02/08/2010 17:07
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιδείνωση του μεταποιητικού τομέα

Παρότι οι λειτουργικές συνθήκες που αντιμετώπισαν οι Έλληνες κατασκευαστές παρέμειναν δύσκολες τον Ιούλιο, υπήρξαν ενδείξεις ότι ο ρυθμός επιδείνωσης εξασθένησε. Η συρρίκνωση της παραγωγής και των νέων παραγγελιών επιβραδύνθηκε ραγδαία, ενώ ο όγκος των αδιεκπεραίωτων εργασιών και των αποθεμάτων προμηθειών μειώθηκε με πολύ πιο ήπιο ρυθμό. Ως εκ τούτου, ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) –ένας σύνθετος δείκτης, ο οποίος έχει σχεδιαστεί προκειμένου να παρέχει μια συνοπτική εικόνα της απόδοσης του μεταποιητικού τομέα– ανήλθε στις 45,3 μονάδες, από τις 42,2 μονάδες του Ιουνίου. Η πρόσφατη τιμή ήταν η υψηλότερη που έχει καταγραφεί σε διάστημα έξι μηνών και υπέδειξε μία μέτρια (αν και εξίσου σημαντική) επιδείνωση της υγείας της βιομηχανίας.

Για εικοστό πρώτο συνεχή μήνα σε διάστημα είκοσι δύο μηνών, οι Έλληνες κατασκευαστές ανέφεραν μείωση του όγκου νέων εργασιών που έλαβαν τον Ιούλιο. Αναφορές υπέδειξαν ότι οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες και η έλλειψη ζήτησης ήταν οι κύριοι παράγοντες της συρρίκνωσης των νέων παραγγελιών. Αν και εξίσου έντονη, η πρόσφατη μείωση ήταν η μετριότερη που έχει καταγραφεί από τον Ιανουάριο, κυρίως λόγω της απότομης επιβράδυνσης του ρυθμού μείωσης των νέων εργασιών εξαγωγών. Τα στοιχεία υπέδειξαν ότι οι εισερχόμενες νέες εργασίες από το εξωτερικό μειώθηκαν μόλις μέτρια κατά τη διάρκεια του μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.