28/09/2010 13:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εν μέσω αντιδράσεων στο ΠΑΣΟΚ προωθείται η περαίωση

Στη Βουλή εισάγεται την Τρίτη το νομοσχέδιο για την περαίωση, όπως τροποποιήθηκε στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου την Δευτέρα. Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Πέμπτη, ωστόσο δεν είναι λίγοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εκφράζουν την αντίθεσή τους στο σχέδιο.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τρίτης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στάθης Κουτμερίδης δήλωσε πως αν και έχει ιδεολογικής φύσης ενστάσεις του για το θέμα της περαίωσης, πρόκειται για μια λύση ανάγκης, καθώς με σχεδόν τρία εκατομμύρια ανέλεγκτες χρήσεις, το υπουργείο Οικονομικών δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό και «κανένας φοροελεγκτικός μηχανισμός δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί».

Ο Σ.Κουτμερίδης στον ΒΗΜΑ 99,5

Ο κ. Κουτμερίδης σημείωσε πως δεν πρόκειται «για άλλη μια περαίωση, αλλά για μία άλλη περαίωση» και τόνισε πως «με την περαίωση μπαίνει μια κόκκινη γραμμή με το φαύλο παρελθόν, ενώ παράλληλα ενισχύονται τα έσοδα». Επισήμανε, δε, πως αποτελεί μια πρόκληση για το υπουργείο Οικονομικών να δημιουργήσει τις κατάλληλες ελεγκτικές υπηρεσίες».

Πάντως, όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, κίνημα κατά της περαίωσης συγκροτείται στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΠΑΣΟΚ, αφού µετά το επεισόδιο της περασµένης Παρασκευής και άλλοι βουλευτές του κυβερνώντος κόµµατος προστέθηκαν στη λίστα εκείνων που επικρίνουν τη σχετική πρωτοβουλία.

Τη διαφωνία του µε το µέτρο της περαίωσης διατύπωσε ο βουλευτής Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, χαρακτηρίζοντάς το άδικο όχι µόνο ως προς τη διαδικασία, αλλά και ως προς την ουσία.

Ο Νίκος Σαλαγιάννης, μιλώντας στο Κανάλι 1, εµφανίστηκε την κατηγορηµατικά αντίθετος µε τη ρύθµιση της περαίωσης, σχολίασε ότι «έρχεται από τον... σκουπιδοτενεκέ των οικονοµικών πολιτικών προηγούµενων δεκαετιών», είπε ότι «είναι µέτρο άθλιο και κυνικό» και τόνισε ότι «είµαστε αντίθετοι και οργισµένοι µε τέτοιες πολιτικές», για να καταλήξει πως «δεν πρέπει κανέναν να µάς οδηγεί ασυλλόγιστα σε διλήµµατα όπως ή το ψηφίζεις ή χρεοκοπεί ο τόπος, ούτε να απαντάµε σε αυτά µε τρόπο που να ταπεινώνει τους έντιµους πολίτες».

Την ίδια ώρα, ο Κοζανίτης βουλευτής Πάρις Κουκουλόπουλος σχολίασε στο Ράδιο 9 πως πρώτα απ' όλα «πρέπει να βάζουµε περαίωση σε µύθους µε τους οποίους πορευτήκαµε ως κοινωνία και ως ΠΑΣΟΚ, και περαίωση στην εµµονή µας στο Μνηµόνιο». Ο κ. Κουκουλόπουλος εκφράζοντας την αντίθεσή του µε το µέτρο είπε πως το Μνηµόνιο «δεν είναι ούτε ευαγγέλιο, ούτε δαίµονας», ενώ παρατήρησε πως «τα βάρη κατανέµονται µονοµερώς και είναι µεσοπρόθεσµη η απόδοση των µέτρων».

Παράλληλα, ο κ. Κουκουλόπουλος άσκησε κριτική στο οικονοµικό επιτελείο λέγοντας πως «η ρευστότητα έχει καταντήσει το πιο σύντοµο ανέκδοτο στην αγορά» (!!!)


Στην Κοινοβουλευτική Οµάδα πάλι εξακολουθεί να επικρατεί αναβρασµός, ενώ πολλοί βουλευτές θεωρούν ότι η αιτία για την οποία διογκώθηκε το θέµα της περαίωσης εντός του ΠΑΣΟΚ οφείλεται στο ότι δεν συγκλήθηκε το αρµόδιο ΚΤΕ Οικονοµικών ώστε να απορροφηθούν οι κραδασµοί, αλλά χωρίς καµία εσωτερική επεξεργασία οι βουλευτές ξέσπασαν στην επιτροπή ενώπιον βουλευτών και των άλλων κοµµάτων. Για το γεγονός ότι έχει χαλαρώσει η λειτουργία των Κοινοβουλευτικών Τοµέων Εργασίας δείχνουν προς την κενή θέση του γραµµατέα της Κοινοβουλευτικής Οµάδας η οποία δεν αναµένεται να καλυφθεί πριν από την Πέµπτη 7 Οκτωβρίου.

Newsroom ΔΟΛ

ΣΧΟΛΙΑ

  1. anonymos avatar
    anonymos 28/09/2010 23:13:05

    Κουσελάς Η δικιά μας περαίωση είναι αλλοιώς. Η περαίωση των Πασόκων είναι μαγική.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.