28/08/2012 10:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επίδομα πολύτεκνης μητέρας για τα ... θυμαράκια

Ο υφυπουργός εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλος αναγγέλλει ότι το επίδομα της πολύτεκνης μητέρας (δηλ. τα 44 ευρώ για κάθε παιδί ηλικίας έως 23 ετών!!) θα χορηγείται μόνον σ΄ όσους το έχουν ανάγκη και όπως αναγράφεται στον τύπο, θα το λαμβάνουν μόνο όσοι έχουν εισόδημα κάτω των 5.000 ή των 10.000 ευρώ, δηλ. όσοι κατοικούν στα θυμαράκια, οι  έχοντες μόνιμη κατοικία στα νεκροταφεία!! Έχει εκλείψει δυστυχώς κάθε ίχνος εντροπής.


 Προφανώς σε ρόλο λαγού, ακολουθώντας πιστώς τον δρόμο των προκατόχων του υπουργείου (Κατσέλη - Κουτρουμάνη), ετοιμάζεται να καταφέρει το μεγαλύτερο πλήγμα κατά των πολυτέκνων, εξαλείφοντας κάθε ίχνος δημογραφικής πολιτικής και κάθε ίχνος αξιοπιστίας των ίδιων των κυβερνώντων αλλά και της ίδιας της Πολιτείας, έτσι ώστε ο πολύτεκνος να καταλάβει ότι έχει να κάνει με ένα υποτιθέμενο κράτος, που πολιτεύεται ως ένας κοινός απατεώνας.

Η χορήγηση του επιδόματος και της σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας και του επιδόματος του τρίτου τέκνου θεσπίσθηκαν ως κίνητρο, για να ενθαρρυνθούν οι νέοι και οι νέες Ελληνίδες ν΄ αποκτήσουν τρίτο και τέταρτο τέκνο, λόγω της εφιαλτικής καταστάσεως της υπογεννητικότητας, που μαστίζει την πατρίδα μας. Δεν έγινε για να βοηθηθούν κάποιοι πενόμενοι ή οικονομικώς αδύνατοι και συνεπώς δεν πρόκειται περί «κοινωνικών» ή «προνοιακών» επιδομάτων, όπως επιδιώκεται να τα βαπτίσουν.

O συνταγματικός νομοθέτης, θεσπίζοντας με το άρθρο 21 παρ. 2 και 5 του Συντάγματος την υπέρ των πολυτέκνων ειδική κρατική φροντίδα, δεν απέβλεψε στην ενίσχυση αυτών ως κατηγορίας οικονομικώς αδυνάτων ή αναξιοπαθούντων προσώπων, όπως έχει αποφανθεί κατ΄ επανάληψη και το Συμβούλιο της Επικρατείας (10952001, 13662009).

Ενώ δε η κατάσταση έχει χειροτερεύσει και η Ελλάς είναι η 3η πλέον γερασμένη χώρα του κόσμου και το 20% από τα εννέα εκατομμύρια των Ελλήνων είναι άνω των 65 ετών, η Κυβέρνηση αντί να περιορίσει τις σπατάλες και την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος βρήκε την εύκολη λύση. Επιδρομή κατά των γλίσχρων πολυτεκνικών επιδομάτων και ουσιαστική κατάργηση τους.!!

Εν τω μεταξύ αναγράφεται στον τύπο ότι 1.727  -  Έλληνες «πριν από τις εκλογές του Μαΐου έβγαλαν σε τράπεζες του εξωτερικού αδήλωτα χρήματα ύψους άνω των 3 δισ. Ευρώ» και «ότι 475 μεγαλοστελέχη τραπεζών με εισοδήματα έως 200.000 ευρώ δεν κατέθεσαν φορολογικές δηλώσεις για τα οικονομικά έτη 2009,2010 και 2011».

Εάν η Κυβέρνηση προέβαινε στην άμεση φορολόγηση των παραπάνω από μεν την πρώτη περίπτωση των 3 δις ευρώ, αφού δεν είχαν φορολογηθεί, θα εισέπραττε ως φόρο εισοδήματος τουλάχιστον 1,2 δις (φορολόγηση με συντελεστή 40%, χωρίς υπολογισμό των προσαυξήσεων), για δε την δεύτερη περίπτωση τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ (υπολογίζοντας εισόδημα 100.000 ευρώ για κάθε χρόνο και με συντελεστή 40%, χωρίς υπολογισμό των προσαυξήσεων).

Με αυτόν τον τρόπο δεν εχρειάζετο να καταφεύγει στο απαράδεκτο και αντισυνταγματικό μέτρο της περικοπής και ουσιαστικής καταργήσεως των επιδομάτων των πολυτέκνων, θεσπίζοντας μάλιστα εισοδηματικά κριτήρια.

Καταγγέλλουμε αυτή την απαράδεκτη τακτική και πολιτική του παραπάνω    (υφυπουργού εργασίας) της Κυβερνήσεως και ζητούμε την άμεση παρέμβαση του κ. Πρωθυπουργού για να σταματήσει κάθε σκέψη για περικοπή και θέσπιση ορίων εισοδήματος, για την χορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, όταν ο ίδιος είχε κατ΄ επανάληψη δεσμευθεί ότι θα επαναφέρει τα πολυτεκνικά επιδόματα όπως ήσαν το 2009. Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα αναιρέσει τον εαυτό του και θα υπάρξει τέτοια αναξιοπιστία. Τώρα είναι η ώρα του Πρωθυπουργού. Αρχή άνδρα δείκνυσι.

Από το Γραφείο Τύπου της ΑΣΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 28/08/2012 10:45:46

  Όταν ο Α. Παπανδρέου, τη δεκαετία του '80, είχε ερωτηθεί σε συνέντευξη Τύπου από τον δημοσιογράφο Π. Καμβύση για τις προοπτικές που θα δημιουργούσε η έκρηξη του δανεισμού η οποία ελάμβανε τότε χώρα, είχε απαντήσει με το αμίμητο "ναι, αλλά τότε εγώ δεν θα ζω για να το δω".

  Κάπως έτσι προφανώς αντιμετωπίζει το θέμα και ο υφυπουργός. Αν μη τι άλλο, ξέρει ότι σίγουρα δεν θα είναι πολιτικός το 2025, που οι Έλληνες θα αποτελούν μειονότητα στην (πάλαι ποτέ) χώρΑ τους, η οποία τότε θα έχει γίνει χώρΟΣ όπου θα ασκούνται, βρίζοντας, μουσουλμάνοι λάθρο.

 2. ap avatar
  ap 28/08/2012 11:05:49

  Διευκρινιστικά να σημειωθεί ότι το πολυτεκνικό επίδομα είναι 1€ (ένα ευρώ) ημερησίως για κάθε μέλος πολυτεκνικής οικογένειας κάτω των 18 ετών και ισόβια σύνταξη ~1,5€ ημερησίως (ενάμισι ευρώ) για την πολύτεκνη μητέρα. Πόση οικονομία μπορεί να γίνει αν κοπούν τα πολυτεκνικά επιδόματα;

 3. Γιάννης Καλαματιανός avatar
  Γιάννης Καλαματιανός 28/08/2012 11:25:24

  Δυστυχώς, μέχρι σήμερα η διαπραγμάτευση για τις περικοπές (που περιέργως θεωρούνται λύση, ενώ δεν είναι - αλλά αυτή είναι μια άλλη συζήτηση) γίνεται σε λογιστικό επίπεδο και όχι σε πολιτικό.
  Όμως για τα λογιστικά αρκεί ένας πτυχιούχος ΤΕΙ Λογιστικής, δεν χρειάζονται πολιτικοί.
  Οι πολιτικοί υπάρχουν (πρέπει να υπάρχουν) γιατί αποστολή τους είναι να αποφασίζουν για το σήμερα και το αύριο του λαού και της πατρίδας.
  Το δημογραφικό πρόβλημα που υποσκάπτει τα θεμέλια της Ελλάδος εδώ και δεκαετίες δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ από καμμιά κυβέρνηση ως κορυφαίο πρόβλημα.
  Ο Σαμαράς αναγνώρισε προεκλογικά τη σπουδαιότητα του δημογραφικού προβλήματος και γι΄ αυτό υποσχέθηκε ότι δεν θα περικοπούν τα πολυτεκνικά επιδόματα.
  Εάν θεωρούμε φυσικό να εκχωρούμε σε λογιστές (εγχώριους και ξένους) τις αποφάσεις για θέματα ύπαρξης της πατρίδας μας, τότε ας διαλύσουμε τη Βουλή, ας παύσουμε την Κυβέρνηση και ας αναθέσουμε τις υποθέσεις του κράτους σε ορκωτούς λογιστές.

 4. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 28/08/2012 13:49:41

  Ὁ κ.Σαμαρᾶς,προεκλογικά,δέν ὑποσχέθηκε ὅτι δέν θά περικοποῦν τά πολυτεκνικά επιδόματα,ἀλλά ἀντιθέτως,ὑποσχέθηκε τήν ἀποκατάστασή τους,τονίζοντας μάλιστα ὅτι τίποτε ἄλλο δέν μπορῶ νά ἐγγυηθεῖ,αὐτό ὅμως θά τό πρασπαθήσει ὅσο μπορεῖ.Τελικά τό ἀντίθετο τείνει νά συμβεῖ.Θα καταντήσουν νά τό παίρνουν μόνο οἱ τσιγγάνοι,δέν ἔχω τίποτε μαζί τους,ἀλλά δέν εἶναι καί οἱ μόνοι πού τό ἔχουν ἀνάγκη.Ἀπό τήν ἂλλη,καί τρίτεκνοι ἢ πολύτεκνοι τύπου Μενεγάκη,ἔ,δέν τό ἔχουν καί τόσο ἀνάγκη...Ἄςθεσπίσει λοιπόν ὅρια,ἀλλά ὄχι τόσο χαμηλά,γιατί αὐτό εἶναι ἐμπαιγμός.

 5. Ανδρεας45 avatar
  Ανδρεας45 28/08/2012 15:08:41

  Η μητερα μου [δεν ζει πια] επαιρνε συνταξι για τεσσερα παιδια,ολα παντρεμενα.Γιατι? Να παιρνει μια μανα συνταξι οταν τα παιδια της ειναι ανηλικα,το βλεπω σωστο,παντερμενα ομως και με παιδια και εγγονια,για πιο λογο να παιρνει συνταξι?

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Ανδρεας45 28/08/2012 15:40:32

   Πολλές πολύτεκνες μανάδες, κυρίως της προηγούμενης γενιάς, για να μεγαλώσουν τα 4, 5, (...), 15+... παιδιά, αναγκάστηκαν να μην εργάζονται. Εσύ τι λες, αυτές οι γυναίκες που τόσο πρόσφεραν στην Ελλάδα δεν θα έπρεπε να παίρνουν σύνταξη δια βίου -και γενναία μάλιστα;

   Τι να πω, ορισμένοι έχουν τυφλωθεί τόσο πολύ πια από τον κοινωνικό αυτοματισμό, που δεν μπορούν να αντιληφθούν ούτε τα αυτονόητα...

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Αυριανιστής 28/08/2012 16:53:48

    Σωστός!

   • Ανδρεας45 avatar
    Ανδρεας45 @ Αυριανιστής 29/08/2012 08:30:46

    Οταν μας λεει ο Παγκαλος οτι μαζι τα φαγαμε,σας κακοφαινεται.

  • Κώστας Τ avatar
   Κώστας Τ @ Ανδρεας45 28/08/2012 22:19:28

   Αφού κρίνεις οτι κακώς πληρώθηκε η σύνταξη στη μητέρα σου,σαν κληρονόμος της δώσε τα χρήματα πίσω με τους προβλεπόμενους τόκους !!!!!!

   • Ανδρεας45 avatar
    Ανδρεας45 @ Κώστας Τ 29/08/2012 08:32:01

    Τα χρηματα φιλε τα πηρε η μητερα μου και αν τα θελεις πισω να πας να την βρης και να τα παρης.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Ανδρεας45 28/08/2012 22:27:50

   Ἄν δέν τήν ἔπαιρνε ὅμως θά ἀναγκαζόταν νά ζητάει ἀπό τά παιδιά της,θά τό ἄντεχε;

   • Ανδρεας45 avatar
    Ανδρεας45 @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 29/08/2012 08:34:10

    Υποχρεωση των παιδιων αγαπητε ειναι να βοηθουν τους γονεις τους οταν εχουν αναγκη και οχι του κρατους.

  • eirini avatar
   eirini @ Ανδρεας45 02/11/2012 10:03:20

   i polytekni mitera pernei syntaksi gia avto poy riskare tin zoi tis -ksereis posoi pethenoyn ??? kai gia tis nixtes k gia tin koyrasi-as dokimase kai esy- na eisai polytekni-na pareis k esy avta ta psixoyla...k na to ksereis se oles xores toy kosmoy i polyteknia-einai thema tis ethnikotitas-gia avto oles miteres toy kosmoy pernoyn epidoma k syntaksi...alla mono stin ellada to feoroyn ployti- i mipos oi sionistes toso theloyn na eksafonisoyn to ethno mas????

 6. ΛΕΝΑ avatar
  ΛΕΝΑ 28/08/2012 15:31:02

  Να κοπουν οι συνταξεις πολυτεκνης μητερας συμφωνα με εισοδηματικα κριτηρια και οπωσδηποτε οταν αποτελουν δευτερη συνταξη και τα παιδια της εχουν ενηλικιωθει.

 7. roadrunner avatar
  roadrunner 28/08/2012 16:29:16

  Ντροπή ! Και δεν είναι μόνο η πολυτεκνική σύνταξη !
  Το ξέρετε ότι τους πολύτεκνους, φέτος, τους "ξεσκίσανε " στην φορολογία, αφού συνυπολογίστηκε και αθροίστηκε το τεκμήριο διαβίωσης για κάθε παιδί χωριστά ;
  Κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα η πολύτεκνη οικογένεια να καταβάλει πολύ περισσότερο φόρο από έναν άτεκνο ;
  Πριμοδοτήθηκε από την προηγούμενη ηγεσία της χώρας η μη-τεκνοποίηση ! Εύγε ! Και εις ανώτερα ! Το επόμενο βήμα πιο είναι ; Η στείρωση ;

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ roadrunner 28/08/2012 22:30:16

   Πέστα!!!!!

 8. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 28/08/2012 16:54:55

  Σιγά τα χρήματα που θα γλιτώσουμε από τέτοια ηλίθια περικοπή! Σαμαρά σταμάτα τέτοιες βλακείες ΤΩΡΑ! Οι Έλληνες αργοπεθαίνουμε από το δημογραφικό και θα γίνει τέτοια βλακεία; Θα είναι απαράδεκτο!

 9. Ραβινος avatar
  Ραβινος 28/08/2012 18:02:21

  Πολυ σωστα κανει και το δινει με προυποθεσεις !Εγω ξερω παρα πολλες μα παρα πολλες πολυτεκνες οικογενειες που δεν ξερουν τι εχουν και δεχονται {ντροπη τους κατα την γνωμη μου } να παιρνουν κουπονια για να σωρο παροχες {κρεας,εισητηρια,τροφιμα κλπ } χωρια το αισχος του bonus των εισαγωγικων εξετασεων στα ΑΕΙ ,ΤΕΙ .Οι αλλοι παλι που δεν εχουν τοσα πολλα αραδιασαν παιδια χωρις να σκεφτουν τι θα γινει με το μελλον τους και τωρα ερχονται να τα φορτωσουν στις πλατες των αλλων με αλλοθι δηθεν το δημογραφικο {εδω γελανε }.Επαναλαμβανω πολυ καλα κανει το Υπουργειο και το δινει υπο προυποθεσεις ! The party is over!

  • sos avatar
   sos @ Ραβινος 28/08/2012 22:08:51

   Καταλαβαίνεις ότι λες ... ανοησίες;

   Πιο πάρτυ άνθρωπέ μου. Θέλουμε ή δε θέλουμε μια έστω μικρή δημογραφική πολιτική για τη χώρα; Στην Κύπρο δίνουν 25.000 ευρώ για το τρίτο παιδί!

   Εισοδηματικό κριτήριο τα 5-10 χιλιάρικα. Οκ. Θα το παίρνουν ΜΟΝΟ οι Αλβανοί που εργάζονται μαύρα και δηλώνουν ψίχουλα.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Ραβινος 28/08/2012 22:39:08

   Ἐγῶ καί πολλοί ἄλλοι δηλαδή φίλε μου,πού δέν ἀνήκουμε οὔτε στήν πρώτη κατηγορία πού ἀναφέρεις,οὔτε...ἀραδιάσαμε παιδιά ἀπερίσκεπτα,καί τά ἔχουμε ἀνάγκή αὐτά τά χρήματα,συμμετέχουμε σέ μεγάλο πάρτυ;Γιατί δέν φροντίζεις νά συμμετέχεις κι ἐσύ στό πάρτυ μας,νά δεῖς καλοπέραση....! Ἔ ρέ ὅποιος εἶναι ἔξω ἀπό τό χορό......

  • eirini avatar
   eirini @ Ραβινος 02/11/2012 10:09:05

   proto ravvine - den dinoyne kreas stoys polyteknoys - mi les vlakies...k devtero-giati sti xora soy- israil- i polytekni mitera perni epidoma politeknias..k malista tetio poso poy oyte oi andres sas den doylevoyne- mono trexoyn me tin tora sas.....diladi tin diavazoyn oli tin zoi toys......kala pernate a ?? me ta lefta toy kosmoy.....

 10. chris avatar
  chris 28/08/2012 19:06:20

  Αυτό που είναι γελοίο και πρέπει να καταργηθεί είναι το επίδομα κινήτρου επίτευξης στόχων για τον λόγο και μόνο ότι απευθύνεται αποκλειστικά σε κομματόσκυλα.
  Αν είσαι κομματόσκυλο παίρνεις καλή βαθμολογία αν δεν είσαι κοματόσκυλο παίρνεις χαμηλή βαθμολογία.Απλά πράγματα.Γι αυτό το φτιάξανε για να τιμούν τα κομματόσκυλα τους.

 11. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 29/08/2012 09:02:00

  Μόνος σου τό εἶπες,τά παιδιά νά βοηθοῦν τούς γονεῖς ΟΤΑΝ ἔχουν ἀνάγκη,ἀπό κεῖ καί πέρα;πῶς θά ζήσουν;Ἔπειτα,τά παιδιά πόσο μποροῦν νά βοηθοῦν,δέν ἔχουν δικές τους οἰκογένειες;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.