Από ουρές χθες σε ΑΤΜ
Από ουρές χθες σε ΑΤΜ
27/06/2015 10:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εντολή Στουρνάρα να εφοδιάζονται με χρήματα τα ΑΤΜ - Ουρές στις τράπεζες για την απόσυρση καταθέσεων

Αγωνα δρόμου κάνει η Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να εφοδιάζει συνεχώς τα ΑΤΜ των τραπεζών με χρήματα ώστε να μη μείνουν μέσα στο Σαββατοκύριακο και προκληθεί πανικός. Από χθες, με την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, χιλιάδες πολίτες πήγαν στις τράπεζες και «σήκωσαν» ό,τι χρήματα μπορούσαν.

Ουρές έχουν δημιουργηθεί σε πολλές περιοχές της χώρας καθώς επικρατεί σχετική αναστάτωση. Για το λόγο αυτό ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρας, έχει δώσει εντολή να εφοδιαστούν με χρήματα όλα τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης και να περιοριστεί στο ελάχιστο η έλλειψη που σίγουρα θα υπάρξει τις επόμενες ώρες.

Είναι δεδομένο ότι ο πανικός είναι ότι χειρότερο στις κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα. Η μάχη που θα γίνει πλέον είναι αν οι τράπεζες θα μπορέσουν να ανοίξουν τη Δευτέρα και τις επόμενες ημέρες μέχρι το δημοψήφισμα. Η ρευστότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι το μείζον θέμα αυτή τη στιγμή. Η κατάρρευση των τραπεζών δεν πρέπει να γίνει επ ουδενί καθώς θα οδηγήσει τη χώρα σε χρεοκοπία. Αλλωστε τους τελευταίους μήνες έχουν φύγει πάνω από 45 δισ. ευρώ και μια δραματική εξέλικη στον τομέα των τραπεζών θα προκαλέσει πολύ χειρότερες καταστάσεις στην πορεία προς το δημοψήφισμα.

Εντολή Στουρνάρα να εφοδιάζονται με χρήματα τα ΑΤΜ - Ουρές στις τράπεζες για την απόσυρση καταθέσεων

Συνάντηση

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχουν συνάντηση σήμερα, Σάββατο, με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Αυτό ανακοίνωσε η κυβέρνηση καθώς είναι πλέον κορυφαίο ζήτημα για την κυβέρνηση και για τη χώρα να μην υπάρξει κατάρρρευση του τραπεζικού συστήματος.

Ο πρωθυπουργός μίλησε με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και όπως ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έδειξε μεγάλη κατανόηση στην απόφαση για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Τηλεδιάσκεψη θα γίνει του πρωί της Κυριακής μεταξύ των κεντρικών τραπεζιτών για την στήριξη των τραπεζών από την ΕΚΤ μέσω του ELA. Οι αποφάσεις όμως θα εξαρτηθούν από το τι θα συζητηθεί στο σημερινό Eurogroup με τις πληροφορίες να επιμένουν ότι έχει πέσει στο τραπέζι το σενάριο του capital control.

Ο Ν. Παππάς

Ιδιαίτερο ενδιαφέρουν έχουν οι δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Ν. Παππάς ο οποίος είπε ότι «υπάρχουν κάποιοι ακραίοι κύκλοι στη Γερμανία οι οποίοι, σε συνεργασία με το ΔΝΤ, θέλουν να ταυτίσουν την εφαρμογή των μνημονίων με την ύπαρξη του κοινού νομίσματος. Αυτό είναι απαράδεκτο, ως μήνυμα και προς την Ελλάδα και προς τους Ευρωπαϊκούς λαούς».

«Καλώ αυτούς τους ακραίους κύκλους να μην παίξουν με τη σταθερότητα του κοινού μας νομίσματος. Είναι ανώφελο τέτοιο θέμα δεν υπάρχει και ας συζητήσουμε για την ουσία της πολιτικής. Έχω δε την αίσθηση ότι αυτοί που επαναφέρουν τέτοια ερωτήματα είναι φανατικοί των μνημονίων που απλώς δεν θέλουν να το πουν», είπε ο κ. Παππάς ερωτηθείς αν οι πολίτες θα προσέλθουν στο δημοψήφισμα με κλειστές τράπεζες.

Ο λαός μας θα ψηφίσει όχι. Θα το δείτε, είπε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε: «Στέλνουμε μήνυμα ξεκάθαρο. Όποιος αυτή τη στιγμή, θεσμικός ή πολιτικός παράγοντας, παίζει με σενάρια ακραία αναλαμβάνει ιστορική ευθύνη. Καλούμε να ακουμπήσουν όλοι τα πολιτικά τους επιχειρήματα στο τραπέζι, να μην παίζουν ούτε με τις καταθέσεις των πολιτών ούτε με την ψυχραιμία τους και καλούμε βέβαια και κάθε θεσμικό παράγοντα και του τραπεζικού συστήματος να παίξει το ρόλο που απορρέει από τη δική του ιδιότητα».

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.