), τήν αναγκαία άχνη πασπαλίσματος κάθε σοσιαλιστικού εγκλήματος, ούτε τόν παιδιμπαλισμό στόν κεμαλισμό τών καμμενικών (τήν φύτρα τού φασισμού) στήν πορεία τους γιά τό χρυσό γένος.

 5. Διογένης avatar
  Διογένης 27/05/2015 16:19:40

  Όσο το σκέφτομαι τόσο πιο "ποντιοπιλατική" μου φαίνεται η δήλωση του Σόιμπλε. Πρέπει να το έχουν κιόλας δρομολογήσει εκεί στην Ευρώπη και σου λένε μετά "ε, εσύ θα το αποφασίσεις". Αυτά...

  • Vassilis avatar
   Vassilis @ Διογένης 27/05/2015 21:08:35

   Ετσι.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. avatar
   ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. @ Διογένης 27/05/2015 22:11:15

   Κιόλας Διογένη? 5,5 χρόνια το δρομολογεί τώρα οΣόιμπλες κι ακόμα πάπαλα...Και με το ΓΑΠ τά ίδια μας έλεγε. "Ποντιοιλατικά": "Eίναι θέμα του Ελληνικού λαού να αποφασίσει αν θα παραμείνει ή όχι στο πολύτιμο ευρώ....Χιχιχιχί....."

 6. Silvestro avatar
  Silvestro 27/05/2015 16:27:35

  Οκ., τελευταίες προσπάθειες πιέσεων, πριν τη συμφωνία. Σιγά μην μας προσέφερε ανάσες ο Ντράγκι, για να το πάμε και γι αργότερα.

 7. M.V avatar
  M.V 27/05/2015 16:41:30

  Βαρεθήκαμε πια τα ''μηνύματα'' των εκβιαστών και σιχαθήκαμε και τα βρώμικα παιχνίδια τους. Πάμε στο διά ταύτα, να τελειώνουμε.

 8. Η επόμενη κίνηση avatar
  Η επόμενη κίνηση 27/05/2015 16:52:03

  Aνεκδοτάκι για την περίσταση. Κάνετε τη ...διανομή των ''ρόλων'' κατά βούληση : Είναι ένα κουνελάκι που χαίρεται τη ζωή του, έχει βγει έξω να ξεκουραστεί και όπως δεν πρόσεξε, πλησιάζει μια αλεπού και του ορμάει.
  - Χα χα χα! Θα γίνεις ωραίο γεύμα!
  - Δεν γίνεται να με φας! Όχι τώρα! Πρέπει να περιμένεις μερικές μέρες τουλάχιστον!
  - Καλά, είσαι σοβαρός? Τώρα θα σε φάω!
  - Μα σε λίγες μέρες τελειώνω τη διατριβή μου με τίτλο: »Η Υπεροχή των κουνελιών σε σχέση με τις Αλεπούδες και τους Λύκους»
  - Α, δεν πας καλά, όλοι ξέρουν ότι τα κουνέλια δεν έχουν καμία τύχη απέναντι στις αλεπούδες!
  - Ε, αν δεν πιστεύεις, έλα στη φωλιά μου να τη διαβάσεις και να πειστείς. Αν δεν πειστείς, να με φας. Πείθεται η αλεπού, πάει στη φωλιά του κουνελιού….. και δεν ξαναβγαίνει ποτέ…
  Επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό, μόνο που ο κυνηγός αυτή τη φορά είναι ένας λύκος που καταφέρνει και στριμώχνει εύκολα το κουνέλι σε μια γωνιά (Οξιάς και Πλατάνου γωνία, στο άνω Δάσος).
  - Μμμμ, τι ζουμερό μεσημεριανό είσαι εσύ!
  - Κάτσε, περίμενε, δεν μπορείς να με φας! Περίμενε μερικές μέρες!
  - Πώς δεν πρέπει να σε φάω? Φαίνεσαι πειραγμένος στο κεφάλι! Με δουλεύεις?
  - Όχι, σε μερικές μέρες τελειώνω τη διατριβή μου: »Η Υπεροχή των κουνελιών σε σχέση με τις Αλεπούδες και τους Λύκους» και είναι κρίμα!
  - Μα καλά, υπάρχουν εκτός από τρελές αγελάδες και τρελά κουνέλια? Ετοιμάσου, σου “ρχομαι!
  - Περίμενε! Περίμενε! Αν δε με πιστεύεις, έλα στη φωλιά μου να τη διαβάσεις και να πειστείς. Αν δεν πειστείς, να με φας.
  Όπως και οι πιο μικροί μας φίλοι έχουν καταλάβει τι θα γίνει παρακάτω, πάνε στη φωλιά του κουνελιού μπαίνουν μέσα και πάει ο λύκος, δεν ξαναβγήκε ποτέ…
  Σε κάποια άλλη χαζοχαρούμενη στιγμή του κουνελιού, περνάει μια φίλη του κουνέλα
  - Τι νέα? Φαίνεσαι χαρούμενος!
  - Καλά μωρέ, τέλειωσα τη διατριβή μου και ξελασκάρισα λίγο. Ήταν πολύ επιτυχημένη!
  - Μπράβο! Τι θέμα είχε?
  - «Η Υπεροχή των Κουνελιών σε σχέση με τις Αλεπούδες και τους Λύκους»!
  - Εεεχμμμ…. είσαι σίγουρος? Δεν μου ακούγεται πολύ σωστό αυτό!
  - Ναι σου λέω! Αν θες έλα να τη διαβάσεις!
  Πηγαίνουν στη φωλιά του κουνελιού, κατεβαίνουν, ήταν λίγο ακατάστατα βέβαια, αλλά ήταν μια γεμάτη εβδομάδα με την παρουσίαση κι όλα αυτά δικαιολογημένα. Βλέπει λοιπόν η κουνέλα ένα κρεβάτι άνω-κάτω, έναν υπολογιστή ταλαιπωρημένο, χαρτιά παντού, ένα σωρό από κόκκαλα αλεπούς, ένα σωρό από κόκκαλα λύκου και ένα θεόρατο χορτασμένο λιοντάρι!
  Ηθικόν Δίδαγμα της ιστορίας:
  - Ο τίτλος του Διδακτορικού σου δεν έχει σημασία.
  - Το αντικείμενο του Διδακτορικού σου δεν έχει σημασία.
  - Τα αποτελέσματα της έρευνας του Διδακτορικού σου δεν έχουν σημασία.
  - Αυτό που έχει σημασία, είναι ο Επιβλέπων Καθηγητής…

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Η επόμενη κίνηση 27/05/2015 21:40:30

   Περίμενε εσύ τους Αμερικανούς να σε σώσουν. Προς το παρόν, ο θείος Τζακ (Λιου) είπε στον Τσίπρα "υπόγραψε ό,τι θέλουν, μπας και τους πείσω να παραβιάσω τις διαδικασίες τους για να σε σώσουν". Να τον σώσουν οι άλλοι. Όχι ο θείος Τζακ. Διότι όπως αυτή η παλιοζωή αποδεικνύει καθημερινά, αφεντικό είναι αυτός που δίνει το χρήμα.

 9. aris. aold avatar
  aris. aold 27/05/2015 18:43:06

  O Σοιμπλας άδειασε την ντε μι σε εξαιτίας των σκισμένων καλτσόν από την αγριάδα. Ο Τσίπρας με τον Βαρουφάκη στέρεψαν την Βιβεχρώμ εξαιτίας των κοκκινων γραμμών που βάφουν νυχθημερόν. Ο πλανητάρχης μίλησε θέλει το μαγαζί μέσα στο μαντρί. Οι υπόλοιποι ετοιμαστείτε να ξηλωθούμε γιατί η συμφωνία θα είναι αρμυρή.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ aris. aold 27/05/2015 21:38:11

   Εσύ να ετοιμαστείς σαϊνι μου, οι υπόλοιποι είμαστε έτοιμοι από καιρό. Κι όσο για τα σκισμένα καλσόν, περίμενε λίγο ακόμη να δεις. Προς το παρόν ο πλανητάρχης έφαγε "άκυρο" από τον εκπρόσωπο του Σόιμπλε.

 10. tt avatar
  tt 27/05/2015 18:46:49

  O Rogoff, στον όποιον μίλησε ο Σώυμπλε, δεν ειναι καθηγητής τύπου Βαρουφάκη : Πρώην Δ.Ν.Τ , πρώην μέλος ΔΣ του FED. Οπως είπε, 5-10 χρόνια περιορισμός στην κινηση κεφαλαίων, ευρω εσωτερικού, και βλέπουμε...

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. avatar
   ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. @ tt 27/05/2015 22:17:46

   Προφανώς θα εννοούσε περιορισμός στην κινηση κεφαλαίων, εσωτερικού σε Δραχμές, βέβαια...Και σαφώς ο Rogoff ανήκει στην πλευρά των σφουγγοκωλάριων την Τραπεζιτών όπως τους αποκαλεί ο Χέλμουτ Σμίτ...

   • tt avatar
    tt @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. 28/05/2015 11:27:20

    Ειναι τραπεζίτης (κεντρικός) ο ίδιος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.