10/08/2011 13:17
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εξετάζεται επέκταση του rollover μετά το 2020

Ανοιχτό αφήνει ο υπουργός Οικονομικών το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, προκειμένου να συμπεριλάβει κρατικούς τίτλους που λήγουν και μετά το 2020.

«Πρέπει να αναγγελθούν ομόλογα ύψους 150 δισ. ευρώ λήγοντα μέχρι το 2020 ή και λίγο μετά το 2020 προκειμένου να συγκεντρωθεί αυτό το ποσό...άρα στόχος μας είναι να έχουμε 90% συμμετοχή δηλαδή 135 δισ. ευρώ», ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real News.

Νωρίτερα σήμερα ανώτερο τραπεζικό στέλεχος είχε δηλώσει στο Reuters ότι οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) εξετάζουν την επέκταση του προγράμματος ούτως ώστε να καλύψει χρέος που ωριμάζει το 2024 αντί του 2020.

«Εξετάζουν την επέκταση των λήξεων των ομολόγων που θα συμμετάσχουν στην ανταλλαγή από το 2020 στο 2024», ανέφερε ο τραπεζίτης, ο οποίος φέρεται να είχε ενημέρωση από τους αξιωματούχους του IIF.

Όπως σημείωσε, μια τέτοια κίνηση «θα διευκολύνει την ελληνική κυβέρνηση να πετύχει τον στόχο για συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα σε ποσοστό 90%».

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε επίσης ότι παρατηρείται επιστροφή καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες μετά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής στις 21 Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.