14/01/2011 16:26
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εξετάζεται η διεύρυνση και ενίσχυση του ταμείου διάσωσης

Συζητήσεις για ενδεχόμενο διπλασιασμού των κεφαλαίων του ταμείου στήριξης της ευρωζώνης ώστε να φτάσουν ακόμη και τα 1,5 τρισ ευρώ αποκαλύπτει με δηλώσεις του στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου, Didier Reynders.

«Νομίζω ότι ο διπλασιασμός των πόρων (του ταμείου) θα ήταν ένας λογικός στόχος» δήλωσε ο Βέλγος αξιωματούχος και συμπλήρωσε: «Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό δεν συνεπάγεται πως θα βγάλουμε κεφάλαια από τους εθνικούς μας προϋπολογισμούς, πρόκειται για εγγυήσεις που δίνουμε».

Αποκάλυψε μάλιστα ότι ευχή του είναι να καταλήξουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης σε συμφωνία ακόμη και κατά την συνάντησή τους την Δευτέρα.

Η ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Διευκόλυνσης Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) είναι μία από τις επιλογές που εξετάζονται αυτή τη στιγμή, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Christine Lagarde.
"Μια αύξηση του ευρωπαϊκού ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας είναι μια επιλογή την οποία φυσικά εξετάζουμε", δήλωσε η Lagarde κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου.
Αν τελικά υπάρξει κάποια απόφαση για αύξηση των πόρων του EFSF, είπε η Lagarde είναι ανάγκη να προσδιοριστεί επακριβώς το ποσό της αύξησης, ώστε να μπορέσει να εγκριθεί από τα εθνικά κοινοβούλια.

Η Ευρώπη δεν έχει καταφέρει να καθησυχάσει τους επενδυτές για τη βιωσιμότητα του ευρωπαϊκού χρέους και πιθανή εξάπλωση τη κρίσης θα επιβάρυνε σημαντικά τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές, αναφέρει στο μεταξύ υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
"Τουλάχιστον για τώρα, η επέκταση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη σε άλλες περιοχές φαίνεται να είναι περιορισμένη", δήλωσε ο Naoyuki Shinohara, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ σε συνέντευξη στο Τόκιο, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

"Ωστόσο, αν τα προβλήματα από την κρίση χρέους αυξηθούν θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτό θα μπορούσε να επιφέρει σημαντικούς καθοδικούς κινδύνους", πρόσθεσε. Επισήμανε ταυτόχρονα ότι η επιπλέον απόδοση που απαιτούν οι επενδυτές για το ελληνικό και ιρλανδικό χρέος σε σχέση με τα γερμανικά ομόλογα "παραμένει ακόμα σε πολύ υψηλά επίπεδα παρά τα πακέτα διάσωσης".

"Αυτό σημαίνει ότι ο σκεπτικισμός για τη βιωσιμότητα του χρέους τους στην αγορά δεν έχει υποχωρήσει", σημείωσε ο Shinohara.ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.