#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/12/2012 18:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επένδυση ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ από την εταιρία Philip Morris International στην ΕλλάδαΨήφο εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αποτελεί η πρωτοβουλία της εταιρίας Philip Morris International, μητρικής εταιρίας της «Παπαστράτος», να επενδύσει στην Ελλάδα, μεταφέροντας την παραγωγή λεπτοκομμένου καπνού στην εγχώρια αγορά από άλλα εργοστάσια της εταιρίας στην Ευρώπη.

Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ και είναι μία από τις πλέον προηγμένες τεχνολογικά σε όλη την Ευρώπη.

Σε συνέχεια της ιστορικής συμφωνίας Hewlett Packard-COSCO για τη διακίνηση εμπορευμάτων μέσω του λιμανιού του Πειραιά, η επενδυτική πρωτοβουλία της Philip Morris International συνιστά ένα ακόμη μεγάλο βήμα για την αντιστροφή της τάσης που υπήρχε ως τώρα οι επιχειρήσεις είτε να περιορίζουν τις δραστηριότητές τους στη χώρα μας, είτε να «μεταναστεύουν» στο εξωτερικό.

Ανήκει στις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης η βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και η διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών για να καταστεί η Ελλάδα πόλος επενδύσεων διεθνούς εμβέλειας και μεγάλης κλίμακας. Είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο για την Ελλάδα να ολοκληρώνονται σημαντικά επενδυτικά σχέδια και να υλοποιούνται πρωτοβουλίες που διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας και συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγής και των εξαγωγών.

Οι νέες επενδύσεις που μπορούν να υλοποιηθούν από τον ιδιωτικό τομέα και η εξωστρέφεια των Ελληνικών επιχειρήσεων, είναι άλλωστε μονόδρομος για την ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Τη νέα γραμμή παραγωγής λεπτοκομμένου καπνού στον Ασπρόπυργο εγκαινίασαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης,  Νότης Μηταράκης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Παπαστράτος» κ. Νικ. Θεοφιλόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. psilotera avatar
  psilotera 12/12/2012 19:03:08

  Διακριτικά και πάνω από έναν αιώνα η οικογένεια ΚΑΡΕΛΙΑ αγωνίζεται να επιβιώσει σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπως είναι αυτό του τσιγάρου. Ανταγωνιστές της οι μεγαλές πολυεθνικές και βασικός η Philip Morris. Εχθρός της, όμως οι κυβερνήσεις της ΝΔ!Επί Αλογοσκούφη αυξήθηκε ο ειδικός φόρος κατανάλωσης βάζοντας πλαφόν στο ως ελάχιστο όριο τα 2 ευρω τη στιγμή που κάλπαζε στην εσωτερική αγορά το LEADER της ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. που είχε τιμή πώλησης στον καταναλωτή το 1 ευρώ!Συνέχισε τον αγώνα και φέτος επί Κυβέρνησης Σαμαρά, γίνεται ακριβώς το ίδιο αυξάνεται το ελάχιστο και μειώνεται στα λεγόμενα ακριβά τσιγάρα ευεργετώντας το MARLBORO.Φέτος η επιχείρηση ΚΑΡΕΛΙΑ, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας επενδύει στις εγκαταστάσεις της στην Καλαμάτα πανω από 4,5 εκατομύρια ευρώ σε καινούργια μονάδα σιγαροποίησης και τροφοδοσίας καπνού, θέτωντας και κατά αυτόν τον τρόπο τέλος σε σκοπίμως καλλιεργούμενα σενάρια για τη μετακίνηση της σε χώρες της Βαλκανικής!
  ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ!Ο Πρωθυπουργός θέλησε να δει την Ιδιοκτησία όπως έκανε πρόσφατα με τον επικεφαλής της πολυεθνικής?
  ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ!Η ιστοσελίδα σας γνωρίζει ότι το 98% των εργαζομένων της επιχείρησης ΚΑΡΕΛΙΑ είναι Έλληνες, όπως προφανώς και η ιδιοκτησία της εταιρείας που δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ ποτέ δάνειο ή επιδότηση και μέσα στο 2012 έχει κάνει ρεκόρ πωλήσεων, προσλήψεων και μηδενικών μειώσεων στους μισθούς των εργαζομένων?
  ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ!Αν γνωρίζετε τα όσα ανέφερα γιατί δεν τα σχολιάζετε με παρόμοια και ενδεχομένως πιο εμφατικά γράμματα?
  ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ!Ο Πρωθυπουργός που τα γνωρίζει όλα τα παραπάνω ποια συμφεροντα εξυπηρετεί για να "ανεβάζει" την ανταγωνίστρια εταιρεία της εταιρείας που ζεί και μεγαλώνει γεννιές και γεννιές συμπατριωτών του???
  ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΕΜΠΤΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΟ!Όταν είχε πάει Καλαμάτα τον Αύγουστο πήγε για συμβολικούς λόγους να δει το Δήμαρχο και το Δεσπότη και καλά έκανε!Για ουσιαστικούς λόγους όμως από αυτήν την επιχείρηση έπρεπε να ξεκινήσει!!!!

  • Β.Κ.Σ. avatar
   Β.Κ.Σ. @ psilotera 12/12/2012 20:27:11

   Ο κύριος Γιώργος Καρέλιας είναι ο μεγαλύτερος αρχοντάνθρωπος που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Ήταν βγαλμένος από μια άλλη εποχη, με τέτοια ευγένεια και λεβεντιά που δεν βρίσκω ταίρι του να την παραλληρίσω. Ομοίως λεβέντισσα και η κα Καρέλια, η σύζυγός του. Δεν είναι τυχαία διόλου η επιβίωση αυτής της ελληνικής εταιρείας στο διάβα του προηγούμενου αιώνα και η αντοχή της σε ετούτον που προχωράμε. Σεμνά παιδιά οι γυοί τους, από άειστη μαγιά.
   Ο Σαμαράς να πιάσει την ιστορία της ελληνικής.βιομηχανίας. Αυτές οι εκατό μεγαλοαστικές οικογένειες που έχουν επιβιώσει για πάνω από έξι δεκαετίες αδιάλλειπτης προκοπής, είναι και οι μόνες άξιες να φέρουν το αύριο στον τόπο μας. Και είναι σχεδόν όλες τους στην περιφέρεια... -διόλου τυχαίο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.